AMD Radeon RX 6800(XT) - Info, recenzie
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- webwalker
- Začátečník

Re: AMD Radeon RX 6800(XT) - Info, recenzie
@HEAD: Všechny testy s Asus TUF RX 6800 XT O16G Gaming byly prováděny se zapnutým SAM:
https://www.gpureport.cz/testy/gpu.aspx ... cenesTable
Jedině o co jde je, že jsem je neoznačil, aby se započítávaly do konečných výsledků.
Důvodem ale není samotný SAM, se kterým bych samozřejmě rád počkal i na NVIDIA, ale hlavně to, že se měnila testovací sestava (Ryzen 5900X) a musí se tedy postupně přetestovat všechny karty. Až se tak stane, potom všechny nové testy nahradí ty staré, které byly testovány na i7-8700K.
https://www.gpureport.cz/testy/gpu.aspx ... cenesTable
Jedině o co jde je, že jsem je neoznačil, aby se započítávaly do konečných výsledků.
Důvodem ale není samotný SAM, se kterým bych samozřejmě rád počkal i na NVIDIA, ale hlavně to, že se měnila testovací sestava (Ryzen 5900X) a musí se tedy postupně přetestovat všechny karty. Až se tak stane, potom všechny nové testy nahradí ty staré, které byly testovány na i7-8700K.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- skaven321
- Začátečník

-
vsimol som si @webwalker, ze tam mas otestovanu 6800ku, ale recenzia chyba. Bude?
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- webwalker
- Začátečník

@skaven321: popravdě nevím, nejradši bych se na AMD úplně vybodnul (díky těm polským pitomcům), ale zas tím okrádám vlastní čtenáře. Nejspíš to udělám tak, že recenzi Radeonu RX 6800 napíšu na Alzu a časem, až a jestli bude více času, tak možná i na GPUreport. Ono je to těžké psát recenzi na kartu, která už vyšla před nějakou dobou a recenzí je tak na internetu nepočítaně. Čtenost tak bude asi velmi malá a je mi proto trochu líto do ní investovat čas (kterého teď a ani příští měsíc mít moc nebudu). No ale, třeba nějaká karta vypadne a rád toho Radeona ještě udělám 
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- pepezdepa
- Začátečník

-
Zdravíčko,
rovněž patřím mezi šťastné majitele nové RX6800XT, v mém případě referenčního modelu od Safíru. Jsem více než nadšen, jelikož při podvoltování na 1.05V a max. frekvenci 2435Mhz topí méně než moje ex karta RX5700XT a k tomu ještě žere max. 205W. Kompletní sestava i s monitorem 32 má spotřebu během hraní okolo 360W, spíše níž, což je asi tolik, kolik žere jen konkurenční RTX 3080 v běhu
. Je to skutečně takřka vybroušený diamat, ale něco mě trochu trápí, a sice Kingdome Come Delivarence.
Chtěl jsem se do vávrova opus magnus včera zase pořádně opřít a světe div se, i při středních detailech a na 1440p jsem na průměrných 40FPS, což je na grafiku za bez litru 4K naprostá tragédie. Hlavě zátěž karty je takřka nulová, po většinu času tak 20-40%. Zkoušel jsem hledat na netu nějaká řešení, ale nic nefunguje. Je jasné, že je to asi enginem, potažmo ovladači, ale co jsem viděl na youtube nějaká videa ze hry s mou kartou, tak fachčila naprosto normálně. Nemá někdo podobně negativní zkušenosti s touto hrou? Jiné tituly mi jedou krásně, ovladače mám poslední.
rovněž patřím mezi šťastné majitele nové RX6800XT, v mém případě referenčního modelu od Safíru. Jsem více než nadšen, jelikož při podvoltování na 1.05V a max. frekvenci 2435Mhz topí méně než moje ex karta RX5700XT a k tomu ještě žere max. 205W. Kompletní sestava i s monitorem 32 má spotřebu během hraní okolo 360W, spíše níž, což je asi tolik, kolik žere jen konkurenční RTX 3080 v běhu
Chtěl jsem se do vávrova opus magnus včera zase pořádně opřít a světe div se, i při středních detailech a na 1440p jsem na průměrných 40FPS, což je na grafiku za bez litru 4K naprostá tragédie. Hlavě zátěž karty je takřka nulová, po většinu času tak 20-40%. Zkoušel jsem hledat na netu nějaká řešení, ale nic nefunguje. Je jasné, že je to asi enginem, potažmo ovladači, ale co jsem viděl na youtube nějaká videa ze hry s mou kartou, tak fachčila naprosto normálně. Nemá někdo podobně negativní zkušenosti s touto hrou? Jiné tituly mi jedou krásně, ovladače mám poslední.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Sorry ale Cry engine hry jsou achylova pata RDNA2 karet. Čas běží a AMD se k žádné opravě nemá, je to problém driverů.
- Krteq
- Čestný člen

-
DXVK jsi nezkoušel?pepezdepa píše:... ale něco mě trochu trápí, a sice Kingdome Come Delivarence.
Chtěl jsem se do vávrova opus magnus včera zase pořádně opřít a světe div se, i při středních detailech a na 1440p jsem na průměrných 40FPS, což je na grafiku za bez litru 4K naprostá tragédie. Hlavě zátěž karty je takřka nulová, po většinu času tak 20-40%....
Jaké k tomu máš vlastně CPU?
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak pise Krteq, Kingdom Come Deliverance jedine pres DXVK, AMD resit jednu hru ze starou verzi cryengine nebude.
Pripadne pouzit (r_BatchType = 1)
https://steamcommunity.com/app/379430/d ... 904706709/
- pepezdepa
- Začátečník

-
Mám ryzen 3600, takže vyhovující myslím si CPU. r-BatchType jsem zkoušel, nefunguje. Zkusím ještě ten DXVK, jen musím zjistit jak na to. 
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Neni to jen Kingdom come, všechny Cry engine hry jedou na RDNA2 mizerně (ono jely nic moc ujž předtim ale teď je to extrém.spajdr píše:Jak pise Krteq, Kingdom Come Deliverance jedine pres DXVK, AMD resit jednu hru ze starou verzi cryengine nebude.
Těch her neni málo:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_CryEngine_games
Jediný co zatim opatchovali je Crysis remastered a tam jen ptchnuli aby to neartefaktilo ale výkon je furt mizernej. "porstě se vykašlat na takový množství nher neni moc dobře vypadající prospekt.
DXVK, pokud se mu to povede rozject tak doufám že poreferuje jak, zatim tu byl spíš neúspěch.
- g-ice
- Začátečník

-
Je o tom nekde vlakno v primo v AMD? Řeší se to ? Nebo ticho po pěšíně? Osobně mě to KCD taky sere.
PC - Ryzen 5800x3D@Arctic freezer 360 II - Asus x570 gaming-e - Gskill tridentZ Neo 3600@CL14- SX8200 pro 1TB - Sapphire Nitro+ 7900XTX - Soundblaster X3 + Mackie CR4 - Define 7 - Supernova G3 850w - Asus MG278Q
- pepezdepa
- Začátečník

-
Vlákno vyloženě o KCD jsem nenašel. Sám bych ho založil, ale ve škole jsem během angličtiny nedával moc pozor a dneska se mi to vrací jako bumerang. Bez offiko podpory to asi nepůjde. Zatím mi nefunguje vůbec nic, ani DXVK.
Zrovna Kingdom jsem si chtěl užít na 4K a ono kulové. Nejlepší je, že je celkem jedno, jaké dám rozlišení, ta FPS jsou víceméně stejná. Je to dost ostuda, Cryengine je poměrně rozšířený, tak bych očekával, že se i na něj AMD zaměří, ale asi teď mají jinačí problémy.
Zrovna Kingdom jsem si chtěl užít na 4K a ono kulové. Nejlepší je, že je celkem jedno, jaké dám rozlišení, ta FPS jsou víceméně stejná. Je to dost ostuda, Cryengine je poměrně rozšířený, tak bych očekával, že se i na něj AMD zaměří, ale asi teď mají jinačí problémy.
- killerek
- Začátečník

-
Tak vyrid do drivery teamu, at si na tom maknou. Tuhle hru mam v backlogu, protoze sem cekal na novou grafiku. Dokud to neopravi, tak to zatim ani nerozehraju.spajdr píše:Jak pise Krteq, Kingdom Come Deliverance jedine pres DXVK, AMD resit jednu hru ze starou verzi cryengine nebude.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To uz neopravej.Uz to blblo na 5700XT/RDNA1.Prvni ovladace jeste fungovali normalne a vykon byl OK, ale pak se to posralo s nakym win updatem.
- pepezdepa
- Začátečník

-
Problém je, že nové karty má jen pár lidí celosvětově, tudíž na výrobce asi není vyvíjen tak velký nápor, jak by jinak byl. KCD sice není Zaklínač, ale úplně marginální záležitost taky ne.
Ještě jsem se chtěl zeptat, funguje už SAM i na b450 deskách, respektive ryzenech minulé generace? Já jen, že jsem si nahrál beta bios na svou desku, zapnul ho a světe div se, nedostal jsem se pak ani do toho blbého biosu. Na desce mi svítila výstražná kontrolka VGA. Tak jsem kartu vyměnil za obstarožní GTX 960 (pouhe vyndání a zandání nefungovalo, musela být vyměněna grafika) a bios nainstaloval zase ten původní. Funguje to někomu tady? Prý to má u některých her docela výrazně pomoct s FPS.
Ještě jsem se chtěl zeptat, funguje už SAM i na b450 deskách, respektive ryzenech minulé generace? Já jen, že jsem si nahrál beta bios na svou desku, zapnul ho a světe div se, nedostal jsem se pak ani do toho blbého biosu. Na desce mi svítila výstražná kontrolka VGA. Tak jsem kartu vyměnil za obstarožní GTX 960 (pouhe vyndání a zandání nefungovalo, musela být vyměněna grafika) a bios nainstaloval zase ten původní. Funguje to někomu tady? Prý to má u některých her docela výrazně pomoct s FPS.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
SAM funguje bez problemu na 3700x + B450 tomahawk
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=93&t=287005
- pepezdepa
- Začátečník

-
Tak to asi bude problém u mě. Mám MSI B450 GAMING PLUS - AMD B450, která má osekaný BIOS.HEAD píše:SAM funguje bez problemu na 3700x + B450 tomahawk
- pepezdepa
- Začátečník

-
Tak jo, sypu si popel na hlavu, sypu. DXVK funguje, FPS jsou tam, kde mají být. Minule jsem to nakopíroval do blbé složky. Jen to trhání tam je, a to i po několikerém spuštění. Zkusím to ještě doladit.
- Krteq
- Čestný člen

-
Zkus ten async build a nezapomeň přidat systémovou proměnou

- Set the environment variable DXVK_ASYNC=1 or use dxvk.enableAsync = true in dxvk.conf

- pepezdepa
- Začátečník

-
To nevím, kde bych dělal
. Zapnul jsem Freesync a je to v podstatě plynulé. Pokud někdo má stejné potíže s KCD, tak tohle je asi dobrá cesta. Patche se asi nedočkáme.
- pepezdepa
- Začátečník

-
Každopádně díky. Nebýt tvého vlákna DXVK, ještě bych asi pořád tápal a nejspíš bych to nikdá nevyřešil.Krteq píše:Zkus ten async build a nezapomeň přidat systémovou proměnou
- Set the environment variable DXVK_ASYNC=1 or use dxvk.enableAsync = true in dxvk.conf