NVIDIA Ampere - Info a spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Koupíte Ampere ?

PC master race, chci best a jdu do Ampere high-endu.
45
23%
Prachy budou, my nebudem, jdu do mainstream Ampere.
23
12%
Nejsem prachatej a nepotřebuju moc, beru nižší Ampere.
12
6%
Ampere je nový Antikrist, plačte a bědujte. The end is near.
5
3%
Nebudu tu hloupě exhibovat nad JPP, čekám jak se věci vyvrbí.
24
12%
Jsem socka, nekoupím nic.
18
9%
Jsem console peasant, asi jsem sem omylem zabloudil.
4
2%
Jsem AMD fan, ale v AMD je mrtvo, tak oxiduju tady.
24
12%
Jen si tu dávám popcorn, klidně dál pokračujte.
42
21%

Celkem hlasů: 197
smht
Začátečník
Začátečník

Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace

Příspěvek od smht »

Ako moc bude podla vas brzdi tu kartu 7700k na 2560x1080? Moc sa mi cpu kupovat nechce kedze vykon mi nepride nizky
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Adam Vágner píše:Kvóta na podíl titulů s RTX a DLSS není. Ale dáte někdo dohromady podíl procentuálního zastoupení her podporujících technologie DLSS a RTX mezi aktuálními a v brzké době uváděnými AAA tituly? Samotného by mě zajímalo, jaký by měly mít v metodice podíl.
To snad ani nejde obstojně definovat. Jaký je pool her? Pouze AAA hry? Jaká je definice AAA hry? Ztráta času vymýšlet kvótu.

Testy výkonu v DLSS mě příliš nezajímají. To nemyslím ofenzivně vůči práci s recenzí, ale z principu pohledem konzumenta. DLSS je něco, co téměř nobrain zapnu, pokud mám možnost. Zvedne to výkon díky renderu v nižším rozlišení - to se můžu kouknout na graf nižšího rozlišení. Nepotřebuji extra sekci s DLSS. Smysl mají viz dále...

RTX efekty taky nejsou žádné terno na to, že RTX karty tu straší už dva roky. Reflection rozhodně mají větší wow než GI, takže mi přijde zajímavější testnout Battlefield a Control, zatímco na Metro bych se klidně vyprd (navíc v Metru ani neaktualizovali DLSS na verzi 2.0) - můj názor.

Ultimátní RTX test bych viděl Quake RTX, je to zadara na Steamu - čistý pathtracing. Control je trochu tricky, protože má i DLSS 2.0 a jestli jsem pochopil prezentace o Tensor a RT cores, tak se vzájemně násobí jejich výkon. Takže skok mezi RTX20xx a RTX30xx je poměrně vyšší při DLSS ON. Tam by třeba bylo zajímavé testnout zvlášt RTX efekty bez a s DLSS (plus test úplně bez RT jako referenci).
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

smht píše:Ako moc bude podla vas brzdi tu kartu 7700k na 2560x1080? Moc sa mi cpu kupovat nechce kedze vykon mi nepride nizky
Zalezi jakou kartu.3070 trochu a 3080/3090 hodne
Adam Vágner
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Adam Vágner »

Jinými slovy v Control netestovat dvoje nastavení místo jednoho, ale rovnou čtyři. :D

No, s nějakými screenshoty to už je co do pracnosti tak pomalu jedna hra na jeden článek.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Adam Vágner píše:Jinými slovy v Control netestovat dvoje nastavení místo jednoho, ale rovnou čtyři. :D

No, s nějakými screenshoty to už je co do pracnosti tak pomalu jedna hra na jeden článek.
Jsme rádi, že se toho ujmeš :-D
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Adam Vágner píše:Ache: Ale ono je s čím porovnávat. S výkonem bez DLSS. Upscaling + fidelity FX dává horší kvalitu. DLSS nabízí jinou kvalitu – občas jsou v obraze artefakty, které bez DLSS nejsou, ale jindy to krásně likviduje artefakty, které bez DLSS jsou (a v tom obraze ruší). U DLSS 2.0 objektivně není důvod, proč to nezapnout, pokud to ta karta umí. Nemá to mázlejší textury, nemá to nečitelné texty, ty textury mají v podstatě stejné rozlišení a celý obraz je v čase stabilnější.

A ano, je docela pravděpodobné, že některé hry „vyvíjené s pomocí AMD“ nebudou DLSS umět. :D
Já proti DLSS 2.0 také nic nemám. Díky němu sem dohrál Control v 2560x1440 na sociální Gainward RTX 2070 i se všemi RTX efekty na 60+fps. :twisted: Jen řikam, že není s čím srovnávat - tedy výkon například DLSS vs."Free AISS". :lol: Jasně - můžeš dát do jednoho grafu výkony normálních karet + DLSS u nvidie, ale to je to samý jako kdyby si do jednoho grafu kdysi dal výkon karet + karet co podporují nějaký antialiasing (jeho začátky se také lišily a každý výrobce na to měl svojí metodu - 3DFx vs. Nvidia vs. Ati - nesrovnatelné kvalitou i výkonem).

Tyhle testy (DLSS vs. normal vs. kvalita obrazu) spíš asi patří do článků typu "Test výkonu a rozbor..." . Protože fakt mít v jednom grafu (třeba 4K rozlišení) normální výkon + DLSS mě přijde jako slušná prasečina. To už by se v tom nevyznal nikdo. Navíc DLSS vs. Nativ vyžaduje porovnání kvality.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
smht
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smht »

HEAD píše:
smht píše:Ako moc bude podla vas brzdi tu kartu 7700k na 2560x1080? Moc sa mi cpu kupovat nechce kedze vykon mi nepride nizky
Zalezi jakou kartu.3070 trochu a 3080/3090 hodne

Hej 3080, neviem,moc sa mi cpu nechce kupovať,príde mi že rozdiel medzi mojim a novými není nejaký výrazný.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

smht : Počkej si na recenze :-)
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Adam Vágner píše:Těch 400 W právě řeší ta klimatizace, no. :D Přiznejme si, že člověk, co dá za grafiku pětačtyřicet tisíc, už k tomu rád na léto koupí i tu klimatizaci. Tu využije, i když nebude hrát. :D
Jo mohli by k tomu dávat nějakou menší mobilní klimu jako bonus, já bych to bral.
Mike123
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mike123 »

Tak na rozpáleném backplatu si aspoň budeš moct třeba smažit vajíčka. A to se vyplatí. Těch 400W nemusí být zas tak špatné, pokud to teplo ještě dokážeš chytře využít, nepotřebuješ ani plotnu.
Tady už někdo něco podobného zkoušel: https://youtu.be/7uBNCN6v_gk
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Šak v létě natáhneš hadice z vodního okruhu ven a ohřeješ si bazén.
Chraň tě ruka páně, abys kupoval CPU teď před vydáním Zen3. Minimální rozlišení na smysluplnou investici do RTX3080 považuji to svoje nestandardní 5MPx 3440x1440. Osumdesátku i na klasických 2560x1440 už nevyužiješ naplno. Ne že by to nebyl upgrade, ale procentuelní polepšení jde s nižším rozlišením dost dolů. Podivej se na testy 2080Ti, jak dusí CPU ve fullHD.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
smht
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smht »

TankGeorge píše:Šak v létě natáhneš hadice z vodního okruhu ven a ohřeješ si bazén.
Chraň tě ruka páně, abys kupoval CPU teď před vydáním Zen3. Minimální rozlišení na smysluplnou investici do RTX3080 považuji to svoje nestandardní 5MPx 3440x1440. Osumdesátku i na klasických 2560x1440 už nevyužiješ naplno. Ne že by to nebyl upgrade, ale procentuelní polepšení jde s nižším rozlišením dost dolů. Podivej se na testy 2080Ti, jak dusí CPU ve fullHD.

Nn jasné že nebudem teraz kupovať cpu, skôr by som vôbec nechcel ale keď tak už si kúpim nový zen.Tak mám 34" monitor 144hz 2560*1080 a to s dôvodu že mám aktuálne gtx 1080 , monitor stal 460€ keď som ho kupoval,má cca 5mesiacov.Neviem či sa mi aj monitor chce kupovať, mi to príde už moc skôr by som zapol dsr
Timmah!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Timmah! »

Adam Vágner píše:Kvóta na podíl titulů s RTX a DLSS není. Ale dáte někdo dohromady podíl procentuálního zastoupení her podporujících technologie DLSS a RTX mezi aktuálními a v brzké době uváděnými AAA tituly? Samotného by mě zajímalo, jaký by měly mít v metodice podíl.
To je predsa fuk, aky pomer. Nerobte na konci recenzie nejaky priemer vykonu z oboch a hotovo.
A poprosil by som o test karty v Octanebench, ak je to mozne. To je jedine, co ma zaujima.
OLD: Intel Core i9 7940X - 32GB DDR4 3000 MHz - X299 Aorus Gaming 7 - RTX3090 + RTX2080Ti - Samsung 950 Pro 256GB - Samsung 960 Evo 500 GB - Samsung 850 Evo 500GB - Intel 530 Series 240GB - WD Caviar Black 2TB - WD Caviar Green 2TB - AlphaCool Eisbaer 360 - Fractal Design Define R5

NEW: Ryzen 9 7950X - 64GB DDR5 6000 MHz - X670E Hero - 2x RTX 4090 - Samsung 990 Pro 2TB - Kingston KC3000 2TB - Kingston KC3000 1TB - Crucial MX500 4TB - WD Caviar Gold 6TB - Arctic Liquid Freezer 420 ARGB - Fractal Design Define 7XL
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

Jsem na tom velmi podobně a taky si pokládám tuto otázku .. lidi jen odpoví že to brzdit bude a já nevím proč, nedostanu vysvětlení :D počkám si na (již odsunuté) první testy po pádu embarga.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
Adam Vágner
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Adam Vágner »

Timmah! píše: To je predsa fuk, aky pomer. Nerobte na konci recenzie nejaky priemer vykonu z oboch a hotovo.
A poprosil by som o test karty v Octanebench, ak je to mozne. To je jedine, co ma zaujima.
To je ten benchmark, co nejde nikdy na kartách pod NDA spustit, protože pro něj neexistují, co?

No supported GPU found.
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

Adam Vágner - a ve Flight Simulatoru 2020 plánuješ otestovat RTX 3080.
Mironet už má na eshopu zalistované i EVGA 3080 a 3090 samozřejmně zatím bez cen.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jezis tady se to zase rozjelo, Mike123 uz vi co si vetsina recenzentu mysli, Sobo s TankGeorge a nothing_ vidi za posunutim rencenzi nejake spiknuti, asi zelenych Illuminatu. Brambora81 opet perli s NNN posty. Tyhle prispevky prosim patri sem https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=66&t=140617

Adam Vágner:
Pokud bych testoval ja, tak DLSS vysledky by byly normalne v grafech jednotlivych her s podporou pritomny. Jednoduse u her s DLSS 2.0+ by byl jeste mezi vysledky i oznaceny vysledek DLSS. Nedaval bych tam vysledky DLSS u her s verzi 1.0, to je humus, ale u verze 2.0 nema cenu vysledky oddelovat, jelikoz vysledny obraz je vesmes i nekdy lepsi nez obraz nativni. Klidne bych vytahl hry jako nova RT verze Minecraft (extremne popularni hra), Control netreba zminovat, Death stranding a Wolfenstein : Youngblood. Vysledky s RT by tam mely byt taky, uz jen pro porovnani s Turingem a klidne ze srandy i s Pascalem (nebo u karet bez podpory RT proste mit n/a). To ze AMD (DLSS a RT) tohle nema, je ciste jejich problem a ne recenzenta, ktery kolem toho nema nejak hyperkorektne preslapovat a zbytecne hry orezavat, aby to bylo jakoby "Apples to Apples", kdy ale takhle to lidi hrat opravdu nebudou a ve vysledku je to spis pak zavadejici. AMD si muzou slozit reparat u Navi2.
Mike123
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mike123 »

Oni tu podporu kdykoliv ale můžou přidat zpětně, pokud se to dá počítat přes shadery. Už Radeon VII by měl teoreticky něco podobného jako DLSS od Nvidie umět. Třeba se dočkáme až po uvedení RDNA2...
shipo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shipo »

Adam Vágner píše:
Timmah! píše: To je predsa fuk, aky pomer. Nerobte na konci recenzie nejaky priemer vykonu z oboch a hotovo.
To je ten benchmark, co nejde nikdy na kartách pod NDA spustit, protože pro něj neexistují, co?

No supported GPU found.
Octanebench stejně jen zobrazuje hrubý výkon(je tam i 780Ti).

Výkon v DXR v UE4 jde zjistit a porovnávat z https://forums.unrealengine.com/communi ... ers-wanted (aktuálně je pro 1080p 60fps použitelná jen 2080Ti)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

U Unreal enginu se snad brzo dockame implementace RT (a DLSS) do Fortnite, takze tam to pujde testovat brzo taky. DLSS 2.0 ma i kdyztak i Mechwarrior V. Pokud nejaky prozatimni seznam budoucich/stavajicich her s podporou DLSS: https://www.ozarc.games/best-dlss-games/
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“