Vodní chlazení - obecná diskuze
Moderátor: morke
- hbboy
- Začátečník
-
Re: Vodní chlazení - obecná diskuze
díky moc, tuto značku větráků ani neznám -))
myslel jsem že dokoupím noctuu
Díky za seznam to mi vyhovuje i cena dobrá pokud je to všechno.
Tu červenou barvu tam asi ani dávat nebudu a nechám snad raději čirou, aby déle vydržela ???
A co ta pumpa - dal jsem dražší model - není tato základní z toho setu špatná, slabá - jak jste psali že to není DC pumpa ??? I když vím, že si psal že i tato pumpa je slušná
Díky Petr
myslel jsem že dokoupím noctuu
Díky za seznam to mi vyhovuje i cena dobrá pokud je to všechno.
Tu červenou barvu tam asi ani dávat nebudu a nechám snad raději čirou, aby déle vydržela ???
A co ta pumpa - dal jsem dražší model - není tato základní z toho setu špatná, slabá - jak jste psali že to není DC pumpa ??? I když vím, že si psal že i tato pumpa je slušná
Díky Petr
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to jediné ventilátory na světě, které jsou lepší než Noctua. A hezčí
Životnost kapaliny v okruhu je 1 - 2 roky bez ohledu na barvu. Pokud to není Mayhems, to je shit.
Ta SPC pumpa je slušná. Samozřejmě D5 to není, ale pokud je omezený rozpočet tak tahle pumpa není v ničem špatná.
Životnost kapaliny v okruhu je 1 - 2 roky bez ohledu na barvu. Pokud to není Mayhems, to je shit.
Ta SPC pumpa je slušná. Samozřejmě D5 to není, ale pokud je omezený rozpočet tak tahle pumpa není v ničem špatná.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak stými vetroňmi súhlasím
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- hbboy
- Začátečník
-
Omyl
Naposledy upravil(a) hbboy dne pon 26. říj 2020, 14:16, celkem upraveno 1 x.
- hbboy
- Začátečník
-
No tak to jste mohli říct dřív -)))
Zrovna dnes nám v czc nějaké zboží a mezi nimi chladiče noctua 140 mm.
Nechám je tedy tam a koupím 120 mm tyto Rgb chladiče.
Ještě dotaz a když lepší pumpu DC tak kterou aby byla tichá?
Abych měl na výběr
Zrovna dnes nám v czc nějaké zboží a mezi nimi chladiče noctua 140 mm.
Nechám je tedy tam a koupím 120 mm tyto Rgb chladiče.
Ještě dotaz a když lepší pumpu DC tak kterou aby byla tichá?
Abych měl na výběr
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Leon_
- Začátečník
až na NF-A12x25MaWa píše:Jsou to jediné ventilátory na světě, které jsou lepší než Noctua.
.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sni dál.
- Leon_
- Začátečník
nemusím nič snívať, tie veci sú dávno otestované
https://www.techpowerup.com/review/noct ... pwm/5.html
https://www.techpowerup.com/review/noct ... pwm/5.html
.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Hele jako já chápu, že je to blbý nemít k těm produktům přístup a muset se spoléhat jen na testy co někde někdo udělá. Sám jsem v té pozici pokud vybírám auto, pračku nebo co já vím co ještě, a podle toho to taky dopadá. Ale ten odkazovaný test pro mě ztratil věrohodnost na druhém grafu (750rpm), kde je Corsair ML před be Quiet a hromadou dalších fanů. A že na 1250 rpm je Noiseblocker hlučnější než jakýkoliv Corsair ventilátor co testovali, to je asi vtip roku. No nic, věř si čemu chceš, já píšu jen to, co jsem kdy měl v ruce.
- satik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ty ikonky Benderů otočený proti sobě jste si dali jako reakce jeden na druhýho nebo to je náhoda? (Sorry za offtopic, ale musel jsem)
GPU MSI RTX 4090 Suprim X CPU AMD Ryzen 9 7950x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM G.Skill Tridentz 64GB @6000MHz CL30
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já mám ten avatar už asi sto let. Plus mínus.
- racecar
- Středně pokročilý
Ja som ich mal v ruke tiez, asi ako xzy dalsich fanov. Boli dobre ked vysli, ale 12x25 su inde. Naviac pred tieto nb nemozes dat nejaku prekazku lebo maju neprijemny zvuk. PS: Mal som aj 29mm.MaWa píše:Hele jako já chápu, že je to blbý nemít k těm produktům přístup a muset se spoléhat jen na testy co někde někdo udělá. Sám jsem v té pozici pokud vybírám auto, pračku nebo co já vím co ještě, a podle toho to taky dopadá. Ale ten odkazovaný test pro mě ztratil věrohodnost na druhém grafu (750rpm), kde je Corsair ML před be Quiet a hromadou dalších fanů. A že na 1250 rpm je Noiseblocker hlučnější než jakýkoliv Corsair ventilátor co testovali, to je asi vtip roku. No nic, věř si čemu chceš, já píšu jen to, co jsem kdy měl v ruce.
Neviem ci si mal ML a be quiet ale na radiatore su ml lepsie.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je za mně jediná nevýhoda Noiseblockeru, nemůžeš je položit na plech. Teda můžeš, ale musíš tam dát třeba antivibrační podložky, aby ten fan byl kousek nad plechem. 12x25 jsem testoval, a nenapadá mě jakékoliv použití, kdy by byly lepší, než ten Noiseblocker. Na malé otáčky fouká Noiseblocker líp a je hlučný jak Noctua. Na vysoké otáčky je Noctua hlučnější. A navíc je Noctua hnusná jak nebudu psát co. A co se týká Corsair ML, tak to jsem asi v ruce držel jiné fany, no. Ještě jsem nikdy neměl v ruce tichý a zároveň foukající fan od Corsairu. Corsair buď dělá fany, co jsou tiché ale pak to jsou tak zvaná "točítka", tedy rotující pohyb to má, ale proud vzduchu to neudělá, nebo model typu "vrtulník", což jsou fajn fany pokud chceš performance, ale měli by k tomu dávat špunty do uší. To je třeba případ i všeho od EKWB...výkon tam je, ale ta hlučnost. Samozřejmě přeháním, na špunty do uší to není, ale TOP fanům se to rovnat nemůže. Ono ale zase na druhou stranu myslím, že devět lidí z deseti nepozná ve hluku rozdíl ani třeba mezi Noiseblocker a EKWB. Naposledy když jsem stavěl build kdy zákazník trval na EKWB fanech tak jsem myslel, že mi to omlátí o hlavu jak ty fany byly futajbl oproti Noiseblocker a ono nic, zákazník si lebedí jak je to krásně tichý... takže si myslím, že celá tahle debata je dost akademického rázu, protože to stejně většina lidí neslyší...
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
reálne by som mohol na noctuu slušne nakydať
ale milujem ich 200mm chromaxi
ale milujem ich 200mm chromaxi
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- hbboy
- Začátečník
-
Dívám se na ty větráky RGB - stačilo by 1500 otáček ??? hlučnost 21 db než 2000 a hlučnost skoro 28
https://www.jscomputers.cz/produkt/Nois ... l?arg1=001
dnes jsem koupil tuto noctuu - syn je spokojený ale já ten svůj vrátím a zkusím tedy rgb co mi poradíte
https://www.czc.cz/noctua-nf-a14-pwm-ch ... 64/produkt
má necelých 25 db a v zátěži na plno tedy dobře hlučí. Kolega mi doporučuje raději 3 - 120 mm než 2 x 140 mm ventilátory a když půjdu do vodníka co mi doporučujete tak si raději dopředu koupím nějaké vámi doporučené 120 -)
dnes jsem koupil tuto noctuu - syn je spokojený ale já ten svůj vrátím a zkusím tedy rgb co mi poradíte
https://www.czc.cz/noctua-nf-a14-pwm-ch ... 64/produkt
má necelých 25 db a v zátěži na plno tedy dobře hlučí. Kolega mi doporučuje raději 3 - 120 mm než 2 x 140 mm ventilátory a když půjdu do vodníka co mi doporučujete tak si raději dopředu koupím nějaké vámi doporučené 120 -)
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na jakékoliv normální použití určitě stačí pomalejší PS verze.
- hbboy
- Začátečník
-
Ok děkuji moc za odpověd. Koukám tedy na ty pomalejší - PS RGB verze a ty mají 1500 otáček a 21,4 db - tak půjdu do těch - děkuji
- Loki5567
- Moderátor
Ty PS jsou v pohodě, vlastním je bez RGB a jsou to nejvíc luxusní fany a chybu s nima neuděláš
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D // MB: MSI MAG X670E Tomahawk // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 4x16GB 6000Mhz@6000 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3080 Gaming X Trio // Storage: Corsair SP510 480GB + Corsair SP510 960GB + Crucial Opal 1100 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: EK Quantum Velocity + EK-Quantum Vector RTX 3080 + SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NeXxXos X-Flow 360 + EK-CoolStream PE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM //
- hbboy
- Začátečník
-
ok - mohu se zeptat - takže PS super chladiče, které doporučujete bez RGB
tento
má průtok 132,4 m³/h
a s RGB tento
ten má tedy o něco nižší výkon max 98.7 m³/h
Mohu tedy vybrat z těchto dvou větráků, které mohu dát do case na strop a až pořídím vodní chlazení tak na vodní blok.
tento
má průtok 132,4 m³/h
a s RGB tento
ten má tedy o něco nižší výkon max 98.7 m³/h
Mohu tedy vybrat z těchto dvou větráků, které mohu dát do case na strop a až pořídím vodní chlazení tak na vodní blok.