Memtest - da se na nej spolehnout?
- BuBu
- Začátečník
-
Memtest - da se na nej spolehnout?
Mam ASUS P4C800 Deluxe a 2 x Kingstone 256 MB 400 Mhz dual DDR pameti, nainstaloval jsem XPecka, zkousel jsem testy v 3d marku a vsechno v pohode - zadny problemek - zatim mi to ani jednou nevytuhlo. No a nedavno jsem jen tak ze zvedavosti zkusil memtest (nevim presne verzi ale myslim ze tu posledni). V prubehu testu mi to nenaslo zadnou chybu, mozna to hlasi chyby az po ukonceni testu - to nevim, protoze konce testu jsem se nikdy nedockal - vzdycky mi to vytuhlo, vetsinou ke konci testu 96 - 98% (6 test) nekdy i driv treba v polovine (4 test), zkousel jsem vsechno mozne, podtaktovat na 320, pak na 266, zvysit napajeni pameti, zkousel jsem jednotlive moduly zvlast a to i v jinem banku, casovani pameti jsem nechal automaticke, trochu me to znervoznuje, ale nechce se mi verit ze bych nafasoval dve spatne pameti, vyrobce na to dava dozivotni zaruku tak snad to nejsou zadne smejdy, mate nekdo podobne zkusenosti s memtestem nebo s podobnou sestavou?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jo, mám podobnou zkušenost. Zjistil jsem že přesně tyhle moduly co popisuješ jsou značně nekompatibilní s některými deskami. Např. MSI Neo2 se neškrtne, po instalaci WinXP padaj a memtes hlásí miliony chyb. Tady může být problém menšího rázu, tj. že jakousi nekompatibilitu odhalí až syntetický test ale jinak to jede v pohodě. Každopádně já memtestu věřím, ještě nikdy mě nezklamal a navíc, ty algoritmy na testovaní jsou velmi jednoduché, takže si nemyslím, že tam jsou chyby a že to padá. Každopádně pokud Ti mašina jede normálně ve Windows apod. nemá smysl to nějak řešit
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- BuBu
- Začátečník
-
Tak jsem na to pustil pro jistotu jeste goldmemory a ten prosel bez problemu asi trikrat a to jsem to o 10% pretaktoval. Tyhle moduly jsem koupil proto, protoze vyrobce desky (asus) na svych strankach tuto znacku doporucuje pro tento typ desky. Memtest mi zadnou chybu nenahlasil - proste jen pokazde vytuhne, nevim jak je ten program stary, ale rekl bych ze je mozna trochu zastaraly a mozna nepocita s novejsimi technologiemi, goldmemory je prece jenom novejsi a vyviji se - stejne jako pametove moduly. Takze pro tentokrat se spolehnu na goldmemory.
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý
-
- Bartoň Jaroslav
- Nováček
- Núnú
- Nováček
-
Asus P4C800 Deluxe a Kingstone
Mám stejný problém. Mám stejnou desku - Asus P4C800 Deluxe a paměti 2 x Kingstone 256 MB 433MHz (2,3,3,6). Procesor Pentium 4 2.4GHz 800MHz fsb. Ve WinXP to chodí všechno úplně v pohodě, zatím nikdy žádný problém. Když spustím memtest, pokaždé to při 97% z celého testu zatuhne. Nepomůže ani nižší frekvence ani horší časování ani vyšší napětí. Čím to teda může být???
A ještě jeden problém. Paměti chodí při časování 2,3,3,6 jen na 400 MHz, když zvýším frekvenci na 433, tak musím změnit časování na 2.5,3,3,6 jinak mi to nenajede a deska hlásí overclocking error. Nepomůže ani zvýšit napětí, přitom ty paměti mají podle popisu tuto frekvenci a časování zvládat už při napětí 2.6 V. Pokud dám časování 2.5,3,3,6 tak můžu frekvenci zvýšit mnohem víc a jede to. Čím to může být a co s tím??
Díky
A ještě jeden problém. Paměti chodí při časování 2,3,3,6 jen na 400 MHz, když zvýším frekvenci na 433, tak musím změnit časování na 2.5,3,3,6 jinak mi to nenajede a deska hlásí overclocking error. Nepomůže ani zvýšit napětí, přitom ty paměti mají podle popisu tuto frekvenci a časování zvládat už při napětí 2.6 V. Pokud dám časování 2.5,3,3,6 tak můžu frekvenci zvýšit mnohem víc a jede to. Čím to může být a co s tím??
Díky
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
S timhle bych si moc hlavu nelamal - pokud ti nejedou pri lepsim casovani na 433 tak casovani klidne zvedni - u Intelackych chipsetu na tom časovani zas tak nezalezi.... Je lepsi kdyz to pojede na vyssi FSB/pametech nez pri nižší FSB a nizsim časovani pameti.....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ivomir
- Začátečník
- JanoF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
no a prave preto ma kingston na stranke taky vyhladavac...zadas vyrobcu....typ dosky a to ti vyhodi ich pamete ktore ta doska bude na 100% podporovat oplatilo by sa take nieco poyriet pred kupou pameti kingstonpavel.minarik píše:Jo, mám podobnou zkušenost. Zjistil jsem že přesně tyhle moduly co popisuješ jsou značně nekompatibilní s některými deskami. Např. MSI Neo2 se neškrtne, po instalaci WinXP padaj a memtes hlásí miliony chyb. Tady může být problém menšího rázu, tj. že jakousi nekompatibilitu odhalí až syntetický test ale jinak to jede v pohodě. Každopádně já memtestu věřím, ještě nikdy mě nezklamal a navíc, ty algoritmy na testovaní jsou velmi jednoduché, takže si nemyslím, že tam jsou chyby a že to padá. Každopádně pokud Ti mašina jede normálně ve Windows apod. nemá smysl to nějak řešit