GeForce RTX 3080(Ti) - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Alphabet08
- Začátečník

-
Re: GeForce RTX 3080 - info, recenze, zkušenosti
To vysvětluje ty ceny na Ebay.
- Pajka
- Začátečník

-
tak to se dalo čekat, dneska při launchi je nedostatkový zboží skoro cokoliv, na co čeká celosvětově víc lidíDonic píše: Určitě dobrý tip pro ty, kteří nějakou kartu v počítači mají...Nicméně o "fous" horší pro ty, kteří ji v počítači už nemají a čekají na ni...
jinak mi přijde, že těch karet relativně nebylo "málo", ale jakmile se dostali přes hranice k nám, tak než to dorazilo na pulty tak si to všichni rozebrali v dlouhým řetězci, kterým to projde
- renek1
- Začátečník

Zase nesmíš bejt tak paranoidní, že než se to dostalo do prodeje, že už se to rozebralo. On určitě každej z těch co k nim mají přístup má hned chuť si jí zablokovat pro sebe. Myslím, že vzhledem k tomu jak málo jich bylo, se dostalo na hodně lidí co ji opravdu využijí, bohužel i na pár vychcánků, kteří pod rouškou obchodu si chtějí přivydělat.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
- Pajka
- Začátečník

-
jenom tady na fóru borec prodaval 6 gainwardů, což je pro tuhle komunitu plus, ale o to jich bylo míň někde v krámu na skladě, v czc si prý nějaký šéf vzal 6 rovnou, takže bych se nebál, že je to i takový firemní benefit, že si jednu můžeš vzít třeba, podle zásluh samozřejměrenek1 píše:Zase nesmíš bejt tak paranoidní, že než se to dostalo do prodeje, že už se to rozebralo. On určitě každej z těch co k nim mají přístup má hned chuť si jí zablokovat pro sebe. Myslím, že vzhledem k tomu jak málo jich bylo, se dostalo na hodně lidí co ji opravdu využijí, bohužel i na pár vychcánků, kteří pod rouškou obchodu si chtějí přivydělat.
- renek1
- Začátečník

shorty25 je tu prodává bez lichvářské přirážky a co vím tak levněji než jsou na netu, takže toho ani nezmiňuj, ten to děla pro hráčskou komunitu tady na fóru 
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
- Hladis
- Moderátor

Zaujala me jedna vec. Ve Wolfovi dostane Ampere patch pro lepsi utilizaci uarch a zveda to dost razantne vykon. Evidentne tam muze byt potencial, ktery dnesni hry nemusi dobre vyuzivat.
Svym zpusobem jsem rad, ze karty nejsou. Drzi me to odstup abych hned neudelal "shut up and take my money".
Porad hloda cervik racionality, zda to vzit hned nebo pockat, klidne vzit spis 3070 Ti-S a nedostatek to za me zatim resi.
Svym zpusobem jsem rad, ze karty nejsou. Drzi me to odstup abych hned neudelal "shut up and take my money".
- TankGeorge
- Začátečník

-
Tak úplně je neprodává. Bere zálohu s tím, že budou na konci září, takže žádných 6karet, co mohly být v obchodech, neexistuje .) Jak už jsem psal, zájemců je několik tisíc a karet bylo ve čtvrtek sotva 15.
Myslel jsem, že nedostatek bude tak 1:10, karty zmiznou během několika minut a bude pouze problém sehnat konkrétní model (např. EVGA, TUF, MSI). Ukázalo se ale, že je to řádově horší. Nedostatek je 1:X00, karty zmizly během dvou vteřin. Výběr se vůbec neřešil a zmizlo cokoliv. I ten Zotac by zmizel hned, kdby byl
Na druhou stranu jsem se bál, že FE bude výrazně lepší, než první reference, ale ukazuje se, že ta FE nijak extra lepší není - třeba proti tomu Gainward/Palit, co se tu prodával.
Hladis// Promaz trollingu.
Myslel jsem, že nedostatek bude tak 1:10, karty zmiznou během několika minut a bude pouze problém sehnat konkrétní model (např. EVGA, TUF, MSI). Ukázalo se ale, že je to řádově horší. Nedostatek je 1:X00, karty zmizly během dvou vteřin. Výběr se vůbec neřešil a zmizlo cokoliv. I ten Zotac by zmizel hned, kdby byl
Na druhou stranu jsem se bál, že FE bude výrazně lepší, než první reference, ale ukazuje se, že ta FE nijak extra lepší není - třeba proti tomu Gainward/Palit, co se tu prodával.
Hladis// Promaz trollingu.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- Alphabet08
- Začátečník

-
renek1 píše:Zase nesmíš bejt tak paranoidní, že než se to dostalo do prodeje, že už se to rozebralo. On určitě každej z těch co k nim mají přístup má hned chuť si jí zablokovat pro sebe. Myslím, že vzhledem k tomu jak málo jich bylo, se dostalo na hodně lidí co ji opravdu využijí, bohužel i na pár vychcánků, kteří pod rouškou obchodu si chtějí přivydělat.
Zase nebudeme naivky. Každý máme nějaký okruh známých a to platí i pro lidi, kteří pracují na místech, kudy chodí zboží. Ten řetězec má určitě spoustu lidí, než se to dostane do obchodu. Sám jsem zkoušel kontaktovat člověka se kterým jsem dříve dělal nějaké obchody. Dva dny před releasem jsem s ním mluvil, jestli by byla možnost se k nějaké kartě dostat. Je to člověk, který obchoduje ve velkém a řekl mi, že v té první várce se ty karty částečně rozeberou i mezi lidi, kteří jsou právě v tom řetězci, takže se to k nám, obyčejným lidem, ani do obchodu nedostane. Říkal mi také, že má kontakt na člověka, který je schopný dodat FE přímo z fabriky od NV. Chtěl za to ale nemalé peníze a karta by byla samozřejmě bez záruky, což je pro mne příliš velký risk za tak velké prachy. Takže já si iluze určitě nedělám.
- TankGeorge
- Začátečník

-
https://www.youtube.com/watch?v=VQmife7 ... &index=114
Zajímavá krátká recenze RTX3080 bez obšírných nesmyslů. Testuje tam scénář upgradu na 3 roky starý PC s i7 7700k vs i7 10900k. Na 1440p-ultrawide a 4k se podle všeho zatím zdá, že CPU bottleneck není problém od intel řady 7XXX a vejš.
TLDR: 5GHz boost na hry "MEME" je víceméně solidní fakt
Zajímavá krátká recenze RTX3080 bez obšírných nesmyslů. Testuje tam scénář upgradu na 3 roky starý PC s i7 7700k vs i7 10900k. Na 1440p-ultrawide a 4k se podle všeho zatím zdá, že CPU bottleneck není problém od intel řady 7XXX a vejš.
TLDR: 5GHz boost na hry "MEME" je víceméně solidní fakt
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
- durod
- Středně pokročilý

Stanek na FB rikal, ze si ohlidaji, aby se karty nerozebraly mezi mineri a zamestnace, zda se , ze to byly jenom kecy a nemaji paky na obchodniky
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- joraell
- Začátečník

-
Já třeba měl FE v koši a už a stačilo jen zmáčknout finální buy. Takže karty se koupil daly. Jasně byly pryč velice rychle, ale čekal snad někdo něco jinýho? Kdy tu naposled byla karta takováho výkonu a přitom v poměru cena/vykon na úrovni skoro lowendu?
- Thellwin
- Administrátor

Goldnoob team proud member!
- joraell
- Začátečník

-
Taky myslím že prodá.
- Pajka
- Začátečník

-
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj, zdravíme icebosss(e) zde z fóra
- satik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zotac se moc nepovedly, prej na nich dost setriliPajka píše:https://pc.bazos.cz/inzerat/125404994/z ... a-v-cr.php
kdyby někdo chtěl
GPU GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5090 XTREME WATERFORCE CPU AMD Ryzen 7 9800x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM Kingston Fury 96GB @6000MHz CL30
case Fractal Meshify XL PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD 2+4+4+8TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
- renek1
- Začátečník

Včera měl vychcánek 24 000,- a dneska už šel vejš.
Neprodá
Koupí to jen idiot
Kdo si počká, ten se dočká a bude jich dost a jiné, jako 3060, 3070, 3090 atd
- satik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tech idiotu se najde dost 
GPU GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5090 XTREME WATERFORCE CPU AMD Ryzen 7 9800x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM Kingston Fury 96GB @6000MHz CL30
- durod
- Středně pokročilý

Takze to oficialne muzeme zhodnotit, ze jde o paper launch?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Mike123
- Červená karta

-
To už bylo jasné dávno.