Nie som ziadny zaciatocnik ako s PC, tak i s OC, ale asi pred dvoma mesiacmi som objavil velmi zaujimavy fenomen, s ktorym si neviem poradit.
Minuly september som si kupil Bartona 2500+ krasny otvoreny a na mojej Abit NF7-S ver2.0 mi bez zvysenia napatia ide na 2.2GHz (3200+). Vsetko bolo v poriadnku, az pred nedavnom som si urobil benchmark, kvoli novym ovladacom na graficku kartu a zisil som, ze namiesto cca 18tis bodov v 3dMark2001 som dostal iba 13tis. Som si myslel, ze je to tymi ovladacmi, pripadne nejakou beziacou aplikaciou. No ani po cistom nabootovani, ani s inaksimi ovldadacmi sa to ezmenilo. Aj SysoftSandra mi hazde cca 6200MIPS, teda pod uroven Athlona 2200+ !!!
Tak som rovno hodil tvrdy format diskom, novy system, upgrade BIOSu a vsetkych ovladacov, precistenie vetrakov (teploat bola v norme do 50stupnov) pre istotu, no opatovne testy dospely k rovnakemu vysledku. Este som zabudol poznamenat, ze ak procesor vratim spat na povodnych 1.8GHz (2500+), klesne vykon na 6000MIPS, sice minimalne ale klesne !!! Nepomohlo ani zvysenie napatia, ani zdroja, ani pamatovych modulov...
Vie mi niekto dat pouzitelnu radu? Hladal som u z na roznych HW forach, ale tam mi iba totalne blbosti radili...
Vopred dakujem za ochotu
MSN: kikokk@hotmail.com
/edit by paja: upraven nazev...