USB
Moderátor: L4mka
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
USB
Mám starou desku Pentium P5I430VX-250(což asi nikomu nic neřekne) ale potřebuju na tuhle starou desku připojit tablet(přes USB) No tak jsem si pořídil takovej ten výstup na desku no ale problem je v tom ze mi to nejak nefaka v manualu na desku jsem nasel tohle zapojeni kabelu pin1=VCC;pin2=Key;pin3=Data-;pin4=Data+;pin5=GND. Ale na netu zase tohle pin1= VBUS červená napájení +5V;pin2= D- bílá Data - ;pin3= D+ zelená Data +;pin4= GND černá napájení - GND (zem).Takze to nejak nesedi poradite mi teda jak nastavit ty kabely teda nejlip by pomohlo jak dat ty kabely podle barev za sebou zase nejak moc se v tomhle opravdu nevyznam.Diky moc
IBM T43
- Lemra
- Čestný člen

Pokud máš k dispozici multimetr, najdi si na konektoru +5V a 0V (zem) - u 99% desek je dvouřadý 10-pin konektor, který má jeden pin odstraněnej. A vždycky jedna řada konektoru = 1 USB (jedna řada je čtyřpinová, druhá pěti, ale ten pátej pin je tzv. key a není zapojen). Takže v každé řadě najdi +/-5V (krajní piny), zbylý dva mezi nima jsou data, vždycky tak, že u +5V je -DATA a u 0V je +DATA. Není na tom co zkazit.
A nebo zainvestuj pár stovek a dokup si přídavnou PCI kartu s USB, chodí i pod 95 OSR2, od 98 nejsou potřeba ovladače, připojíš a funguje.
A nebo zainvestuj pár stovek a dokup si přídavnou PCI kartu s USB, chodí i pod 95 OSR2, od 98 nejsou potřeba ovladače, připojíš a funguje.
..
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Barvy kabelu jsou irelevantní, každý je má jinak... Ten Lemrův postup je asi nejjistější.User[CZ] píše:Kdyz ja prave zadnou tuhle vychytavku nevlastnim jako zkusim kamose ale kdyby to slo nejak jen pres ty bravy kabelu a toho co sem popsal ale samozrejme moc diky
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dony
- Středně pokročilý

- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Snad na všech deskách to je takhle:
pin č.1 +5V , č.3 -data , č.5 +data , č.7 ground , č.9 key
pin č.2 +5V , č.4 -data , č.6 +data , č.8 ground
Doufám že jsem se nespletl.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na novich je to takto... skoro na vsetkych ....... ( az na par vynimiak... napr QDI..., DFI ... ) , ale na starsej doske to tak urcite nebude..... tam boli zvicajne uplne ine zapojenia....Borg píše:Snad na všech deskách to je takhle:
Napoasledy pri zapajani USB takejto starsej dosky bez manualu som si odpalil USB klavesnicu....
Ale kedze ti mas manual tak to je otaska par minut....... na farbu kablou sa nepozeraj ....zapoj proste 5V+ na 5V+, Data - na Data - .... a tak dalej.... ( predpokladam ze kable ktore zapajas mas oznacene !!!! )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na barvy kabelů se vůbec nedívej, to je pokaždý jinak. Důležitý je jestli jsou ty kabely na koncích označený a pokud máš popis pinů v manuálu, pokud jo tak není co řešit, pokud ne tak to už je horší.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ještě nikdy jsem neviděl USB bracket s popsanýma drátama...Borg píše:Na barvy kabelů se vůbec nedívej, to je pokaždý jinak. Důležitý je jestli jsou ty kabely na koncích označený a pokud máš popis pinů v manuálu, pokud jo tak není co řešit, pokud ne tak to už je horší.
The problem has been eaten.

- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
On ale bracket nemá, nebo se mýlím?TomV píše:Ještě nikdy jsem neviděl USB bracket s popsanýma drátama...Borg píše:Na barvy kabelů se vůbec nedívej, to je pokaždý jinak. Důležitý je jestli jsou ty kabely na koncích označený a pokud máš popis pinů v manuálu, pokud jo tak není co řešit, pokud ne tak to už je horší.
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no, bracket ne, ale u case je to komplet popsaný (moje EC) ...TomV píše:Ještě nikdy jsem neviděl USB bracket s popsanýma drátama...
User: Bracket je jakýsi přídavný modul, který na jednom konci zapojíš do základní desky (pokud to umožňuje) a druhý konec se většinou uchytí jako "falešná karta" dozadu...
Pokud máš k desce manuál, tak se jím řiď (např. srovnej s nevějšími deskami a podle výsledku to tam zapíchej...)
Francie ... sladká Francie
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak sem to dneska konecne zfouk pred chvili sem uz konecne napojil tablte nevim proc asi je to tou krutou dobou co uz je moje deska ale zda se mi ze je to uplne jinde nez v okoli ale jo uz to de nakonec jsem ukecal kamose a pujcil si merak a pak uz jen stridal ty datovy kabely a faka dikes moc za pomoc...jo a mam asi ten bracket
sem fakt happy ze to faka 
IBM T43