Memtest - da se na nej spolehnout?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
BuBu
Začátečník
Začátečník

Memtest - da se na nej spolehnout?

Příspěvek od BuBu »

Mam ASUS P4C800 Deluxe a 2 x Kingstone 256 MB 400 Mhz dual DDR pameti, nainstaloval jsem XPecka, zkousel jsem testy v 3d marku a vsechno v pohode - zadny problemek - zatim mi to ani jednou nevytuhlo. No a nedavno jsem jen tak ze zvedavosti zkusil memtest (nevim presne verzi ale myslim ze tu posledni). V prubehu testu mi to nenaslo zadnou chybu, mozna to hlasi chyby az po ukonceni testu - to nevim, protoze konce testu jsem se nikdy nedockal - vzdycky mi to vytuhlo, vetsinou ke konci testu 96 - 98% (6 test) nekdy i driv treba v polovine (4 test), zkousel jsem vsechno mozne, podtaktovat na 320, pak na 266, zvysit napajeni pameti, zkousel jsem jednotlive moduly zvlast a to i v jinem banku, casovani pameti jsem nechal automaticke, trochu me to znervoznuje, ale nechce se mi verit ze bych nafasoval dve spatne pameti, vyrobce na to dava dozivotni zaruku tak snad to nejsou zadne smejdy, mate nekdo podobne zkusenosti s memtestem nebo s podobnou sestavou?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Jo, mám podobnou zkušenost. Zjistil jsem že přesně tyhle moduly co popisuješ jsou značně nekompatibilní s některými deskami. Např. MSI Neo2 se neškrtne, po instalaci WinXP padaj a memtes hlásí miliony chyb. Tady může být problém menšího rázu, tj. že jakousi nekompatibilitu odhalí až syntetický test ale jinak to jede v pohodě. Každopádně já memtestu věřím, ještě nikdy mě nezklamal a navíc, ty algoritmy na testovaní jsou velmi jednoduché, takže si nemyslím, že tam jsou chyby a že to padá. Každopádně pokud Ti mašina jede normálně ve Windows apod. nemá smysl to nějak řešit
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
BuBu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BuBu »

Tak jsem na to pustil pro jistotu jeste goldmemory a ten prosel bez problemu asi trikrat a to jsem to o 10% pretaktoval. Tyhle moduly jsem koupil proto, protoze vyrobce desky (asus) na svych strankach tuto znacku doporucuje pro tento typ desky. Memtest mi zadnou chybu nenahlasil - proste jen pokazde vytuhne, nevim jak je ten program stary, ale rekl bych ze je mozna trochu zastaraly a mozna nepocita s novejsimi technologiemi, goldmemory je prece jenom novejsi a vyviji se - stejne jako pametove moduly. Takze pro tentokrat se spolehnu na goldmemory.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

memtest by mel jen spolehlive i na novych masinach... ozkouseno na x XP+ s DDR400. zatuh znamena ze je neco mozna spatne...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Zkusil bych to jeste prohnat par hodin v PRIME a pokud to projde OK, tak bych si s tim hlavu taky nelamal.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Bartoň Jaroslav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bartoň Jaroslav »

no jo, ale to ze to zatuhne nutne neznamena, ze je chyba v pametech, ze
Athlon Thunderbird 1,2GHz/133, 256MB DDR2100 KINGMAX CL2, MSI K7T266Pro2-RU, MSI GF2Ti200 64MB VIVO, SB Audigy, 10/100Mb net, WD 300BB, Titan D6TB s ARTIC vetrakem
Núnú
Nováček
Nováček

Asus P4C800 Deluxe a Kingstone

Příspěvek od Núnú »

Mám stejný problém. Mám stejnou desku - Asus P4C800 Deluxe a paměti 2 x Kingstone 256 MB 433MHz (2,3,3,6). Procesor Pentium 4 2.4GHz 800MHz fsb. Ve WinXP to chodí všechno úplně v pohodě, zatím nikdy žádný problém. Když spustím memtest, pokaždé to při 97% z celého testu zatuhne. Nepomůže ani nižší frekvence ani horší časování ani vyšší napětí. Čím to teda může být???
A ještě jeden problém. Paměti chodí při časování 2,3,3,6 jen na 400 MHz, když zvýším frekvenci na 433, tak musím změnit časování na 2.5,3,3,6 jinak mi to nenajede a deska hlásí overclocking error. Nepomůže ani zvýšit napětí, přitom ty paměti mají podle popisu tuto frekvenci a časování zvládat už při napětí 2.6 V. Pokud dám časování 2.5,3,3,6 tak můžu frekvenci zvýšit mnohem víc a jede to. Čím to může být a co s tím??

Díky
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

S timhle bych si moc hlavu nelamal - pokud ti nejedou pri lepsim casovani na 433 tak casovani klidne zvedni - u Intelackych chipsetu na tom časovani zas tak nezalezi.... Je lepsi kdyz to pojede na vyssi FSB/pametech nez pri nižší FSB a nizsim časovani pameti.....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

ivomir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ivomir »

zkus vypnout USB legacy v BIOSu a pak to testnout znova.
CPU: Intel Core i7 920 @4.0Ghz, MB: Gigabyte UD5, GRAF: Gigabyte GTX680, MEM: 6x2GB trichannel DDR3 2800Mhz, HD: 1xSSD PCIe OCZ RevoDrive X3 128 + RAID(0) 2xWD Raptor 1GB, ENERMAX 650W, Win8 PRO 64bit.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

pavel.minarik píše:Jo, mám podobnou zkušenost. Zjistil jsem že přesně tyhle moduly co popisuješ jsou značně nekompatibilní s některými deskami. Např. MSI Neo2 se neškrtne, po instalaci WinXP padaj a memtes hlásí miliony chyb. Tady může být problém menšího rázu, tj. že jakousi nekompatibilitu odhalí až syntetický test ale jinak to jede v pohodě. Každopádně já memtestu věřím, ještě nikdy mě nezklamal a navíc, ty algoritmy na testovaní jsou velmi jednoduché, takže si nemyslím, že tam jsou chyby a že to padá. Každopádně pokud Ti mašina jede normálně ve Windows apod. nemá smysl to nějak řešit
no a prave preto ma kingston na stranke taky vyhladavac...zadas vyrobcu....typ dosky a to ti vyhodi ich pamete ktore ta doska bude na 100% podporovat oplatilo by sa take nieco poyriet pred kupou pameti kingston :) http://www.kingston.com
Odpovědět

Zpět na „Paměti“