10900K OC přes 5Ghz - přes 300W
+to ostatní do 100W
Slušný osmikilo zdroj to dá
s mou sestavou je to ve náročnějších hrách 330W a ve full burn grafika + cpu sem nejvíc na wattmetru viděl 370W.
Nicméně cpu je 90W a grafika 180W
Moderátoři: Walker1134, Wilik

To ja nepisem. Len si pod pojmom TOP HW, alebo premiova cena predstavujem patricny vykon navrch voci kartam pod sebou. Matika nepusti.satik píše: Že to pro tebe nebude mít cenu neznamená, že to nebude mít cenu i pro ostatní![]()

Tak 9900ks je jedna zrava masina, sa necudujem. Za chvilu tu mame AMD 4000, kde ked dvihnu IPC sem tam takty, tak to uz zmaze povestny intel herny vykon. Ked sa bude drzat tejto rady tak CPU + RAM + MB tak 150W a Ampere 350W. 750W uplne v pohode rezerva.BL!zZard píše:Ještě že jsem loni koupil ten výprodejovej Corsair HX1000 za 3,9k. Dnes stojí HX1000i 6k. Jinak bych skončil zřejmě u 750W a dnes s Ampere bych se sakra bálPřes 650W na zásuvce jak nic a to se držím při zdi.

tohle mě taky zajímá. S 1070 jedu na 0,750V @1520MHz, 105W Furmark, jinak 90W max hraní.spajdr píše:Jsem zvědav, jestli v nějaké recenzi bude testován i underclock.

Jaký jsou lepší? Všichni koukaj hlavně po Strixkách a EVGA, jenže jedno bude s 6k příplatkem a druhý ani oficiálně v česku zatim nevidim. Nejde mi o každej FPS navíc, spíš aby to nějak efektivně a tiše chladilo.Mike123 píše:Ideálně spíš 750W, ale kvalitní 650W to dá určitě taky. A v nejhorším trochu přiškrtíš power limit.
Jinak ale MSI Ventus s ASUS Tuf patří snad k tomu nejhoršímu, co existuje.
Brutalni bottleneck bude leda při 1080p a těch pár FPS navíc v 1440p oželím. Procesor jsem kupoval už před víc jak rokem a všichni tvrdili jak tohle bude na X dalších let král poměru cena/výkon. Tak nevidím moc důvod měnit. Primárně stejně chci hrát ve 4K (televize), 1440p monitor teprv plánuju.Sobo píše:Mel by, ale docela mi unika smysl kupovat mainstream CPU za 5k a highend grafiku za 20k. Mimo 4K tam bude docela brutalni bottleneck, a nekdy i tam (typicky treba Assassins Creed).

AMD ma nejakou alternativu ? A mohl bych ji videt ?nothing_ píše:Zaroven AMD ma k tomu alternativu, takze tento segment si bude konkurovat.

Ano, pomer cena/vykon = stredni trida. Ale ty kupujes efektivne ultra-highend grafiku z budoucnosti, ktera v te dobe ani neexistovala, tudiz limity pro procesory byly trosku jinde. Kdyz kupuju highend, tak snad koupim i highend CPU, highend pameti atd. Nemam rad takovou tu typicky ceskou mentalitu ala koupim si skodovku, ale zkusim do toho narvat V8 twin-turbo, protoze to bude mit vetsi vykon a nejak to uz prece pojede. Tak si proste kup BMW nebo AMG MB s V8, ne? Vyjde to draz, ale taky je to pak trosku jinde jako celek...Kereloth píše:Brutalni bottleneck bude leda při 1080p a těch pár FPS navíc v 1440p oželím. Procesor jsem kupoval už před víc jak rokem a všichni tvrdili jak tohle bude na X dalších let král poměru cena/výkon.

Tak k RTX 3080 RX 6900XT. Jen k RTX 3090 už nebude nic, proto ta cena vypadá už jak vypadá a musí nahonit marže. Že to je kvůli tomu, že to je nástupce Titana je IMHO nesmysl a jen mlžení marketingu - k RTX 3080 bude mít konkurence prostě ekvivalent, jen proto to není tak přepálené. Něco jako "Titan A" beztak ještě přileze.Hladis píše:AMD ma nejakou alternativu ? A mohl bych ji videt ?nothing_ píše:Zaroven AMD ma k tomu alternativu, takze tento segment si bude konkurovat.![]()

hhh, ako asi, dostaneš Bin 0 a oklieštený chladič a za 800€ budeš vysmiatyPtolemaya píše:Tak zrovna ventus ale prodelal nejvetsi predevku chladice takze nikdo nevi jak na tom bude ted

Vypadá to tak. Aorus a FTW3 taky vypadají dobře.KarlosK píše:já osobně vyhlížím MSI Gaming Trio.
Gaming X Trio bude mít asi jen vyšší takty co?