Herní sestava do 35k - tipy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

vasekfbs
Nováček
Nováček

Herní sestava do 35k - tipy

Příspěvek od vasekfbs »

Ahoj,
rád bych se Vás zeptal a tím i ověřil, zdali je tato sestava použitelná na hraní her v rozlišení 2k 144Hz.
Nejsem si jist vhodností zdroje a zajímá mě Váš jakýkoli názor (spíš ten kritický + jakou obměnu by jste udělali vy ?) :)

MB: MSI MPG Z390 GAMING PLUS - Intel Z390
CPU: Intel Core i5-9600KF
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC 3X 8G, 8GB GDDR6
RAM: HyperX Predator 32GB (2x16GB) DDR4 2666
POWER: GIGABYTE G750H - 750W
zbytek v odkazu CZC ;)

Díky

https://www.czc.cz/252285,253617,269028 ... 45474/kody
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Herní sestava do 35k - tipy

Příspěvek od Jeltík »

Já bych to viděl na komplet přestavbu na AMD, s rychlejšími RAM a větším a rychlejším SSD. Navíc má tato sestava daleko větší možnost upgrade CPU, narozdíl od přežitého s.1151.
Sestava AMD
davos8000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od davos8000 »

Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

860 EVO je pomalý a zastaralý, proč by v době NVMe měl někdo chtít takovou vykopávku?
vasekfbs
Nováček
Nováček

Příspěvek od vasekfbs »

Jeltík píše:Já bych to viděl na komplet přestavbu na AMD, s rychlejšími RAM a větším a rychlejším SSD. Navíc má tato sestava daleko větší možnost upgrade CPU, narozdíl od přežitého s.1151.
Sestava AMD
nevím ,,.. AMD jsem nikdy moc nemusel (jsem klasický zastánce Intelu) v čem je AMD lepší ?
PC už asi nikdo upgradovat nebude .
Rád bych pochopil změnu na to AMD prosím :)

edit:
disk bych prosím neřešil malý disk je tam jen pro uložení hry co budu hrát , druhý plotnový disk mi postačí na to šolíchání :)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Proč AMD? Má HT, nemusíš k němu dokupovat chladič za 1000 Kč, protože tolik netopí (kdybys chtěl novou generaci Intelu, tak spíš za 2000) a jestli nepotřebuješ větší HDD a nebudeš chtít dělat upgrade, tak se tam dá 8 jádro a levnější deska.
AMD 8C
vasekfbs
Nováček
Nováček

Příspěvek od vasekfbs »

Jeltík píše:Proč AMD? Má HT, nemusíš k němu dokupovat chladič za 1000 Kč, protože tolik netopí (kdybys chtěl novou generaci, tak spíš za 2000) a jestli nepotřebuješ větší HDD a nebudeš chtít dělat upgrade, tak se tam dá 8 jádro a levnější deska.
AMD 8C
wow tak to vypadá velmi dobře !

moc děkuju za názor , ono to AMD dává rozum , teďka jsem pročetl nějaký články na tomshardware a zní to slušně :)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Není zač. 8) Snad to dobře poslouží.
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

Neřekl jsi jaké hry.32gb mi připadne zbytečně moc.S touto grafikou bohužel 2k na 144fps nedas. :(
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Do noveho PC, ktere nemini upgradovat, je 32 GB ideal do budoucna.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Psal, že chce hrát na 144 Hz, ne 144 FPS. A s takovým rozpočtem 2080 Super nevykouzlím, leda že by sehnal někoho, kdo mu odečte zlodějskou DPH.
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

pokud už nebude upgradovat pc, tak v momentě kdy budou hry vyžadovat 32GB ram, tak už bude stejně celkově pomalej.
píše hraní her ve 2k a 144mhz.Já to chápu tak že chce těch 144mhz využít ve hrách.Problém je že pokud hraje moderní náročné hry tak ani s 2080Ti nedá v tom rozlišení 144fps, tzn podle mě ho stejně čeká upgrade grafiky(a pak bych tam klidně dal pro sichr desku b550).Pokud by hrál, ale hry typu Fortnite, CSgo, tak tam by stačila slabší grafika na 144fps, ale na takové hry zase nepotřebuje 32GB ram.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Banáne, až mi seženeš 144 mhz monitor, koupím ti zlatou krávu a princeznu jako bonus. Nevím, co bereš, ale asi to nebude nic dobrýho.
32GB RAM se hodí i pro blbý prohlížeč, kdo jede na Chromu nebo Opeře, ví svoje.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Sem na opeře mám 16Gb a omezeny nejsem. 16Gb nejsou pro hry omezující. Dnes není na trhu dostatečná karta pro 144 Hz 2K
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

Jeltík píše:Banáne, až mi seženeš 144 mhz monitor, koupím ti zlatou krávu a princeznu jako bonus. Nevím, co bereš, ale asi to nebude nic dobrýho.
32GB RAM se hodí i pro blbý prohlížeč, kdo jede na Chromu nebo Opeře, ví svoje.
ano jsem trubka, nevím na co jsem zrovna myslel, správně má být 144Hz

Jeltík - nemusíš být hned agresivní, mám prostě jen jiný názor.Ta první sestava co jsi doporučil je podle mě lepší.

jinak tento rok mají vyjít nové grafiky z obou táborů, což určitě zamíchá trhem.Pokud bych hrál nejnáročnější hry a nepotřeboval nový pc akutně, zvolil bych vyčkávací taktiku.(ano pořád budou vycházet nové a nové věci, takže platí, že to je čekání na Godota)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Banana píše: Jeltík - nemusíš být hned agresivní, mám prostě jen jiný názor.Ta první sestava co jsi doporučil je podle mě lepší.
Však v klidu, to nebylo myšlený zle. :lol:
vasekfbs
Nováček
Nováček

Příspěvek od vasekfbs »

snížením nároků na 60Hz projde sestava https://www.czc.cz/974cslplh8gk78p0fgqda4s804/seznam
docela na pohodu ne ?
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

Pokud máš 2k 144hz monitor, tak ho nevyhazuj :) jen ho nevyužijes v náročných hrách na maximum, ve všem ostatním ano.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Upřímně, pokud do sestavy nehodíš 2080 Super, tak je 2K monitor celkem k ničemu, protože to 2070 Super neutáhne. Koukni se na nároky a benchmarky Witcher 3 nebo RDR2, klidně bych vzal FHD 144 nebo 240 Hz IPS.
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAVEmon »

Jetlik: Ani RTX 2080 Ti neutáhne neoptimalizovaný křáp jako RDR 2 na QHD 144 fps, ale většinou to ta grafika zvládá v singleplayerových hrách na stabilních 60 fps. Kromě toho si může dovolit snížit detaily z ultra na high ( ve většině hrách je rozdíl nepoznatelný, zato FPS přidá dost) nebo i snížit AA.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“