Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU

Příspěvek od Atapi »

No doufám že ta tabulka je teda s hodně velkou rezervou, jinak se stejně budou kupovat herní karty jako doteď...
Zajímavější zpráva mi příjde ta že uměle osekali v ovladačích hashrate u budoucí 3060, ale pochybuju že to bude mít dlouhého trvání.
Obrázek
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

Jo, tomu omezeni davam max tyden.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

muze byt, koupim 3060 a pak to muzou prolomit :-D
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, RTX 3070 EAGLE 8G, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 2,25TB SSD, 1TB HDD, Seasonic Focus GX 650, Xigmatek Asgard, Dell U3023E
PC2: Intel NUC 11 Performance Lite, Core i5-1135G7, Iris Xe, 32GB RAM DDR4 3200MHz, 1TB Samsung 970 EVO PLUS + Xbox Series X + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Ache píše:Boha jeho, když už těžit jen tak na jedné kartě, tak aspoň efektivně, aby to sežralo co nejméně elektřiny. :roll: také mě nikdo neradil. Ethereum jede na RTX 2070 i s výkonem 42MH/s při sotva 110W:
Obrázek

Je fakt vidět, že do těžby jde kdejaký vocas. :-D
Jen co se týče efektivity, máš tam skoro 2% rejected shares. Pokud používáš NBminer, zkusil bych jinej pool, např. https://eth.nanopool.org/
CaprioPom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CaprioPom »

Hoši, jak mám tu 1060, tak je to ta Asus STRIX s luxusním chlazením, měl jsem u ní teda takové výsledky:
1060 - 19MH/s - 48 stupnu - 77W

Hodil jsem tam +200 frekvenci jádra a těží to 20,5MH/s s 53 stupni ale to mi přijde stejně strašně málo. Nebo se pletu?

A nevadí, že 1070 jede furt na 73 stupnu s nižšími otáčky?
Naposledy upravil(a) CaprioPom dne pát 19. úno 2021, 09:17, celkem upraveno 1 x.
shorty25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shorty25 »

nVidia by spíš měla vyřešit u svých partnerů nekvalitu přenosu tepla na chladič a chlazení pamětí, protože to, co se musí dělat u nových karet aby fungovaly je trochu kamasutra.
Vždy prodávám i jinde.
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

CaprioPom píše:Hoši, jak mám tu 1060, tak je to ta Asus STRIX s luxusním chlazením, měl jsem u ní teda takové výsledky:
1060 - 19MH/s - 48 stupnu - 77W

Hodil jsem tam +200 frekvenci jádra a těží to 20,5MH/s s 53 stupni ale to mi přijde stejně strašně málo. Nebo se pletu?

A nevadí, že 1070 jede furt na 73 stupnu s nižšími otáčky?
U 1060 můžeš taky nastavit +150/+500, 65%TDP (měla by dávat nějakých 22-23Mhs). 73° je v pohodě a otáčky si můžeš nastavit v mineru nebo afterburneru.
CaprioPom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CaprioPom »

Tohle nastaveni dava 19MH/s ja mam 71% tdp, + 200 / +850

Ale diky
shorty25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shorty25 »

Mas hynix pameti na tom ne?
Vždy prodávám i jinde.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

werygood píše:Jo, tomu omezeni davam max tyden.
Neni to jen ovladac.je to kombinace Biosu, GPU a ovladacu.Tohle jen tak neprolomej a pravdepodobne to zavedou na dalsi GPU.
https://videocardz.com/newz/nvidia-gefo ... -more-skus
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Dle toho chování to ale zatím vypadá že napřed to jede na full a pak se to zpomalí, už to mi indikuje trhlinu stačí tomu ňák vnutit "reset" stav každejch x sekund aby se ono omezení vyplo a začalo ten timer do zapnutí zpomalovače počítat od znova.
CaprioPom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CaprioPom »

shorty25 píše:Mas hynix pameti na tom ne?

Je to možný
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

HEAD píše:
werygood píše:Jo, tomu omezeni davam max tyden.
Neni to jen ovladac.je to kombinace Biosu, GPU a ovladacu.Tohle jen tak neprolomej a pravdepodobne to zavedou na dalsi GPU.
https://videocardz.com/newz/nvidia-gefo ... -more-skus
No, vzhledem k tomu že to NV zavádí jen u řady 3060 to spíš vidím na nějaký experiment (ale nedávám tomu moc naději). 8-)
Shaquille
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

aktualni modely karet bude pravdepodobne EOL a objevi se nove modely se stejnymi parametry, ale s pojistkou proti miningu.
NV nejde o hrace, ale o to, aby pri propadu tezby nebyly plne bazary karet, ktere si lidi koupi misto novych a jim propadnou trzby ;)
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Možná s pojistkou proti konkrétnímu algoritmu, asi sotva proti miningu obecně... ve výsledku to povede jen k tomu, že se budou vyvíjet nové, lepší a dokonalejší algoritmy (nejen asic-resist).
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

HafanPetr píše:
Ache píše:Boha jeho, když už těžit jen tak na jedné kartě, tak aspoň efektivně, aby to sežralo co nejméně elektřiny. :roll: také mě nikdo neradil. Ethereum jede na RTX 2070 i s výkonem 42MH/s při sotva 110W:
Obrázek

Je fakt vidět, že do těžby jde kdejaký vocas. :-D
Jen co se týče efektivity, máš tam skoro 2% rejected shares. Pokud používáš NBminer, zkusil bych jinej pool, např. https://eth.nanopool.org/
To fakt nehodlám hrotit ten mining -jedu to spíš jen tak protože ta spotřeba je akceptovatelná a aspoň mě to v IDLE situacích nějaký drobák na novou grafiku dá.
2% není nic, a kdoví jestli to hlavně není tím, že PC normálně používám a hraju hry - jak se pustí hra tak mining jede na nule, protože se ETH nevejde do VRAM (co sem koukal, tak to okno težby žere kolem 4,5GB).
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Zofrenko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Zofrenko »

tiež som pred mesiacom a pol , začinal iba tak a teraz to vyzerá takto :mrgreen:

Obrázek

tá mesačna suma sa ešte dvihne lebo som mal neake vypadky koli nestabilite.. no už to hádam bude ok.. v pondelok ma prist ešte dalšia 5700XT a 5500XT čiže to pojde na 350Mhs
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Kolik zaplatíš měšíčně za elektřinu? :roll:
Shaquille
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

az zacnou chodit doplatky a zvysene zalohy na dalsi rok, tak to teprve bude sranda :)
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“