USB

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

USB

Příspěvek od User[CZ] »

Mám starou desku Pentium P5I430VX-250(což asi nikomu nic neřekne) ale potřebuju na tuhle starou desku připojit tablet(přes USB) No tak jsem si pořídil takovej ten výstup na desku no ale problem je v tom ze mi to nejak nefaka v manualu na desku jsem nasel tohle zapojeni kabelu pin1=VCC;pin2=Key;pin3=Data-;pin4=Data+;pin5=GND. Ale na netu zase tohle pin1= VBUS červená napájení +5V;pin2= D- bílá Data - ;pin3= D+ zelená Data +;pin4= GND černá napájení - GND (zem).Takze to nejak nesedi poradite mi teda jak nastavit ty kabely teda nejlip by pomohlo jak dat ty kabely podle barev za sebou zase nejak moc se v tomhle opravdu nevyznam.Diky moc
IBM T43
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Pokud máš k dispozici multimetr, najdi si na konektoru +5V a 0V (zem) - u 99% desek je dvouřadý 10-pin konektor, který má jeden pin odstraněnej. A vždycky jedna řada konektoru = 1 USB (jedna řada je čtyřpinová, druhá pěti, ale ten pátej pin je tzv. key a není zapojen). Takže v každé řadě najdi +/-5V (krajní piny), zbylý dva mezi nima jsou data, vždycky tak, že u +5V je -DATA a u 0V je +DATA. Není na tom co zkazit.

A nebo zainvestuj pár stovek a dokup si přídavnou PCI kartu s USB, chodí i pod 95 OSR2, od 98 nejsou potřeba ovladače, připojíš a funguje.
..
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

Kdyz ja prave zadnou tuhle vychytavku nevlastnim jako zkusim kamose ale kdyby to slo nejak jen pres ty bravy kabelu a toho co sem popsal ale samozrejme moc diky
IBM T43
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

User[CZ] píše:Kdyz ja prave zadnou tuhle vychytavku nevlastnim jako zkusim kamose ale kdyby to slo nejak jen pres ty bravy kabelu a toho co sem popsal ale samozrejme moc diky
Barvy kabelu jsou irelevantní, každý je má jinak... Ten Lemrův postup je asi nejjistější.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

Kdyz ja merak nemam a ten tablet mam pucenej a stylem pokus omyl by se mi to asi nevyplatilo kdybys te nekdo vedel vseobecne jak se znacej ty kabely tak bych to zkusil nejak zklohnit :D
IBM T43
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Radši sežeň ten měřák, nebo někoho, kdo ho má, ať ti to změří, jinak by se ti mohlo lehce stát, že si ten port odpálíš (a nejen ten port)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Snad na všech deskách to je takhle:

pin č.1 +5V , č.3 -data , č.5 +data , č.7 ground , č.9 key
pin č.2 +5V , č.4 -data , č.6 +data , č.8 ground

Doufám že jsem se nespletl. :?
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Borg píše:Snad na všech deskách to je takhle:

pin č.1 +5V , č.3 -data , č.5 +data , č.7 ground , č.9 key
pin č.2 +5V , č.4 -data , č.6 +data , č.8 ground

Doufám že jsem se nespletl. :?
Na novich je to takto... skoro na vsetkych ....... ( az na par vynimiak... napr QDI..., DFI ... ) , ale na starsej doske to tak urcite nebude..... tam boli zvicajne uplne ine zapojenia....
Napoasledy pri zapajani USB takejto starsej dosky bez manualu som si odpalil USB klavesnicu....
Ale kedze ti mas manual tak to je otaska par minut....... na farbu kablou sa nepozeraj ....zapoj proste 5V+ na 5V+, Data - na Data - .... a tak dalej.... ( predpokladam ze kable ktore zapajas mas oznacene !!!! )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

Ja mam prave asi tu desku QDI(co sem ta koukal) a minule jsem si pri zapojovani PS2 odpalil mys tak se ted bojim...na desce mam napsany co a jak jako v amnualu ale jak vosefovat ty barvy na tech kabelech co vedou z toho USB vystupu(proste ta propojovaci zdirka a pak par salhounu :) netusim :/
IBM T43
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Na barvy kabelů se vůbec nedívej, to je pokaždý jinak. Důležitý je jestli jsou ty kabely na koncích označený a pokud máš popis pinů v manuálu, pokud jo tak není co řešit, pokud ne tak to už je horší.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Borg píše:Na barvy kabelů se vůbec nedívej, to je pokaždý jinak. Důležitý je jestli jsou ty kabely na koncích označený a pokud máš popis pinů v manuálu, pokud jo tak není co řešit, pokud ne tak to už je horší.
Ještě nikdy jsem neviděl USB bracket s popsanýma drátama... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

TomV píše:
Borg píše:Na barvy kabelů se vůbec nedívej, to je pokaždý jinak. Důležitý je jestli jsou ty kabely na koncích označený a pokud máš popis pinů v manuálu, pokud jo tak není co řešit, pokud ne tak to už je horší.
Ještě nikdy jsem neviděl USB bracket s popsanýma drátama... :?
On ale bracket nemá, nebo se mýlím?
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

Ja nevim co to je???
IBM T43
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

TomV píše:Ještě nikdy jsem neviděl USB bracket s popsanýma drátama... :?
no, bracket ne, ale u case je to komplet popsaný (moje EC) ...

User: Bracket je jakýsi přídavný modul, který na jednom konci zapojíš do základní desky (pokud to umožňuje) a druhý konec se většinou uchytí jako "falešná karta" dozadu... :wink:

Pokud máš k desce manuál, tak se jím řiď (např. srovnej s nevějšími deskami a podle výsledku to tam zapíchej...)
Francie ... sladká Francie
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

Tak sem to dneska konecne zfouk pred chvili sem uz konecne napojil tablte nevim proc asi je to tou krutou dobou co uz je moje deska ale zda se mi ze je to uplne jinde nez v okoli ale jo uz to de nakonec jsem ukecal kamose a pujcil si merak a pak uz jen stridal ty datovy kabely a faka dikes moc za pomoc...jo a mam asi ten bracket :) sem fakt happy ze to faka 8)
IBM T43
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“