Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
Re: Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU
Elektrinu mám už 3 týždne zvýšenú zálohu na 100e ale pekne od vás , že si robíte starosti kôli rigu som ju zvýšil zalohu .momentálne to je už 2.80e denne takže zvyšim na 150e . Lebo v pondelok to pôjde na 3.40e
- Jey
- Středně pokročilý
-
Já si nerobím starosti, chtěl jsem to jen pro zajímavost vědět. Když už tu uvádíš kolik vytěžíš, tak i náklady jsou důležitá položka.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
Rigy sa snažim robit energeticky efektívne. Zo začiatku som bral všetko čo bolo, čiže 3x rx 570 8gb ale postupne chcem už nakupovať iba Rx 5700XT tie mam zatiaľ 2 kusy .. mam aj 3x 5500XT a tie beru v softwari 60w a na zasuvke 82w čo je tiež pohoda spotreba na 27mhs .. 5700XT berie cca 122w na zasuvke a dava 52-53mhs. na vyťaženie jedneho etherea potrebujem momentalne 198e elektriny .. čiže pokym ethereum neklesne pod tuto sumu stale sa mi ho oplati tažit. a postupne to chcem znižit na 130-150e elektriny. za 1 ethereum. ja to beriem ale ako investiciu a nie aktualny predaj. Aktualne predam iba tolko aby sa mi vratila presna polovica mojej investicie do Hardwaru. čiže ak skončim na 5000e za Hardware, tak si vyplatim 2500e ak sa to nataži. A dalej budem už iba ťažit a držať ethereum.. Až kym jedného dňa bude za 8-10 tisic usd takyto je moj plan. A či bude raz za takuto sumu? možno ano možno nie. Pri tychto kryptomenach človek nikdy nevie. Chcem natažit čo najviac dokym sa da všetko budem držať. možno natažim 10 možno 20 možno 30 etherea. ale ak ho raz strelim verim ,že to bude stať za to.
ps: cieľ mam , dostať sa aspoň na 700-1000mhs . uvidim podľa chuti a situácie. ale v pondelok už budem na Pol ceste. pride mi dalšia 5700xt a 5500xt a posuniem to na 350 Mhs
ps: cieľ mam , dostať sa aspoň na 700-1000mhs . uvidim podľa chuti a situácie. ale v pondelok už budem na Pol ceste. pride mi dalšia 5700xt a 5500xt a posuniem to na 350 Mhs
- durod
- Středně pokročilý
Mohl bys byt reprezentativni priklad, ze zajimavosti.
Kdyby se ti chtelo, udelat mensi souhrn, kdyz jsi neco koupil do rigu a misto toho treba nakoupil ETH nebo BTC, a za par mesicu udelat ROI, co nakonec vynese vice...A pri sumarizaci k vydelku pripocist i hodnotu za kterou by se rig rozprodal...
Kdyby se ti chtelo, udelat mensi souhrn, kdyz jsi neco koupil do rigu a misto toho treba nakoupil ETH nebo BTC, a za par mesicu udelat ROI, co nakonec vynese vice...A pri sumarizaci k vydelku pripocist i hodnotu za kterou by se rig rozprodal...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- LukášST
- Začátečník
-
Zofrenko: mám to nějak podobně začal jsem s 1GPU, než jsem nadál, byly dva rigy.. aktuálně jsem 1GH/s nepokořil, ty ceny za GPU jsou moc 5700XT jsou perfektní volbou!
Jaký máš názor na přechod ETH na 2.0 ? resp. na POS u ETH? ..klidně SZ.. mohlo by být OT
durod: já začal pozdě, podzim 2019.. cena ETH +- $150.. vím, že jsem víc propálil než vytěžil, v té době.. ale s dnešní cenou toho nelituju jsem zpětně, rád že jsem začal už tehdy, než to řešit dneska
Včera jsem zaregistroval 5700XT za krásný 29k na bazosi.. to se už vážně někdo po**al
Jaký máš názor na přechod ETH na 2.0 ? resp. na POS u ETH? ..klidně SZ.. mohlo by být OT
durod: já začal pozdě, podzim 2019.. cena ETH +- $150.. vím, že jsem víc propálil než vytěžil, v té době.. ale s dnešní cenou toho nelituju jsem zpětně, rád že jsem začal už tehdy, než to řešit dneska
Včera jsem zaregistroval 5700XT za krásný 29k na bazosi.. to se už vážně někdo po**al
- Ache
- Pokročilý
Ne, to se posr*** lidi jako ty, co tyhle 5700XTčka zkupují aby na tom těžili.LukášST píše:Včera jsem zaregistroval 5700XT za krásný 29k na bazosi.. to se už vážně někdo po**al
Bez takových by bazarová cena týhle karty byla hluboko pod 10K. Ty ceny i bazarových karet jsou jen vysoký tak, kolik za to lidi jako ty dají. Cenu GPU teď neurčují hráči.
Když vidím, kolik těží ta vyladěná 2070, tak klidně mam také chuť dát inzerát, že jí prodam za 25K. Buď na tom budu dál hrát a těžit a nebo předraženě prodám a schrastim na přechodnou dobu nějaký záložní shit a za těch 25K pak až bublina opadne koupím slušnou herní kartu. (25K jedna karta vydělá i tak až za rok nonstop provozu, pokud bude výtežnost stále stejná - jenže nonstop nejedu, takže výhodnější by bylo jí střelit)
Nicméně já si tu kartu nechám + jí nechám těžit, abych kvůli takovým jako jsi (nejen) ty vydělal na ten těžařský příplatek, až budu kupovat další kartu.
Sorry, ale za pokud miner (někdo kdo si staví pooly) brečí nad cenou GPU, měl by dostat po tlamě. To je neskutečná drzost.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- CaprioPom
- Začátečník
-
Taková otázka, všude hledám tak nějak rozdílné odpovědi. Do kdy půjde těžit na grafické kartě Ethereum? A lze těžit Ethereum na RX 570 4GB?
- LukášST
- Začátečník
-
Ache: tak mi přijď dát po tlamě já tu cenu určitě neakceptuju, proto karty za tohle nekupuju, koupil jsem za ty normální ceny do 10tkč. vyšší cena není přijatelná.. vždyť 10k dneska stojí rx580 Karty se v současný době nedostávají nikomu, vyjma těm co mají dlouhý prsty až do farbik - nesleduju to nijak důkladně, ale co jsem četl za nedostatek čipů může víc faktorů (covid, ceny crypta, lidi doma, výpadky fabrik, dodavatelů atd), který se teď sešly dohromady. Takže za vyšroubovanou cenu já opravdu nemůžu #sorryjako, sám tuhle situaci nechci podpořit. počkám klidně rok na normální ceny a naskladněnost grafik, nemám problém už karty nepřikoupit.
taky se může stát, že než budou grafiky pro všechny, tak s těžbou ETH bude útrum a celej tenhle boom bude u konce, díky POS. a bazary budou přeplněný kartama.
Vím jak funguje poptávka/nabídka, bohužel poptávka je tak extrémní, že ty ceny tomu asi odpovídaj, tfuj...
vždyť dneska chtěj těžit i děcka, těží se na NTB, i ty sám jsi začal těžit
CaprioPom: dokud nebude plně spuštěný ETH 2.0. s POS .. to vygoogli, někdo říká že to bude dopár měsíců, jiní /k těm se přikláním/ to bude min. za 2 roky. Na 4GB kartě ETH možná ještě těžit jde v tzv. zombie modu ale počítej, že výkon bude o cca 80-85% nižší než dřív, už možná i víc - nesleduju to. Výkon bude s každým epochem klesat o dalších 5% dolů .. co si vzpomínám, předpoklad byl březen 2021 ukončení těžby na 4GB kartách i v zombie modu. Ale jde těžit i jiné crypto - ovšem není tam aktuální profitabilita, jaká je u ETH.
taky se může stát, že než budou grafiky pro všechny, tak s těžbou ETH bude útrum a celej tenhle boom bude u konce, díky POS. a bazary budou přeplněný kartama.
Vím jak funguje poptávka/nabídka, bohužel poptávka je tak extrémní, že ty ceny tomu asi odpovídaj, tfuj...
vždyť dneska chtěj těžit i děcka, těží se na NTB, i ty sám jsi začal těžit
CaprioPom: dokud nebude plně spuštěný ETH 2.0. s POS .. to vygoogli, někdo říká že to bude dopár měsíců, jiní /k těm se přikláním/ to bude min. za 2 roky. Na 4GB kartě ETH možná ještě těžit jde v tzv. zombie modu ale počítej, že výkon bude o cca 80-85% nižší než dřív, už možná i víc - nesleduju to. Výkon bude s každým epochem klesat o dalších 5% dolů .. co si vzpomínám, předpoklad byl březen 2021 ukončení těžby na 4GB kartách i v zombie modu. Ale jde těžit i jiné crypto - ovšem není tam aktuální profitabilita, jaká je u ETH.
- Ache
- Pokročilý
... a důvod, proč ta RTX 2070 v idle těží jsem napsal... ne pro profit, ale pro kompenzaci mining příplatku na další GPULukášST píše: i ty sám jsi začal těžit
Rozhodně pokud máš mining pool, tak seš ten poslední, kdo má co řikat k cenám grafik, neboť si na to přispěl také. Ty 5700XT jistě mohly sloužit nějakému hráči. Stejně jako mě slouží mě jedna RTX 2070. Tu těžbu na ní beru jako nucený zlo.
Kdybych si jich pořídil 10..100... tak fakt nebudu psát něco o tom, že ceny grafik jsou mimo nebo že se někdo na bazoši zbláznil, ale budu držet pysky a těžit.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
Na 4Gb kartách se myslím vyplatí těžit už jiné crypto viz např: https://cryptomining-blog.com/12565-min ... -4gb-gpus/
Jinak, za současný mining boom je samozřejmě především cena Bitcoinu a ostatních Altcoins které neuvěřitelně letí... ale kdo za to může, mineři? Logicky, pokud vidíš příležitost na něčem vydělat, proč toho nevyužít (a netýká se to jen miningu).
Jinak, za současný mining boom je samozřejmě především cena Bitcoinu a ostatních Altcoins které neuvěřitelně letí... ale kdo za to může, mineři? Logicky, pokud vidíš příležitost na něčem vydělat, proč toho nevyužít (a netýká se to jen miningu).
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak se nehádejte klucí
Těžit a vydělávat chce přece každý. Bohužel to má dopad i na ty, kteří chtějí hrát.
I já 'možná' budu těžit, jesti seženu ještě trochu železa. A že je to dnešní době nadlidský úkon. Ani procesory low cost nejsou
V mém okolí spousta lidí-PC analfabetů napnula slechy, když čte jak to vydělává. Na seznamu je o tom článek každý týden. A seznam čte každý několikrát denně. Ještě pár měsíců a těžit bude každý druhý. Sice 90 % lidí neví jak to funguje, ale ví, že to nějak sype a stoupá vzhůru.
Něco k tématu
Nevíte, zda lze někde sehnat mining bios pro Gtx 1660 super?
Díky
Těžit a vydělávat chce přece každý. Bohužel to má dopad i na ty, kteří chtějí hrát.
I já 'možná' budu těžit, jesti seženu ještě trochu železa. A že je to dnešní době nadlidský úkon. Ani procesory low cost nejsou
V mém okolí spousta lidí-PC analfabetů napnula slechy, když čte jak to vydělává. Na seznamu je o tom článek každý týden. A seznam čte každý několikrát denně. Ještě pár měsíců a těžit bude každý druhý. Sice 90 % lidí neví jak to funguje, ale ví, že to nějak sype a stoupá vzhůru.
Něco k tématu
Nevíte, zda lze někde sehnat mining bios pro Gtx 1660 super?
Díky
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ne, nechce, já třeba jsem našponovanejch cen využil a vše prodal. Lepší než riskovat pár (kterej bejvá rychlej) a pak prodávat se ztrátou. Co jsem naposledy končil s těžbou to byl podzim 2017 tak už tehdy se mluvilo o přechodu Ethera na POS.BRUCEF píše:Tak se nehádejte klucí
Kdo to ale v praxi chce? Jen ti co už jich maj hordy protože v POS systému vydělá jen ten co už je bohatej.
Ostatně, veškeré mining boomy nikdy nebyly velkej vývar pro ty co do toho jdou jak masy kreténů nyní ala když už cena vystoupala. Vyvářej ti co těžej roky, dávaj si % bokem a ideálně jednou masově, maj toho plný haly na islandu kde ani neplatěj za elektriku a pod. Nebo také ti co prostě měli kapitál a nakoupili ze začátku a jen držej a za pár let si vzpomenou jé hele mejch 500 bitcoinů má dnes hodnotu milard. Tady ňákej šmudla v garáži když už cena vystoupala nebo nedej bože tim tejrat herní komp je ihmo stupidita. Ale stupidita evidentně hýbe světem.
Než budete dělat ňáká rozhodnutí doporučím vám se podívat na takovej objem obchodů, ala kolik BTC se třeba za den nakoupí nebo prodá na jedné burze a jak to hejbe s kurzem a ten fakt že na té samé burze se před lety pohybovaly 100x větší čísla a ti lidé co tam tehdy tahali stovky a tisíce bicoinů je stále maji.
V situaci kdy desítky a občas i jednotky mohou mávat kurzem je to naprostej joke když jsou tu lidi co maj desetitisíce či více, ti mohou pro ně drobnejma transakcema manipulavt trhem jak se jim zachce.
Já jsem třeba udělal tu chybu že jsem před lety prodal a užil si cca 3x-4x zisk versus investice, no kdyby držel dodnes bylo by to ňákejch 80x-120x a nemusel už bych do kocne života hnout prstem. Fail pro mně, ale varování pro ostatní. Tam kde já jsem failnul vy máte 100x menší šanci se vůbec dostat do šance, protože cena už je tak vyšponovaná, mining difficulty a množství coinů v bloku tak extrémní a rovněž peněženky strarejch velryb tak nadupadé že jste jen hračky na jejich pískovišti a nepočítejte s happy endem.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to težký, nastoupil jsem, vezu se a nic moc...
Ale proč netýrat herní PC? Mám v PC jednu GPU, ta mi když jsem v hokně hodí 100kč denně po odečtení eletriky, to není na zbohatnutí, ale mám aspoň na pivko.
Kupovat teď drahej HW je nesmysl, teda aktuálně to nesmysl není.
Ale vem si RTX 3070 za 30k, jo takový jsou dneska ceny. Pokud pojede denně je to aktuálně 5k za měsíc. Pokud se to udrží 2 měsíce a nepropadne se to kdo ví kam, tak za 2 měsíce tu kartu klidně za 20 prodáš a seš na svých. Nebo co vytěžíš směníš na BTC a necháš pro děti a uvidíš co a jak bude.
Je to možný, teda pravděpodobný s velrybama, ale BTC a ETH je podle mě do léta jistota.
A když ne, tak rád koupím použitou 3080 za 10k
Ale proč netýrat herní PC? Mám v PC jednu GPU, ta mi když jsem v hokně hodí 100kč denně po odečtení eletriky, to není na zbohatnutí, ale mám aspoň na pivko.
Kupovat teď drahej HW je nesmysl, teda aktuálně to nesmysl není.
Ale vem si RTX 3070 za 30k, jo takový jsou dneska ceny. Pokud pojede denně je to aktuálně 5k za měsíc. Pokud se to udrží 2 měsíce a nepropadne se to kdo ví kam, tak za 2 měsíce tu kartu klidně za 20 prodáš a seš na svých. Nebo co vytěžíš směníš na BTC a necháš pro děti a uvidíš co a jak bude.
Je to možný, teda pravděpodobný s velrybama, ale BTC a ETH je podle mě do léta jistota.
A když ne, tak rád koupím použitou 3080 za 10k
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
lenže denne sa myslí 24/7 , imho na tej karte nič iné nerobíš
to si si potom kúpil mining kartu a nie hernú...
ako náhle opustíš 24/7 už to neni také ružové resp vôbec
ak máš teda iba jednu
realisticky ak to nemáš 24/7 a len jeden kus je to len koníček ozaj len na to pivo a aj to denne nič viac
to si si potom kúpil mining kartu a nie hernú...
ako náhle opustíš 24/7 už to neni také ružové resp vôbec
ak máš teda iba jednu
realisticky ak to nemáš 24/7 a len jeden kus je to len koníček ozaj len na to pivo a aj to denne nič viac
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Právě, není to byznys plán. Třeba NiceHash dneska dělá na 3080 kolem 8€ mínus eletrika. A pokud mám kartu na hraní a přes den nejsem doma a PC se fláká? Proč ne.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Je jasné, že malé ryby budou vždy jen paběrkovat. Z některých malých ryb, které vydržely se staly velké ryby. Stejně to zkoupí velké nadnárodní firmy. Ale nejde mi na rozum, že Tesla, která má dluhy, kam se podívá si koupí BTC za miliardy.
Vždy se najde spousta lidí, kteří vydělají na aktuální situaci. Někdo těží, někdo prodává karty, někdo staví rigy. Jako nejvýhodnější se mi jeví v tuto chvíli prodávat věci pro mining. (pokud je někdo zásobený). Např: já prodal gtx 1080 před měsícem za 10 000kč a teď se prodávají kolem 13-14 000kč.
Tomu říkám zhodnocení... 30-40 %
Beru to spíš jako zábavu a konečně si po 10 letech zvažování miningu budu moci odškrnout, že jsem to zkusil.
Na kolejích jsem kdysi počítal seti, pak rosettu atd. Měl jsem z toho jen ty grafy. Je pravda, že jsem neplatil el.
Jinak hledám housing s dobrým tarifem
Vždy se najde spousta lidí, kteří vydělají na aktuální situaci. Někdo těží, někdo prodává karty, někdo staví rigy. Jako nejvýhodnější se mi jeví v tuto chvíli prodávat věci pro mining. (pokud je někdo zásobený). Např: já prodal gtx 1080 před měsícem za 10 000kč a teď se prodávají kolem 13-14 000kč.
Tomu říkám zhodnocení... 30-40 %
Beru to spíš jako zábavu a konečně si po 10 letech zvažování miningu budu moci odškrnout, že jsem to zkusil.
Na kolejích jsem kdysi počítal seti, pak rosettu atd. Měl jsem z toho jen ty grafy. Je pravda, že jsem neplatil el.
Jinak hledám housing s dobrým tarifem
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Mi povídej, já prodal 1070tky za více než když jsem je prodával 2017 po tehdejšim miningu. Lidem fakt jeblo. 4roky starý jetý karty bez jakejchkoliv záruk.
- CageJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1060 za 5000 a 2060S za 11500, ja som si za to kupil este za old price 3070
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem psal z legrace borcovi co prodává Vegu64... Prej má nabídky za 12k to je peklo.
- CaprioPom
- Začátečník
-
Chci si to tedy nastavit přímo v tom Phoenixu, ale trochu se mi to nedaří (mám jiné parametry pro 2070).HafanPetr píše:Takty můžeš nastavit přímo v mineru, u 1070 pro ETH je optimálních cca +150/+500, 75%TDP (konkrétně u Phoenix doplníš parametry: -cclock +150 -mclock +500 -powlim 75
Tohle mám v tom těžícím souboru:
PhoenixMiner.exe -pool eu1.ethermine.org:4444 -wal ------ -worker 2070 -epsw x -mode 1 -cclock -200 -mclock +850 -powlim 71
pause
a jede to furt podle původních parametrů, kde dělám chybu?
Předem díky moc za pomoc.