ArgCZ píše:na ritings máš vetšinu informací na který se ptáš, počty HDMI a jejich verze včetně VRR a jeho rozsahu, zrovna Q80T má potvrzené VRR od 20-120, LG OLED X řady 40-120, funkce ALLM, HGiG, podpora Freesync, G-sync atd.atd.
prostorový audio dnešní televize normálně propouštěj, nejsi v době 10 let zpět, já teda jedu Dolby Digital (5.1) a nemám problém od 2016 (3 různý TV od tý doby 2x sony 1x LG)jak s HDMI eARC tak variantou HDMI do TV a Optika do zvukového zdroje.
OLED jako daily zobrazovadlo k PC nepatří ale proboha na hraní jí mít napojenou vřele doporučuju, koukat dneska na 250cd/m^2 s 6bit+FRC bych už opravdu nemohl. Vůbec nechápu lidi honící se za vizuálem co používaj zobrazovadla co jim obraz zcela znehodnocujou.
Tam take neni vse, ten rtings je dobry ale nekde ten danej model mi nesedel a nebo asi tim ze zase pouzivaj USA, treba typickej je tim Samsung Q80T - kde napisou ze uhel je super a ma rozsirene pozorovani ale pak zjistim ze to bylo mysleno jen pro USA
Dolby Digital to je uz mrtve, takze optika je pase, po optice neprenesu zvuk co potrebuju
To umi zase jen hlavne HDMI a ano na zvuk by me stacilo HDMI 2.0, problem je ze teda nevim ze by napr Samsung Q80T mela eARC na HDMI 2.0 a to jedine HDMI 2.1 slo obsadit ciste na PC.
Proto jsem se rozhodl zkusit Sony 55xh9096 kde ale zase musim cekat na slibene VRR, ktere by snad mohlo u her pomoci
Zdroj mam napr 80GB film, ale nemam na to vhodnou techniku
Respektive Dolby Atmos me uz u her jde napr krasne zni Shadow of the Tomb Raider v pralese.
Problem tak zustava vyresit vhodne 4K co se tyce obrazu a prenosu napr hra ve 4K a 60fps + HDR bez komprese barev ci jinak dat.
Vyssi zase nema smysl, je super ze jsou upscale 8K ale predstava prepocitani videa v 1080p i u starsich filmu (90 leta) me trochu desi a hry prepocitane no nevim to se me take uplne nezda nejlepsi cesta (zrejme i tyto procesy budou v Gamind Mod vypnuty).
Ne kazdy chce mit doma TV OLED pro film s Dolby Vision a vedle stat 50 palcu monitor pro hry a to vecne prepinat a stelovat, navic to nema ani kam dat. Takze jedno je bokem
Presne a jeste me tam stve ze i u drahych modelu za 40 000czk je 8bit + FRC (Samsung). A mit neco jako kamaradka, kde sice je 4x HDMI 2.1 ale vrcholem je 10bit panel tak to me za 200 000kc prijde prepalene.