Applebred na 166MHz RAM Pojde to?????

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
matoh2o
Nováček
Nováček

Applebred na 166MHz RAM Pojde to?????

Příspěvek od matoh2o »

Zdravim.

Chcel by som sa opytat, ci moze na Durone (applebred - 133 MHz FSB) spolahlivo bezat 166MHz RAM (333 efekt.)

Nedude asynchronny takt spomalovat system? Ak by to robilo problem, da sa takt pamatí upravit v BIOS-e?

Skuste mi to trocha ozrejmit.

Dik... :wink:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Standartne jede FSB stejne jako pabeti (synchrone)
Applebread pri zvisenym napeti jede na 166 FSB a standartne by na tom mela jet i pamet a jestli to nezvladne pamet da se nastavit 166/133 (FSB/RAM) to pak bude trochu nisi propustnost pameti nez pri 133/133 ale zase bude vo dost veci takt procesoru :) ale v asynchronim rezimu nebejva problem :)
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
matoh2o
Nováček
Nováček

Příspěvek od matoh2o »

Ale islo by to pri defalutnom nastaveni v poho, alebo by sa znizila rychlost a stabilita systemu. Na starsich doskach (pre 100MHz Durony a Athlony) sa takt ramky prisposobit v BIOS-e jednoduchym zvysenim alebo znizenim frekv. zo 100 na 133 a naopak.
Ide o to, ze ci sa mi oplati zainvestovat do 333 MHz RAMky, ked planujem kupit Applebreda. (neskor by som planoval kupit Bartona a RAMky by mi ostali... 8-) )
Takze nebude to tomu duroniku vadit a pojde to v poho?

Dik
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Samozrejme muzes pouzit i DDR 333 - ty na 266 pojedou snad vždycky (jeste s mirne lepsim časovanim), ale dnes už bych ti doporučil koupit DDR 400 - rozdil v cene oproti 333 je minimalni. :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Odpovědět

Zpět na „Paměti“