Bezpečně odebrat hardware (vysunout flashdisk)
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- borisek
- Nováček
-
Bezpečně odebrat hardware (vysunout flashdisk)
S novým PC a novým OS (WIN 10) jsem se setkal s následujícím problémem. Jsou vlastně dva:
1)
Když chci bezpečně vysunout flashdisk, kliknu na "Bezpečně odebrat hardware (vysunout flashdisk)" dole na liště a flashku odeberu. Když ji však chci opět připojit, nejde to - jedině do jiného konektoru, ten původní je už "odebrán".
Dá se nějak nastavit, aby po tomto odebrání ho šlo znovu připojit?
Vím, že jde nastavit zařízení pro "rychlé odebrání" a vyndat ho natvrdo, ale toto řešení nechci (Win po takovém odebrání čas od času začne otravovat s hláškou, že je potřeba flashdisk opravit).
2)
Taky jsem si všiml, že v nabídce bezpečného odebrání hw se mi nabízí i harddisk, který mám normálně interně připojený v PC. Když ho omylem takto odeberu, zbývá jen restart PC. (Na HDD není OS, ale jen data, proto jde odebrat).
Jde někde nastavit, aby se HDD nenabízel k odebrání?
1)
Když chci bezpečně vysunout flashdisk, kliknu na "Bezpečně odebrat hardware (vysunout flashdisk)" dole na liště a flashku odeberu. Když ji však chci opět připojit, nejde to - jedině do jiného konektoru, ten původní je už "odebrán".
Vím, že jde nastavit zařízení pro "rychlé odebrání" a vyndat ho natvrdo, ale toto řešení nechci (Win po takovém odebrání čas od času začne otravovat s hláškou, že je potřeba flashdisk opravit).
2)
Taky jsem si všiml, že v nabídce bezpečného odebrání hw se mi nabízí i harddisk, který mám normálně interně připojený v PC. Když ho omylem takto odeberu, zbývá jen restart PC. (Na HDD není OS, ale jen data, proto jde odebrat).
Jde někde nastavit, aby se HDD nenabízel k odebrání?
CPU: AMD A10-7860K Black Edition | MB: ASUS A88XM-A - AMD A88X | RAM: HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR3 2400 CL11 |HDD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic |OS: Win 10
- Alfajk
- Začátečník
-
Re: Bezpečně odebrat hardware (vysunout flashdisk)
to s tim pevnym diskem jde vyresit tak, ze v biosu vypnes moznost "hot swap" pro disky
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- borisek
- Nováček
-
Díky za radu, ale bohužel jsem to v Biosu nenašel. Moc se v něm nevyznám, byl jsem zvyklý na klasický bios, teď mám MB ASUS a bios je úplně jiný.
Můžeš mě prosím navést, kde to hledat?
Můžeš mě prosím navést, kde to hledat?
CPU: AMD A10-7860K Black Edition | MB: ASUS A88XM-A - AMD A88X | RAM: HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR3 2400 CL11 |HDD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic |OS: Win 10
- Alfajk
- Začátečník
-
nemam tuseni, kazda deska to ma jinde, nektera to tam nemusi mit vubec, zkus si precist manual
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- borisek
- Nováček
-
Už jsem to našel. Díky.
Funguje to:-)
Funguje to:-)
- borisek
- Nováček
-
- icebosss
- Začátečník
-
Proc to vubec pouzivas? Nikdy jsem to nepouzil a to vyndavam presnosne disky ci flashky celkem casto. Za me zbytecnost
- pilarius
- Začátečník
Pokud jsi na disk v posledních 10 sekundách nezapisoval, není vůbec důvod to použít.
Každopádně je to slušný kiks, že to potom na ten port nereaguje. Podle mě nějaký problém s Windows. Tipl bych si, že po uzamčení a znovuodemčení PC ten port zase pojede.
Každopádně je to slušný kiks, že to potom na ten port nereaguje. Podle mě nějaký problém s Windows. Tipl bych si, že po uzamčení a znovuodemčení PC ten port zase pojede.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440