Po vynucení bootu win normálně naskočil. Pak čumím na crystaldisk a tam tohle:

Mám to brát tak, že disk je fakt KO ? Win funguje jak má, nepociťuji žádný problém. Předem díky za odpověď.
Moderátoři: Walker1134, PKBO

No, takže doporučení objednat nový SSD jo.Nagant píše:No, podle mě je SSD po téměř 40 000 hodin provozu na mezi životnosti (spíš už za ní, dle S.M.A.R.T.), i když zatím může fungovat.
Máš možnost něčím vyčíst množství zapsaných dat?
Každopádně bych asi co nejdříve klonoval na nový disk.

ma to zaujalo, ja mam 512GB disk, rozdeleny na C:(100GB) a D:(zvysok)python.p píše:Je potřeba nechat volné místo, aby si SSD mohl v buňkách uklízet a rozkládat zátěž. Když žádný nemá, tak se buňky tychle opotřebují...
Nicméně, koupit disk, dát klonovat, sníst oběd, prohodit SSD a vyřešeno.

Tak ale tohle přece resi TRIM ne? Staci mit volný prostor, ktery je alokovany. Aspon jsem si to doted myslel. Mam 120GB jako systemovy a zaplněno cca 20%Michael24 píše:To je pravda, vzhledem k tomu, že máš vlastně celý disk alokovaný, tak nemáš žádné volné místo. Musí to být nealokovaný prostor

No já měl na disku vždy kolem 20-30GB volné místo, takže prakticky kolem těch 20%.Bez_n1ck píše:Tohle je docela zajímavé téma. Když jsem to dříve řešil, tak jsem četl že stačí když to místo bude prázdné, že nemusí být nealokované. Čili stačilo nezaplnit disk do mrtě celý. Něco se v tomhle ohledu změnilo?

To jsou pomerne nesmrtelne disky. Pamatujes, jak ho utyrali na CDR-ku (nyni diit-u)?mám nějaký Intel 320 v různých kapacitách, co mají zapsáno hodně dat a jedou stále jak za mlada.