Scythe Orochi CPU cooler
Moderátor: morke
- xeq
- Začátečník
-
- Thellwin
- Administrátor
K tomu chladiči se bude dodávat ještě tohle, aby to v casu měl kdo držet - http://www.novinky.cz/clanek/133030-obr ... metru.html
Jako je to úlet, je to velký jako kráva, co to asi udělá s proudením vzduchu v casu ?
![Embarassed :oops:](./images/smilies/blush.gif)
Jako je to úlet, je to velký jako kráva, co to asi udělá s proudením vzduchu v casu ?
Goldnoob team proud member!
- Maxtor
- Začátečník
-
- Nem3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- PachezZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
na fotce je ihmo mATX deska - aneb jak absolutne zmylit ty co si to prohlidnou
kdyz si prectete rozmery a srovnate je s noctuou tak to na vysku je stejny, na sirku taky , akorat delka je jina...
kdyz si prectete rozmery a srovnate je s noctuou tak to na vysku je stejny, na sirku taky , akorat delka je jina...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
TDi - Ten Dým Ignoruj
- Squish
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak už je k sehnání, tady http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54127
- B@RT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
četl jsem to na světhardware (Po PCT nejlepší magazin u nás)
http://www.svethardware.cz/art_doc-718E ... 8FFCE.html
a překvapilo mě že takové monstrum má jen o 3 stupně méně než můj Noctua NH-U12P který je na trhu už přes dva roky .... čekal bych víc.
http://www.svethardware.cz/art_doc-718E ... 8FFCE.html
a překvapilo mě že takové monstrum má jen o 3 stupně méně než můj Noctua NH-U12P který je na trhu už přes dva roky .... čekal bych víc.
- jamal_hero
- Nováček
- Woyta
- Středně pokročilý
Uvidime dalsi testy zatim to vypada na to ceho jsem se bal. A to ze do druhe vrstvy HP nebude zrovna dokonaly prechod tepla.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- PachezZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ale jde taky o hlucnost, ja do nej na 90% pudu... ono se to nezda ale noctua dela pomerne hluk diky blizko umistenym zebrum, navic se mnohem rychleji zanese prachem a pak ucinost klesa...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
TDi - Ten Dým Ignoruj
- B@RT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- MIZ
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Možná jsem megaloman, ale tohle monstrum se mi líbí. Chystám se na nové PC a už mám skříň Antech P182 Ale psal mi přímo do diskuse pod recenzí na DDWorldu majitel stejné skříně, že se to do ní nevejde kvůli ve skříni originál zabudovaným větrákům. ![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard Gigabyte MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis; UPS APC Back RS 1500
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
- senik88
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Scythe Orochi CPU cooler
Zkusím probrat mrtvolu
Bylo mi líto chladiče, co mi už 6 let ležel na půdě - Scythe Orochi rev.B, no včera jsem s ním konečně sestavil nové PC.
Zkusil jsem kontaktovat podporu Scythe, jestli jsou schopni dodat montážní sadu na AM4. No po měsíci bez odpovědi jsem vzal šupleru, SketchUp a montážní desku si vytvořil.
Pár fotek z mobilu + nákres desky - https://photos.app.goo.gl/LKyNaCSxJCNFvyDbA. Je to z 2mm nerez oceli, vyřezané vodním paprskem. Namontováno pomocí origo šroubů na AM4 backplate, co je přímo na desce. Jen musím vymyslet ještě nějaké distanční podložky kvůli rovnoměrnému přítlaku - asi si trochu upravím ty plastové držáky chladiče.
Chladím tím (zatím) AMD Ryzen 5 2600X, ale plánuju přechod na Ryzen 5600(X), až opadne trochu zájem (a přijde na trh neX verze).
Stropní ventilátory jsou napojeny přes rozdvojku jako CPU Fan, chladič na procesoru jede teda v polo-pasivním režimu. Jelikož si to stejným způsobem poradilo se 125W Phenomem 955, tak s 65W (95W) Ryzenem si to snad taky poradí. CPU stress test a sledování teploty jsem ale zatím nedělal, jsem rád, že jsem to nacpal všechno do case a počítač běží, ale určitě to chci testnout.
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Zkusil jsem kontaktovat podporu Scythe, jestli jsou schopni dodat montážní sadu na AM4. No po měsíci bez odpovědi jsem vzal šupleru, SketchUp a montážní desku si vytvořil.
Pár fotek z mobilu + nákres desky - https://photos.app.goo.gl/LKyNaCSxJCNFvyDbA. Je to z 2mm nerez oceli, vyřezané vodním paprskem. Namontováno pomocí origo šroubů na AM4 backplate, co je přímo na desce. Jen musím vymyslet ještě nějaké distanční podložky kvůli rovnoměrnému přítlaku - asi si trochu upravím ty plastové držáky chladiče.
Chladím tím (zatím) AMD Ryzen 5 2600X, ale plánuju přechod na Ryzen 5600(X), až opadne trochu zájem (a přijde na trh neX verze).
Stropní ventilátory jsou napojeny přes rozdvojku jako CPU Fan, chladič na procesoru jede teda v polo-pasivním režimu. Jelikož si to stejným způsobem poradilo se 125W Phenomem 955, tak s 65W (95W) Ryzenem si to snad taky poradí. CPU stress test a sledování teploty jsem ale zatím nedělal, jsem rád, že jsem to nacpal všechno do case a počítač běží, ale určitě to chci testnout.
Intel Core i7-4930k + SilentiumPC Grandis 2 | Gigabyte GA-X79-UP4 | Kingston HyperX 16 GB DDR3 1866 MHz (4x4 GB) | AMD Radeon RX Vega 56 + Raijintek Morpheus II | SSD Intel 520 240 GB + Crucial MX300 1TB | Corsair HX620 | Fractal Design Define R6 | HP LP2475w + HP ZR22w | HyperX Alloy FPS Pro | Gigabyte M8000X