Ahoj, zrovna řeším nějaký spolehlivý router s podporou LTE a s co nejlepší LTE anténou, pro lepší příjem signálu. Huawei s jedním LAN konektorem a interní anténou totiž opravdu nechci..
Ahoj, tenhle router mám asi rok, pořizoval jsem ho s O2 bezdrát. internetem, tak se ho pokusím trochu popsat. Menu a možnosti nastavení jsou velmi dobré, pěkné web grafické rozhraní, umí spolehlivě wifi na 2.4 i 5Ghz, guest síť, IPSec VPN. Ukazuje graficky sílu signálu LTE, která je plná. Vysílač mám asi 1km vzdušnou čarou bez přímé viditelnosti a router u okna. Mám na něm pověšených 5 zařízení + když přijde návštěva tak až 10 a bez problémů. Teď k záporům, router jsem za ten rok musel asi 10x restartovat. Jetli ztratil signál a už se znovu nepřipojil nevím, po rr vše ok. Rychlost stabilně down 15-20 Mb/s a up 1.05-1.5 Mb/s. Horší je to s latency, běžne je kolem 40ms, problém nastává za zhoršeného počasí (déšť, sněžení, silný vítr) latence jsou přes 100ms a více. Na prohlížení webu nevadí, ale třeba na hry špatné. Chystal jsem se dokoupit venkovní LTE anténu, ale po zjištění, že mi tu udělali předsunutý dslam, je volba jasná a po vypršení smlouvy přecházím zpět na adsl.
Ten tp link co dava O2 je smejd s malym ziskem jak LTE tak pak sireni wifi po baraku.
Maji ho rodice zeny a je to kram.
Za sebe mohu doporucit Asus https://www.mall.cz/routery/asus-4g-n12-router
Mame je v praci jako nouzovky kdyby vypadl net.
Nicmene jiz se bohuzel zrejme nevyrabi, musel bys sahnout po nastupci.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
A co takhle Mikrotik + USB LTE modem s možností připojení externí antény? Já to tak mám a pohoda. A k tomu buď Mikrotik AP nebo Unifi AP.
Konkrétně mám toto:
Router - zde
Modem - zde
AP - zde
Ten router má výhodu, že podporuje PoE a tudíž nemusíš řešit napájení AP a můžeš mít vše hezky uklizené v "racku". Jinak já ještě k tomu provozuji Unifi Controller na Raspberry Pi, kde kráně vidím všechny statistiky a mnoho dalších informací na bezdrátu.
Výbavou je ok, mě vyhovoval, ale je nějaký slabší na hardware. 5x jsem ho reklamoval. Neustálé výpadky přijímací části, postupně ztrácel signál, až neměl vůbec žádný. A vysoké pingy. Přes den to šlo u 02 třeba 1-2mb s externí anténou, při okamžité výměně za Huawei b315 (zápůjčka u 02) to šlo 12-15mb bez antény. Už bych do něj nešel. 2 roky jen trápení...
To máš prosím, toto?
Podmínky a ceny pro technologii LTE
Pravidelné měsíční platby - tarif Internet HD Bronzový
Cena na prvních 6 měsíců 199 Kč/měs.
Cena po 6. měsíci 399 Kč/měs.
Download (stahování) až 20 Mb/s
Upload (odesílání) až 2 Mb/s
Jednorázové platby při pořízení
Zřízení zdarma
Instalace samoinstalace
Aktivace SIM karty 99 Kč
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB