Mafia: Trilogy, včetně full remaku Mafia 1

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Re: Mafia: Trilogy, včetně full remaku Mafia 1

Příspěvek od ŠakaL »

Cetl sem ze to jede i na sedmach u me se tak nekona :( hru spustim,vsechno normal ale jak zacnu loadovat hru po par vterinach to spadne.Nahodil sem dnesni ovl. zkusil sem i ten boarderless - nepomohlo.
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Paul píše:Mě na tom remaku v podstatě nasral fakt jen ten úplnej závěr, posledních 30 sekund. Být tam ponechán závěr z jedničky, s jejím scénářem a soundtrackem, dal bych remaku 9/10.
JJ, jako celkově to není špatný, scény mezi jednotlivými misemi + ty songy z 30 let, podle mně dodávaj hře mnohem lepší atmosféru, i když původní mafii jsem hrál dohrál pouze jednou (a je to už hodně dávno).
fliper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fliper »

Tak nakoniec som presvedčil sam seba a kupil som si to, teraz na EPICu je 10eur kupon, sice lepšie by to bolo na steame, ale takto to vyšlo na 30eur / 800kč.
AMD Ryzen 5600x + SilentiumPC Fera 3 | ASUS TUF GAMING B550M-PLUS | Sapphire NITRO+ Radeon RX 6700 XT | Kingston HyperX Predator 24GB DDR4 3000Mhz (3X8GB) | Samsung PM981 NVMe 256Gb (Win10) | Samsung Evo 750 240GB (Fedora) | WD Blue SSD 1TB | Corsair RMx Series RM550x | Fractal Design Define Mini C | Dell U2715H + BenQ GW2283
R0cky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R0cky »

Na gamebillet co postoval Paul, je to pořád se slevou. Teď mi to ukazuje 31,55 eur.
Já to kupoval za 32,28e / 880kč.
Dostanete kód a aktivujete na Steamu.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Tak jsem to dohral a bylo to pro me utrpeni, prakticky jedina mise se neobesla bez padu hry, takze misto uzivani hry frustrace kdy to zase spadne. Vzdycky zamrznul obraz a nezbylo nez ukoncit pres task manager a zase znova. Windowed mod to sice zlepsil, ale stejne to obcas spadlo. Tohle jsem jeste u zadny hry nezazil, takze v tomhle ohledu za me velkej palec dolu.
Puvodni verzi uz si moc do detailu nepamatuju, ale mel jsem pocit ze nektery mise tady byly vynechany, takze i kdyz jsem to kvuli tem padum hral vlastne 2x, tak jsem to mel asi za 10h dohrany.
Grafika pochopitelne lepsi nez puvodni, ale jinak zadnej zazrak, obraz nekontrastni, barvy lehce vyprany a rozmajzly obrysy vzdalenejsich objektu, nastesti reshade to dokaze o dost vylepsit (stejne jako M2+M3), nechapu proc si dnes clovek musi skoro vzdy novou hru sam dodelat.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
LastPCgamer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LastPCgamer »

Paul píše:Dan Vávra měl teď 6hodinovej charitativní stream u Agreala, hrál kousek remaku a pak mu Agraelus ukázal konec hry...

Ta reakce...jak zmrvili ten scénář na konci...naprosto přesný, když jsem to dneska odpoledne dohrál, skoro jsem nevěřil vlastním očím a uším jak debilně to napsali a jak to emocionálně nefunguje bez tý Šimůnkovo geniální hudby. Velká škoda..protože jinak je ten remake dost dobrej, hlavně vizuálně je to fakt nádherná práce.

Jinak ten stream byl supr, spousta zajímavejch historek, odpovídal i na docela dost dotazů lidí.
Ten koniec v Remaku je podľa mňa čistá hanba. Ako mohli toto spraviť absolútne nechápem. :roll:
Hlavne to nechápem v tom kontexte, že zvyšok hry, hrateľnosť aj príbeh sa snaží držať pôvodnej predlohy celkom dobre a úspešne. Pripadá mi to tak ako keby ten koniec bol z nejakého divného dôvodu takto pozmenený. Ako keby do toho začal niekto kecať a požadoval ten koniec pozmeniť.

V súčasnej podobe nedáva ten koniec v remaku absolútne žiaden zmysel.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

LastPCgamer píše:Ten koniec v Remaku je podľa mňa čistá hanba. Ako mohli toto spraviť absolútne nechápem. :roll:
Hlavne to nechápem v tom kontexte, že zvyšok hry, hrateľnosť aj príbeh sa snaží držať pôvodnej predlohy celkom dobre a úspešne. Pripadá mi to tak ako keby ten koniec bol z nejakého divného dôvodu takto pozmenený. Ako keby do toho začal niekto kecať a požadoval ten koniec pozmeniť.

V súčasnej podobe nedáva ten koniec v remaku absolútne žiaden zmysel.
Souhlas, dost mi to retroaktivně zkazilo zážítek. Celou dobu hraju, říkám si "sice jsou tu změny, je to víc skriptovaný a prokrácený, ale skvěle se bavím a vypadá to nádherně", jsem ready tomu napálit 9, a pak přijde debilně přepsanej závěr co působí fakt cringe hloupě...proč proboha.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Danny202
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Danny202 »

Hru jsem odehrál nejdříve na střední obtížnost kromě tří posledních misí a na to hned na klasickou. Hra mi ani jednou nespadla a neměl jsem s ní nějaké větší problémy. Snad jen u jedné cutscény na začátku mise se Salvatorem nešel zvuk a sem tam nějaké ty glitche (problikávání auta) sem se s ničím vážnějším nesetkal. Hrál jsem na maximální kvalitu ve full HD a framerate byl většinou kolem 80 FPS. Co se týče příběhu (pozor budou spoilery) tak za mě OK včetně závěru. U poslední mise mi nedává smysl to, že Tom navrhne setkání v městské galerii a né naopak jak v originálu. Tudíž nechápu, jak to Sam mohl za ty tři minuty (než tam dojedete) všechno nachystat a dovést tam všechny své bodyguardy. Taky mi vadilo, že jsou některé mise až moc zjednodušené a zkrácené např. mise bastard se štěstím a koridorová bitka v přístavu. V originále byla mnohem větší volnost pohybu. Navíc jsou některé mise hodně jednoduché i na klasickou obtížnost snad jen kromě závodu, ale i ten se mi podařilo odjet na cca čtvrtý pokus. Dále jsem očekával i vedlejší mise nejen s Lucasem. Ty jsem však nedostal a i ten Lucas byl vystřihnut. Velká škoda :evil: . Co mi taky hodně vadí je nemožnost používat městkou hromadnou dopravu. Jinak co se týče dabingu, tak za mě je hodně povedený snad jen Vašut sem tam přehrává. Graficky se mi hra líbí, cutscény jsou excelentní a město je nádherné. Zvuky jsou v pohodě včetně krásného soundtracku a rádia. Hra má i jakousi extrémní jízdu, ale ještě jsem ji nedohrál. Za mě krásných 80%. Nebýt těch pár nedostatků, dal bych 9 z 10. I tak na Hangár dobrá práce a snad se dočkáme Mafie 4 :)
PC: Ryzen 7 9800X3D || MasterLiquid 360 Atmos || Asus TUF Gaming B850-PLUS Wifi || G.SKILL Trident Z5 NEO RGB 32GB DDR5 6000MHz CL30 || Gainward RTX 5070 Ti Phantom || WD Black SN850X 2TB || Crucial MX500 500GB + Crucial MX500 2TB || Seasonic Focus GX 750 Gold || Endorfy Arx 700 ARGB || Windows 11 Home
Monitor: Dell S2721DGFA (1440p, 165Hz, G-SYNC Compatible) Příslušenství: Lorgar MSE90W || Lorgar KBP7075MW || SteelSeries Arctis Nova 7
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Danny202 píše:Hru jsem odehrál nejdříve na střední obtížnost kromě tří posledních misí a na to hned na klasickou. Hra mi ani jednou nespadla a neměl jsem s ní nějaké větší problémy. Snad jen u jedné cutscény na začátku mise se Salvatorem nešel zvuk a sem tam nějaké ty glitche (problikávání auta) sem se s ničím vážnějším nesetkal. Hrál jsem na maximální kvalitu ve full HD a framerate byl většinou kolem 80 FPS. Co se týče příběhu (pozor budou spoilery) tak za mě OK včetně závěru. U poslední mise mi nedává smysl to, že Tom navrhne setkání v městské galerii a né naopak jak v originálu. Tudíž nechápu, jak to Sam mohl za ty tři minuty (než tam dojedete) všechno nachystat a dovést tam všechny své bodyguardy. Taky mi vadilo, že jsou některé mise až moc zjednodušené a zkrácené např. mise bastard se štěstím a koridorová bitka v přístavu. V originále byla mnohem větší volnost pohybu. Navíc jsou některé mise hodně jednoduché i na klasickou obtížnost snad jen kromě závodu, ale i ten se mi podařilo odjet na cca čtvrtý pokus. Dále jsem očekával i vedlejší mise nejen s Lucasem. Ty jsem však nedostal a i ten Lucas byl vystřihnut. Velká škoda :evil: . Co mi taky hodně vadí je nemožnost používat městkou hromadnou dopravu. Jinak co se týče dabingu, tak za mě je hodně povedený snad jen Vašut sem tam přehrává. Graficky se mi hra líbí, cutscény jsou excelentní a město je nádherné. Zvuky jsou v pohodě včetně krásného soundtracku a rádia. Hra má i jakousi extrémní jízdu, ale ještě jsem ji nedohrál. Za mě krásných 80%. Nebýt těch pár nedostatků, dal bych 9 z 10. I tak na Hangár dobrá práce a snad se dočkáme Mafie 4 :)
Docela dobře shrnuto. Ta změna na konci kdy Tom navrhne tu galerii, to jsem taky nepochopil. Přijde mi že tam dělali v tomhle ohledu fakt nelogický hloupý změny jen aby tam byly změny.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Zofrenko píše:tu maš stream

https://www.twitch.tv/videos/753813799
Vávra je slušný Fanatik - Samý AMD, jedinou nvidii co měl dostal od staňka. :-D Ale jinak zajímavý se zase něco nového dozvědět z pozadí vývoje Mafie.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No, mensi zadrhel je v tom, ze tam neslysis pravdu, ale Vavrovu pravdu... Protoze v nekterych vecech prachsproste lze. Napriklad v tom, ze z byvaleho Illusion Softworks odesel sam, protoze se mu neco nelibilo. Ne, opravdu neodesel sam, byl vyhozen. Dostal padaka, protoze vytvarel neuveritelne toxickou atmosferu a podryval moralku celeho tymu. Aspon, ze tam rekl, ze ho prakticky nikdo nemel rad - to ma vskutku pravdu. Od lidi z branze vim, ze v profesni rovine je Vavra namyslenej egoistickej kokot (no, asi i v te osobni), ktery nesnese jiny nazor. Kdyz nekdo vidi neco jinak nez on, uz je ohen na strese, protoze jenom on prece muze mit pravdu a nikdo jiny.

A to se opet potvrdilo na tom streamu s Vojtou. Ty jeho pateticky utoky na remake (ktery je uspesny a hraci celosvetove jej hodnoti velice dobre), to fakt stalo za to... Jako stezovat si, ze v titulkach jsou autori puvodni hry uvedeni jenom jak list jmen bez konkretni pozice... Kamo, ty s tim nemas vubec nic spolecneho, autori remaku tam jako poctu vypisou seznam puvodnich vyvojaru ze hry pred 18ti lety, coz ABSOLUTNE nemuseli, a ty mas jeste kecy, ze tam mely byt snad cele titulky originalu, aby to jako bylo jeste delsi? A to dokonce jeste chtel prachy dle jeho predchoziho tweetu? To uz je fakt kokotismus na n-tou. Ze prej on nema zapotrebi to kritizovat jenom proto, ze na tom sam nedelal. Tak urcite, a proto po vydani prvniho gameplay videa vydal tweet jak od petileteho decka, kde zautocil na herce hrajici Pauliho, ze prej vypada jako Shrek atd. To uz ho musel kontaktovat jeden z puvodnich zamestnancu Illusionu, ktery ho zjebal jak psa, ze po tom ten tweet stahnul.

On to tam popisoval, jako kdyby celou M1 udelal jenom on. Fyzika aut, zbrane, AI, grafika - z toho rozhovoru ma neinformovany clovek fakt dojem, ze to cely udelal on sam. Respektive to vymyslel alespon na konceptualni urovni, coz je, samozrejme, kravina. Napsal scenar, cili kostra pribehu a dialogy, nic vic. Tenhle sasek se proste chlubi praci uplne jinych lidi a naprosto seriozne ji prezentuje jako svuj vynalez. A kvuli tehlete jeho retardovane mentalite si cechacci mysli, ze Vavra udelal Mafii a povazuji ho tady za poloboha. No, tak urcite... Naprosto nechapu, jak mu to lidi muzou zrat, ale to uz se asi nezmeni. Nevedomost je sladka...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jo, že to je zajímavé neznamená, že je to pravda... to je fakt. :-D

Ale ty útoky na Remake jsou nesmyslný. Jo některý věci v tom scénáři sice jsou divné (hlavně záměnu diamantů za drogy sem fakt moc nepobral - ten původní Salieriho ojeb dával víc smysl), ale jinak naopak to je lépe vyprávěné, postavy s příběhu se tam vyskytují i dříve (asi nejlepší příklad je Karlo nebo Sára).

Tu naskriptovanost závodu si také asi ověřím - já možnost neměl, protože celé poslední kolo a půl jsem byl na prvním místě a AI neměla šanci - chtělo by to vyšší obtížnost. :-D Původní závod byl fakt těžší a ovládání těch vozů horší. Ale přijde mi to jako bullshit, protože i tady někdo psal, kolikrát dojel na druhém místě. Takže nějaká Vávrovo/Vojtovina.

Co každopádně ten Remake má super, je grafika. To město je jak opravdové, ty drobné detaily až překvapují. Zajímavý je i systém odrazů (má ale i stejné bugy jako v M3), který není screen-space, takže v loužích i na vozech se odráží věci mimo obraz. Podobně je na tom Global Ilumination efekt, který není závislý na screen-space. A to samé platí pro stíny, které mají pěkná pozvolný efekt rozostřování a nedělají ani problém při prolínání - například postava pod stínem koruny stromu. Nasvícení ten engine umí dobře. Jak denní tak noční světla jsou hodně vysoká úroveň na to, že to jede bez raytracingu. Přitom to není nijak extrémně náročný.

Za mě je ten Remake hodně povedený, být tam mise pro Lukase a více volnosti v hlavní lince, tak 10/10, takhle jen 8/10.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Nejsou tam prostě cubemapy na ty odrazy? V HL2 se taky odrážely ve vodě věci mimo obraz :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Tak za mně (co by pohledu běžného hráče) měla Mafia1 velký úspěch právě díky příběhu, který byl v tý době mnohem lepší a propracovanější než třeba u her typu GTA. Podle mě Mafii1 udělal právě příběh. Do jaké míry měl na tom podíl Dan Vávra, nebo jaké měl případné spory s ostatními na vývoji hry nevím, jen jsem četl že prý odešel z vývoje M2.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Ache píše:Vávra je slušný Fanatik - Samý AMD, jedinou nvidii co měl dostal od staňka. :-D Ale jinak zajímavý se zase něco nového dozvědět z pozadí vývoje Mafie.
Kdyby AMD začalo nvidii drtit, tak by musel přejít k zelenejm :mrgreen:

Sobo píše:No, mensi zadrhel je v tom, ze tam neslysis pravdu, ale Vavrovu pravdu... Protoze v nekterych vecech prachsproste lze. Napriklad v tom, ze z byvaleho Illusion Softworks odesel sam, protoze se mu neco nelibilo. Ne, opravdu neodesel sam, byl vyhozen. Dostal padaka, protoze vytvarel neuveritelne toxickou atmosferu a podryval moralku celeho tymu. Aspon, ze tam rekl, ze ho prakticky nikdo nemel rad - to ma vskutku pravdu. Od lidi z branze vim, ze v profesni rovine je Vavra namyslenej egoistickej kokot (no, asi i v te osobni), ktery nesnese jiny nazor. Kdyz nekdo vidi neco jinak nez on, uz je ohen na strese, protoze jenom on prece muze mit pravdu a nikdo jiny.

A to se opet potvrdilo na tom streamu s Vojtou. Ty jeho pateticky utoky na remake (ktery je uspesny a hraci celosvetove jej hodnoti velice dobre), to fakt stalo za to... Jako stezovat si, ze v titulkach jsou autori puvodni hry uvedeni jenom jak list jmen bez konkretni pozice... Kamo, ty s tim nemas vubec nic spolecneho, autori remaku tam jako poctu vypisou seznam puvodnich vyvojaru ze hry pred 18ti lety, coz ABSOLUTNE nemuseli, a ty mas jeste kecy, ze tam mely byt snad cele titulky originalu, aby to jako bylo jeste delsi? A to dokonce jeste chtel prachy dle jeho predchoziho tweetu? To uz je fakt kokotismus na n-tou. Ze prej on nema zapotrebi to kritizovat jenom proto, ze na tom sam nedelal. Tak urcite, a proto po vydani prvniho gameplay videa vydal tweet jak od petileteho decka, kde zautocil na herce hrajici Pauliho, ze prej vypada jako Shrek atd. To uz ho musel kontaktovat jeden z puvodnich zamestnancu Illusionu, ktery ho zjebal jak psa, ze po tom ten tweet stahnul.

On to tam popisoval, jako kdyby celou M1 udelal jenom on. Fyzika aut, zbrane, AI, grafika - z toho rozhovoru ma neinformovany clovek fakt dojem, ze to cely udelal on sam. Respektive to vymyslel alespon na konceptualni urovni, coz je, samozrejme, kravina. Napsal scenar, cili kostra pribehu a dialogy, nic vic. Tenhle sasek se proste chlubi praci uplne jinych lidi a naprosto seriozne ji prezentuje jako svuj vynalez. A kvuli tehlete jeho retardovane mentalite si cechacci mysli, ze Vavra udelal Mafii a povazuji ho tady za poloboha. No, tak urcite... Naprosto nechapu, jak mu to lidi muzou zrat, ale to uz se asi nezmeni. Nevedomost je sladka...
Přijde mi že jsme slyšeli dva odlišný streamy. U fyziky aut doslova řekl kdo ji programoval (Vašek Král, pokud si to jméno pamatuju dobře), on pak jen nastavoval ty parametry jednotlivých aut. A dost pochybuju, že dělal jen scénář a dialogy, jako hlavní designér toho měl na starost o dost víc, ikdyž implementaci dělal někdo jinej (protože Vávra není programátor, což v tom streamu taky říkal, že neumí naprogramovat ani hovno). Stejně tak říkal, že by toho na Mafii dneska spoustu přepsal, že byla napsána místy dost blbě, ale ponechal by tam tu pointu (která z remaku byla bohužel krapet kuchlá).

Na remaku několik věcí chválil, hlavně vizuál a dabing, kritizoval to co mu přišlo horší, resp. co šlo proti designovým cílům originálu. Což je naprosto fér.

S tím Shrekem taky vysvětloval, že ten joke myslel jako kritiku toho jak je ten jeho obličej převedenej do hry, a ne kritiku toho herce.

Jinak mi přijde že lžeš ty, když tvrdíš že byl Dan vyhozen, když i Jarek Kolář potvrdil, že Dan odešel sám:

Dan Vávra:
Dokončení M2 šéfoval Jarek Kolář, já jsem pracoval na další hře. Kvůli jeho rozhodnutím jsem ale odešel (ne fakt mě nikdo nevyhodil). Zeptej se jeho proč je dělal, já to nevím.

Jarek Kolář:
Potvrzuji, že Dan odešel kvůli mě (a mým nadřízeným), protože ho nebavilo neustále měnit design a příběh, podle feedbacků a přáním velké skupiny chytrých manažerů a directorů. Myslím, že se rozhodl správně. Kdybych tenkrát tušil, jak to bude dál pokračovat, odešel bych taky.

https://twitter.com/JarekKolar/status/1 ... 0152060931
Ache píše: Co každopádně ten Remake má super, je grafika. To město je jak opravdové, ty drobné detaily až překvapují. Zajímavý je i systém odrazů (má ale i stejné bugy jako v M3), který není screen-space, takže v loužích i na vozech se odráží věci mimo obraz. Podobně je na tom Global Ilumination efekt, který není závislý na screen-space. A to samé platí pro stíny, které mají pěkná pozvolný efekt rozostřování a nedělají ani problém při prolínání - například postava pod stínem koruny stromu. Nasvícení ten engine umí dobře. Jak denní tak noční světla jsou hodně vysoká úroveň na to, že to jede bez raytracingu. Přitom to není nijak extrémně náročný.

Za mě je ten Remake hodně povedený, být tam mise pro Lukase a více volnosti v hlavní lince, tak 10/10, takhle jen 8/10.
Mafia Remake má skvělý nasvícení, stíny a GI, protože je komplet předpočítáný. Není tam dynamická změna dne a noci ani počasí, takže to má v podstatě raytraced osvětlení, ale nedynamicky. Stejně jako to mělo např. AC Unity před pěti lety, který vypadá dodnes prakticky bezkonkurenčně. Dan to i říká v tom streamu.

zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Tak extremni jizda tam preci jen je (pres ty listky v Salieri baru) a zatim me to bavi. Nuti to cloveka prohledavat urcitou oblast aby nasel budku se zvonicim telefonem, coz mi prijde docela napadity a mozna zabavnejsi nez samotnej pribeh. Z jeho prepracovani moc nadsenej nejsem, vadila mi ta intenzivni direkce filmovym scenarem bez moznosti uplatnit vlastni kreativitu. Zajimavy ze u prvni Mafie jsem mel pocit daleko vetsi volnosti i kdyz ten linearni pribeh byl v podstate stejnej. Navic me to bohuzel furt obcas pada, jako bych hral nejakou alfa verzi. Nastesti se mi aspon povedlo dostourat grafiku pres reshade, takze obraz je ted daleko zivejsi.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
Danny202
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Danny202 »

Paul píše:Mafia Remake má skvělý nasvícení, stíny a GI, protože je komplet předpočítáný. Není tam dynamická změna dne a noci ani počasí, takže to má v podstatě raytraced osvětlení, ale nedynamicky. Stejně jako to mělo např. AC Unity před pěti lety, který vypadá dodnes prakticky bezkonkurenčně. Dan to i říká v tom streamu.
Ve hře není dynamická změna počasí a dne použitá, ale engine hry ji umí.
https://www.youtube.com/watch?v=8aY3HT4 ... l=Sliderv2
Naposledy upravil(a) Danny202 dne stř 30. zář 2020, 12:26, celkem upraveno 1 x.
PC: Ryzen 7 9800X3D || MasterLiquid 360 Atmos || Asus TUF Gaming B850-PLUS Wifi || G.SKILL Trident Z5 NEO RGB 32GB DDR5 6000MHz CL30 || Gainward RTX 5070 Ti Phantom || WD Black SN850X 2TB || Crucial MX500 500GB + Crucial MX500 2TB || Seasonic Focus GX 750 Gold || Endorfy Arx 700 ARGB || Windows 11 Home
Monitor: Dell S2721DGFA (1440p, 165Hz, G-SYNC Compatible) Příslušenství: Lorgar MSE90W || Lorgar KBP7075MW || SteelSeries Arctis Nova 7
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Danny202 píše:
Ve hře není dynamická změna počasí a dne použitá, ale engine hry ji umí.
https://www.youtube.com/watch?v=8aY3HT4 ... l=Sliderv2
Nemusíš quotovat všechno, když reaguješ na malej úsek 8-)
To je zajímavý! Že engine jako takovej to musí umět je jasný, když dynamic ToD bylo v Mafii 3, a DE používá vylepšenou verzi. Ale je tedy cool že to je i v DE, jsem zvědav jak to bude vypadat. Jak to osvětlení maj teď, když je statický, je fakt super. Když se tam dá dynamický, jsem zvědav jak budou vypadat odrazy a stíny.
Naposledy upravil(a) Paul dne stř 30. zář 2020, 12:27, celkem upraveno 1 x.

Danny202
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Danny202 »

Se nepotento. Už jsem to upravil :roll:
Někde jsem četl, že na změnu toho počasí a dne chystají modifikaci. Jinak ve hře jde dokonce řídit loď, jen se k ní nějakým trikem musíte dostat. Taky už existuje first person mod na řízení aut. Vypadá to celkem dobře, až teda na rozmázlé textury interiéru. No za chvíli se to bude mody jen hemžit.
Naposledy upravil(a) Danny202 dne stř 30. zář 2020, 12:30, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“