Horizon Zero Dawn (PC) - Technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Horizon Zero Dawn (PC) - Technická stránka hry

Příspěvek od Paul »

Ache píše: Hlavně ale... proč mám po těch pár hodinách hraní takový pocit, že hraji podivné FarCry křížené s Tomb Raiderem?
..protože přesně to Horizon je :twisted: Má sice trochu unikátnější zasazení (i když jak se to veme, taky už jsem robo dinosaury viděl v Far Cry Blood Dragon), ale jinak je to jak typická Ubisoftovina. Já to dohrál na toustru a už jsem pak ani neměl sílu na ten datadisk.

Ale včera jsem četl že je o dost lepší než původní hra, takže ho někdy časem asi prubnu.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Ve hře jsem už lvl 20, takže jsem celkem prošel mapu, sem tam je hra krásná, jindy takové nic moc. Hraji skoro na max, stíny, reflexy a ambient occlusion na high. FPS většinou 60, pád zatím žádný, hra jede na 1070 OK.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

S tym padanim to je zahada,niekomu to nepadne ani raz,niekou to padne kazdu hodinu.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Otázka je, zda padá normální hra, nebo jen "demoverze"?
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

rbclass píše:S tym padanim to je zahada,niekomu to nepadne ani raz,niekou to padne kazdu hodinu.
Po update ovladačů GPU, už jsem taky pád nezaznamenal :) Po hraní Fallouta 76 po vydání, už mě toto nějak nepřekvapuje :lol: a běží to i tak celkem dobře, ale neomlouvá neschopnost Sony, udělat něco dobře pro PC a další hru od nich asi nečekejme
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

ja som mal stare ovladace a nepadalo to,az teraz som dal nove,takze to v ovladacoch imho nebude
Ache píše:Otázka je, zda padá normální hra, nebo jen "demoverze"?
tak co mam zatial skusenosti,pada normalna hra..a a demoverzia ide ok :)

ale skor to bude niecim inym..a to by som rad vedel co je
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

spajdr píše:Další zjištěná ojebávka
https://www.dsogaming.com/news/horizon- ... -hair-bug/
Tohle mi pripada az neuveritelny jak je to vubec mozny.Takze to mam hrat s 30fps abych mel fyziku vlasu?
Toho si jako nikdo nevsim a nebo to vubec netestovali?
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

HEAD píše:
Tohle mi pripada az neuveritelny jak je to vubec mozny.Takze to mam hrat s 30fps abych mel fyziku vlasu?
Nakonec ty chybějící stopy ve sněhu není bug, ale oni to přidali až u DLC (lokací).
A toto video zrovna není z DLC lokace.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

HEAD píše:Tohle mi pripada az neuveritelny jak je to vubec mozny.Takze to mam hrat s 30fps abych mel fyziku vlasu?
Už ubisoft kdysi říkal že 60 fps je nepřirozených a proto jejich hry (tehdy Assasín Unity) běží jen na 30 fps. :-D Tady máš jasný důkaz - při 60 fps nefunguje fyzika.

Ještě že tahle éra už bude pomalu za náma, a snad ty nový topinkovače už těch 60fps minimálně budou mít jako standard a nebudou se kriplit zbytečně hry optimalizací na 30 fps.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

HEAD píše:stuttering
https://www.youtube.com/watch?v=wO43ryWWYQ0

Je to presne jako u DF videa-i kdyz clovek absolutne nic nedela kazdych 300framu je tam spike.
Tak jsem se rozhodl ti to natočit, že tam žádný spike nemám :) Už to uploaduju na youtube, zítra ráno to bude k dispozici :) Budeš tam mít asi něco špatně, ale u tebe
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

@HEAD: Zásadní otázka :mrgreen:

Objevuje se ten stuttering i pokud shodíš všechny komponenty na default?
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

On tam opravdu je, jen je fakt velmi malý. Když mám stable 60 a otáčím se kamerou dokola, jdou tam vidět trhliny. Každopádně hraju na TV s ovladačem a nijak mě to nedráždí.

E// Jinak při hraní mám plnou RAM, asi bude potřeba rozšířit :D
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Loki5567 píše:
HEAD píše:stuttering
https://www.youtube.com/watch?v=wO43ryWWYQ0

Je to presne jako u DF videa-i kdyz clovek absolutne nic nedela kazdych 300framu je tam spike.
Tak jsem se rozhodl ti to natočit, že tam žádný spike nemám :) Už to uploaduju na youtube, zítra ráno to bude k dispozici :) Budeš tam mít asi něco špatně, ale u tebe
Jop mam to rovnake,frametime stabilnych 16,6ms pri 60fps lock..ani sa to nepohne
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

HEAD píše:
Kdyby sis to neprecetl, tak o tom ani nevis a hrajes to v pohode :lol:

//Baneshee - promaz OT. Arg se laskavě zdrží dalšího flamu o konzolích, téma je o PC verzi hry
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Tady jsou průběžné výsledky na GPUreport. Další karty dorazí k testům zítra.
Nastavení podle Global Foundry (mimo vynucení AFx16 v driverech)

https://gpureport.cz/testy/TestScene.aspx?idscene=46

Nicméně, hra jede celkem v pohodě, nějaký výrazný stuttering jsem nezaznamenám. Navíc, hra je dobře hratelná i na nízkých FPS!
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Skusam momentalne 'demo' verziu, pretoze to uz mam na PSku a vrcholne ma to nebavi, chcel som vidiet ako je na tom ta hra technicky.

Pravidelny stutter mam tiez, jeho velkost zalezi od toho ci stojim na mieste alebo aktivne hram. Pri hrani je samozrejme vyssi.
Obrázek
Pocas tej treningovej pasaze (ked hram za decko) som nemal ziadny pravidelny stutter tak som si myslel ze budem v pohode aj vo zvysku hry.
Uprimne to moc nevnimam... pocas cutscen to je ovela vyraznejsie, vyzera to ako by vypadlo niekolko framov kompletne.

Vytazenie VRAM je uplne mimo, nechapem co to robi.. RAM som zatial nesledoval.
Od ubisoftu ocividne neprebrali len cely gameplay, ale aj technicke nastavenie oblakov co mi pripomina assassins creed.. clovek znizi kvalitu z Ultra na High a dostane 10+ FPS navyse :thumbsup:

Skoda, ze nepojdu importnut savy z PSka na PC.. trosku by som si pobehal po svete, ale nanovo sa mi s tym nechce dalej babrat.
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

webwalker píše:Tady jsou průběžné výsledky na GPUreport. Další karty dorazí k testům zítra.
Nastavení podle Global Foundry (mimo vynucení AFx16 v driverech)

https://gpureport.cz/testy/TestScene.aspx?idscene=46

Nicméně, hra jede celkem v pohodě, nějaký výrazný stuttering jsem nezaznamenám. Navíc, hra je dobře hratelná i na nízkých FPS!
To 16x AF je docela zásadní (výkon jako vždy nijak moc neovlivní), protože bez něj je to rozmazaný. Ta hra na AF jinak nevěří (nebo je na nějaký slabý stupeň). Další ukázka toho, že se s tím portem na PC vůbec ne***.

default ultra: https://abload.de/img/horizonzerodawn_0jkk50.jpg
16xHQAF ultra: https://abload.de/img/horizonzerodawn_1k7keu.jpg
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Tak na 1080ti v qhd a mraky na medium mi to pada i lehce pod 50 fps v narocnejsich castech ci kde se toho hodne deje, vytizeni vram cca 10200mb
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Takže i 1080Ti má VRAM téměř vyžranou (nějakou rezervu si ty karty vždy nechávají - na 8GB to zase jede na 7,5GB). A pak to nemá na 8 GB kartách mírně stutterovat. :)
Já vidim že ty drobný stuttery jsou hlavně při větších změnách - průlety v integrovaným benchmraku, nebo rychlé otočení kamerou na jinou scénu. Takže podle mě je hlavní příčina dotahování assetů do VRAM.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“