MSI Tomahawk B450 nevidí disky
Moderátor: Eddward
- glowi2
- Nováček
-
MSI Tomahawk B450 nevidí disky
Ahoj,
z důvodu anabáze se změnou zdroje na Corsair RM750X, jsem vyndávali a vraceli MB (PC nenabíhal, ale bylo to kvůli vypadlým pojistkám k zásuvkám v pokoji).
Nyní máme problém, že v BIOSu je vidět pouze 1 SSD, zbývající 2 HDD a 1 SSD se nehlásí.
1. porty na desce fungují. Ověřeno s funkčním SSD . Navíc všechny disky byly připojovány na stejný port, stejné SATA i napájecí kabely.
2. Kabely jsou OK. Viz výše
3. Disky jsou ok, zkoušeno připojení v jiném PC.
BIOS je poslední. Cmos byl resetován
Jsem naprosto v koncích. Nemá někdo radu?
díky
z důvodu anabáze se změnou zdroje na Corsair RM750X, jsem vyndávali a vraceli MB (PC nenabíhal, ale bylo to kvůli vypadlým pojistkám k zásuvkám v pokoji).
Nyní máme problém, že v BIOSu je vidět pouze 1 SSD, zbývající 2 HDD a 1 SSD se nehlásí.
1. porty na desce fungují. Ověřeno s funkčním SSD . Navíc všechny disky byly připojovány na stejný port, stejné SATA i napájecí kabely.
2. Kabely jsou OK. Viz výše
3. Disky jsou ok, zkoušeno připojení v jiném PC.
BIOS je poslední. Cmos byl resetován
Jsem naprosto v koncích. Nemá někdo radu?
díky
- liquidfunk
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: MSI Tomahawk B450 nevidí disky
Zkus zapnout v biosu ahci pokud nemas. A to asi nemas 

7800x3d@6800XT
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
- glowi2
- Nováček
-
V Biosu mam volbu AHCI (default) nebo RAID. AHCI je aktivni
- coyd
- Začátečník
Když připojíš disky až kdyz jsou puštěné windows, načte je to ?
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 27" AOC AG271QG 165Hz 2K G-Sync
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 27" AOC AG271QG 165Hz 2K G-Sync
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Co je to za disky?
Nebude tam problém s 3,3V pinem na napájecích SATA konektorech?
Pozn. Z úvodního příspěvku jsem nepochopil, zda se zdroj měnil, či nikoli, tedy co se vlastně změnilo.
A zda to bylo vůbec někdy funkční.
Nebude tam problém s 3,3V pinem na napájecích SATA konektorech?
Pozn. Z úvodního příspěvku jsem nepochopil, zda se zdroj měnil, či nikoli, tedy co se vlastně změnilo.
A zda to bylo vůbec někdy funkční.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- liquidfunk
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je zvlastni. Pokud mas nejaky nvme disk, vypnou se porty 5 a 6. Ostatni by ale mely fungovat. Zkontroluj nastaveni jednotlivych sata portu v biosu, jestli maji spravne nastaveno sata (byt verim ze jsi vyzkousel uz vsechny moznosti). Nicmene co sem koukal tak nejsi jediny s podobnym problemem na dane desce. Casto jsou ale na vine mrtve disky, ty jsi ale otestoval jinde. Tedy jedina rada je, pokud to nerozchodis asi reklamace.glowi2 píše:V Biosu mam volbu AHCI (default) nebo RAID. AHCI je aktivni
- Ache
- Pokročilý
A to jedno SSD co je vidět, je v NVME slotu? zkus vyházet zbylý jednotky s SATA konektorů 1/2, případně 5/6.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ̶S̶a̶p̶p̶h̶i̶r̶e̶ ̶9̶7̶0̶0̶ ̶X̶T̶ . INNO RTX 4070Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Jey
- Středně pokročilý
Hm, pak jedině reklamovat základní desku (pokud to není "vlastnost"), nebo zkusit použít externí řadič disků na PCI-E.
Ještě by se možná dalo zkusit nahrát nějaký starší BIOS.
Ještě by se možná dalo zkusit nahrát nějaký starší BIOS.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- glowi2
- Nováček
-
Vsechny disky byly dříve připojené, fungovaly a všechny jsou v SATA. Zdroj se měnil, protože PC často padal při zátěži při hraní a chtěli jsme zjistit, jestli je problém v grafice nebo že nestihá 530W zdroj.
Při zapojování vypadly pojistky a než jsme na to přišli, tak už jsme vyndali desku.
Při sestatování syn poškodil jeden SATA port.
Po sestavení se to chová, jak jsem popsal.
Disky jsem zkoušel připojit do stejného portu SATA4, stejné kabely, jeden po druhém. Detekován je pouze jeden SSD. Druhý SSD jsem připojoval přes eSata do jiného PC a funguje, nicménmě detekován není
Nastavení SATA pro jednotlivé porty obsahuje pouze enable hotplug
Ale jak jsem psal, stejný port i kabely, stejné nastavení pro všechny disky, pouze jeden SSD je detekován.
podle mě to není možné.
Chápal bych, kdyby nešly některé porty, kdyby odešly všechny, nebo se nějak odpálily ty disky,
kdyby zdroj odpálil PC, ale takhle to nechápu.
Asi to bude na novou desku, ale nechápu, že ten jeden disk detekuje
Při zapojování vypadly pojistky a než jsme na to přišli, tak už jsme vyndali desku.
Disky jsem zkoušel připojit do stejného portu SATA4, stejné kabely, jeden po druhém. Detekován je pouze jeden SSD. Druhý SSD jsem připojoval přes eSata do jiného PC a funguje, nicménmě detekován není
Nastavení SATA pro jednotlivé porty obsahuje pouze enable hotplug
Ale jak jsem psal, stejný port i kabely, stejné nastavení pro všechny disky, pouze jeden SSD je detekován.
podle mě to není možné.
Chápal bych, kdyby nešly některé porty, kdyby odešly všechny, nebo se nějak odpálily ty disky,
kdyby zdroj odpálil PC, ale takhle to nechápu.
Asi to bude na novou desku, ale nechápu, že ten jeden disk detekuje
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nebyl zdroj (a určitě to nebyl šmejd s pofidérní ochranou, když vyhodí i pojistky, že...) při odpojení/zapojení desky vypnutý, tipl bych to na její poškození, a nebo i dalších komponent, tady asi tedy disků. Sorry, ale tohle je opravdu prasárna. Takhle vážně ne.glowi2 píše:Při zapojování vypadly pojistky a než jsme na to přišli, tak už jsme vyndali desku.
...
- glowi2
- Nováček
-
Jak jsem již psal jedná se o Corsair RM750X Gold. To podle mě šmejd není. A samozřejmě byl vypnutý.
Opět jsem již psal, že disky nejsou poškozené!
Opět jsem již psal, že disky nejsou poškozené!
- segestes
- Začátečník
-
Tak pojistky mi vyhazoval nový Corsair Gold AX750 i Seasonic X-650W. Ani jeden zdroj není šmejd, je to spíš v elektroinstalaci, která nezvládne chvilkovou špičku. Na komponenty to vliv nemá.Natural píše: a určitě to nebyl šmejd s pofidérní ochranou, když vyhodí i pojistky, že....
- zsdx
- Začátečník
-
Pred vyhozenim (reklamaci ti kvuli poskozenemu SATA portu neuznaji) zkus reflashnout BIOS, klidne na stejnou verzi. A vymena CR2032 te kdyztak taky nezruinuje.