Tak taka FTW alebo Strix urcite nebudu v porovnani s FE subpar. Samozrejme, ten priplatok za ne v porovnani s FE je uplne retardovany.DOC_ZENITH píše:Je tu ňákej důvod u 3090 k neref kartám? Ref 3090 mi přijde jako třídu nad všema ostatníma. U 3080 protože je menší a 2-slot se to ještě dá chápat. Ale u 3090 vzít sub-par kartu? Eh? Jako kdyby byly levnější než FE, ale nejsou.
Co sa mna osobne tyka, dovodov preco nie FE su inak minimalne dva, jednak ten trojslotovy dizajn je nevhodny v pripade zapojenia dvoch kariet, tym padom ani len pol slotu volneho miesta medzi vrchnou a spodnou kartou (v standardnom mid-toweri so standardnou doskou) a potom samozrejme ten drobny detail, ze my v SK si ju vlastne ani z Nvidia shopu kupit
Inak ale je to krasna karta, co sa tyka dizajnu toho chladenia a s ohladom na tie rozmery aj nepochybne kvalitka, nebyt vyssie uvedenych problemov, tak by som mal urcite preferenciu pre tuto a nie ten AIB hnus. A to ani nemam presklenu skrinu.
Este k tomu trojslotovemu shroudu, nechapem, preco inak sa tak urvali. Spotrebu to nema o moc vyssiu ako 3080, takze by to znieslo pravdepodobne rovnaky chladic ako 3080. Pripadne mohol byt len sirsi, ale stale len dvojslotovy, alebo prinajhorsom dva a pol. Ale plne tri sloty? Este pri karte, kde sa rata aj so NVlinkom? To by ma zaujimalo, kolko dosiek ma PCI-E 16x sloty s 3 slotmi medzi. Uplna chujovina skratka.