Já tvrdím že dnes 16Gb Ram stačí do herního stroje. 8Gb už je na hraně.
https://www.youtube.com/watch?v=yTPDR2tHH5g
Moderátoři: Walker1134, PKBO

Chrome umi sezrat opravdu hoooooooodne RAM, to neni vypovidajici.ToxicTears píše:Pokud jsem měl zapnutý chrome na pozadí, který něco sebral

ja nic nevypinam a warzone ani ziadna ina hra mi nepada..nikdy som nemal v hre obsadenych viac ako 13GB aj s chromom na pozadi..a aj keby sa uz pamat naplnila,furt je tu virtualna pamat..takze ak ti to padalo,bol tam iny problemToxicTears píše:Warzone, není problém překročit hranici 16GB RAM. Pokud jsem měl zapnutý chrome na pozadí, který něco sebral a pak jsem pustil Warzone, tak padal kvůli nedostatku RAM. Nechtěl jsem řešit stránkový soubor atd, koupil jsem na 32GB a občas i ta mrcha vezme 17GB a je to. 16GB ano stačí v 95% případů. Ale já nechcin razit na těch 5% a víme, že čím více RAM máme, tím více se systém roztáhne, plus hry, programy na pozadí. Nemám mašinu za x desítek tisíc, abych musel na pozadí vypínat appky pro normální hru. 32GB dneska nic nestojí a DDR4 vydrží. Problém obecně není v singleplayer hrách, ale ve velkých multákách. těch 150 lidí na warzone je masakr, 4 jádra mají vytížení 100%. Kolegovi se začal vypínat mikrofon, protože to CPU nedávalo. Musel se udělat OC a už je to dobrý.
8GB dneska nerad dávám do mašin, ale když nejsou peníze, je to těžké. Nicméně 16GB za cenu pod 2000,- je solidní deal a kdo chce, ty další 2K vyškrábe z peněženky. A časem může hodit další sadu na 16GB.
tu zaplnis aj na 64GB,akurat to bude trvat kus dlhsie.._marduk_ píše:hlavne má win 10 nedostatky v uvoľnovaní standby memory

zatiaľ som nemal problém so žiadnou hrou pri 16gb max využitie som mal cca 10gbrbclass píše:Na druhu stranu,ak by som dnes kupoval novy pc,tak ja osobne by som uz do 16 nesiel

Tak asi jedes jiny setup. Ja mam game PC a jedine, co mi bezi v pozadi je firefox. Obsazeno cca 4GB, zbytek je free. Ano s prochodem RTX3xxx zvazim 32GB, ale pro me to asi nebude mit efekt, kdyz ladim PC k co nejmene spustenemu balastu a vsechny prostredky se snazim investovat do vykonu.havli píše:16GB bylo cool 10 let zpatky, dneska to je na lepsi kancl. Ja treba pri pohledu do task manageru mam zabranych 16 GB prave ted s par spustenyma aplikacema a hra zadna. Ovsem kdyz chci, muzu si zahrat cokoliv a nemusim jak silenec ukoncovat bezici aplikace, aby mi nahodou nepretekla pamet.
Uz nejsme v dobe DOSu, kdy multitasking byl sproste slovo.