Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU

Příspěvek od HafanPetr »

2070 dává nějakých 42Mh/s (+0/+500, 70%TDP), pokud nastavíš víc, přehřívá se pamět a může padat hashrate (trpí tím hodně 3070-3080).
dockalacek
Nováček
Nováček

Příspěvek od dockalacek »

Nemám nic přímo k těžbě, ale do BTC jsem nastoupil teď a mám zhodnocení 40 % za necelý měsíc. Velryby nás nevyšplouchnou, ale samozřejmě lituji, že jsem si nenakoupil třeba 4 bitcoiny, když byl za 5000 korun jeden. Tehdy jsem si říkal, že to nějaká blbost, že bych nerad o těch 20k přišel, protože jsem na prachy opatrný. A dneska bych měl z 20 tisíc skoro 5 melounů. Blbec, no. Ale jsem přesvědčený, že je lepší pozdě než nikdy. A ono taky v době, kdy byl BTC za 200 dolarů, nebylo tak jednoduché ho koupit. Na burzy by se mi nechtělo a pochybuji, že už šel tehdy koupit přes české směnárny tak jako dnes (bydlím na malé vesničce na Vysočině).

Internetové bankovnictví jsem si zřídil až v listopadu 2016, předtím jsem ho nepotřeboval, a tou dobou stál bitcoin přes 700 dolarů (asi 18 000).
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Já před X lety za BTC kupoval nějakej HW... Jenže pak to nemělo cenu, tak jsem prodal co jsem měl. Kdybych o tenkrát věděl, mohl jsem být rentiér. Ale to je kdyby...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
dockalacek
Nováček
Nováček

Přesně tak, dneska si rvu vlasy. Já vždycky tvrdil, že snadný, velký a poctivý prachy neexistujou. Buď jsou snadný a poctivý, pak nejsou velký. Když jsou velký a snadný, pak nejsou poctivý. A když jsou velký a poctivý, pak nejsou snadný. Ale BTC mě začíná přesvědčovat o opaku.

A ty už v BTC nejedeš? Pořád můžeš zmnožit peníze, milionářem už asi nebudeš, ale na pěknou dovču nebo auto by to hodilo. Tipnul bych si, že do léta jsme na 100k. Ale rozhodně do toho nedávám veškerý svý úspory. Cca 17 % mám v ETH, 83 % v BTC a za měsíc mi to vydělalo na slušný comp.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

dockalacek píše:Nemám nic přímo k těžbě
Tak to jsi tu ve spatnym tematu. Obecna diskuse ke kryptomenam je jinde https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php ... &start=140 , zde se resi jen veci okolo tezeni na grafickych kartach.
dockalacek
Nováček
Nováček

Jo, omlouvám se, už mlčím :D
CaprioPom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CaprioPom »

HafanPetr píše:2070 dává nějakých 42Mh/s (+0/+500, 70%TDP), pokud nastavíš víc, přehřívá se pamět a může padat hashrate (trpí tím hodně 3070-3080).
To mi dáva 39 místo původních 42. Nevíte jak to nastavit v tom phoenixu? V tom MSI programu mi to občas vypíná.
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Máš phoenix spuštěný jako správce?
CaprioPom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CaprioPom »

Když ho pustím jako správce, tak to hází chybu: 'PhoenixMiner.exe' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

Když normálně, tak v pohodě. Antivirák nic neblokuje.

A ještě takový dotaz, když kurz Etherea klesá, tak klesá i výhodnost těžení? Nebo podle čeho se to určuje? Jak jsem koukal, tak teď mi podle různých kalkulaček výhodnost klesla a kurz zrovna taky klesl. Čím tedy bude vyšší kurz, tím více se vyplatí ho těžit? Dokud nebude tedy ta verze 2.0
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

on se nepouští taky .exe ale pouští se start.bat :) a v tom baťáku si to nastavuješ...

random návod.- obsah start.bat je. tam vysvětlen
https://help.nanopool.org/article/145-phoenix-miner

edit k odmenam: jasny, odmena za tezbu je v ETH.. proto s nižším kurzem v daný moment vyděláváš míň.. ale pak kurz vyskočí a těžba je profitabilnější a natěžené ETH mají větší hodnotu :mrgreen:
CaprioPom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CaprioPom »

Já celou dobu pouštím 5_Ethereum-ethermine.bat a mám tam start_miner a start_miner_etc a nic jsem v těchto dvou nenastavoval

Dělal jsem to podle podobného návodu: https://www.youtube.com/watch?v=52b632au070

3:15
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

to taky jde.. ten .bat si prostě musíš upravit podle svého :)
dotaz do toho HafanPetr byl, zda ten .bat spouštíš jako správce :)

vlož sem text tvého .bat (bez adresy peněženky a hesla pokud ho tam máš)
mrknem se kde je chyba
CaprioPom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CaprioPom »

CaprioPom píše:
Chci si to tedy nastavit přímo v tom Phoenixu, ale trochu se mi to nedaří (mám jiné parametry pro 2070).

Tohle mám v tom těžícím souboru:

PhoenixMiner.exe -pool eu1.ethermine.org:4444 -wal ------ -worker 2070 -epsw x -mode 1 -cclock -200 -mclock +850 -powlim 71
pause

a jede to furt podle původních parametrů, kde dělám chybu?

Předem díky moc za pomoc.
Tady jsem to psal. A ještě poslední dotázek, lze těžit v rigu s jinými typy karet? Například s 570 8GB a GTX 1060? Vím, že v SLI to nejde, ale tohle je asi trochu něco jiného
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Jasně v pohodě, žádná interakce mezi těma kartama ve stylu sli vůbec není pro mining potřeba... Nastavení samozřejmě pak bude potřeba upravit a zapsat v pořadí v jakým to miner detekuje, např.: -cclock -200,1200 jestli bude nvidia první a amd druhá.
Obrázek
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

CaprioPom píše:Když ho pustím jako správce, tak to hází chybu: 'PhoenixMiner.exe' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

Když normálně, tak v pohodě. Antivirák nic neblokuje.

A ještě takový dotaz, když kurz Etherea klesá, tak klesá i výhodnost těžení? Nebo podle čeho se to určuje? Jak jsem koukal, tak teď mi podle různých kalkulaček výhodnost klesla a kurz zrovna taky klesl. Čím tedy bude vyšší kurz, tím více se vyplatí ho těžit? Dokud nebude tedy ta verze 2.0
Jen zadáš plnou cestu např: c:\Miner\PhoenixMiner -pool ssl://eu1.ethermine.org:5555
Některé parametry nemusí fungovat pokud nespustíš phoenix jako správce viz: "Most recent Nvidia drivers require running as administrator to allow hardware control, so you must run PhoenixMiner as administrator for the VRAM timing options to work"
Pro MSI afterburner by mělo být nastavení -200/+1200, 70%PL ale u phoenixe bych začal na -mclock +500 nebo můžeš zadat konkrétní takty viz: "ou can also use another, more flexible way of specifying different values for the different cards. This is best explained by example: -cclock *:1100,1-3:1090,4:1300 - here we are setting core clock to 1100 MHz for all cards, except the cards 1 to 3, on which it is set to 1090 MHz, and card 4 to 1300 MHz (Když stáhneš phoenix, v readme. txt máš všechny parametry a nastavení). Jinak bacha, na bitcointalk fórum někdo dává phoenix 5.5d (což je pravděpodobně virus), poslední verze je 5.5c viz: https://mega.nz/folder/2VskDJrI#lsQsz1CdDe8x5cH3L8QaBw

Btw, profitabilita je závislá na kurzu a výpočetním výkonu sítě, tzn. čím vyšší cena měny a nižší hashrate sítě, tím víc vytěžíš.
Pedris
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pedris »

Otázka od blbca a amatéra v miningu ako ja, oplatí sa vôbec premýšlať nad ťažením ak mám len jednu rtx 3070 ? V podstate by to mohlo bežať vždy od 23-18 hod. okrem víkendov.Určite si veci naštadujem ako to robím vždy, len či má vôbec s tým aj cenu začať :-D diky
CPU: Ryzen 5600X MB: ASUS ROG STRIX B550-A GAMING GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING X TRIO RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB PSU: Seasonic Focus GX 750 W Gold Case: Fractal Design Define S2
MONITOR: 27" MSI Optix G273QF 2K 165Hz
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Podle toho co je pro tebe pár tisíc měsíčně (řekněme 3+- autobus podle toho jak dlouho ti to bude běžet a taky záleží jestli a kdy cena eth klesne nebo neklesne žejo), tolik ti může v současnosti hodit i ta jedna karta.
Já to tak dělám, jinak bych si ani kartu za 19 nekoupil, díky tomu že už se mi pár tisíc vrátilo a pár se dozajista ještě vrátí, tak jsem se dostal prakticky na cenu (nebo i pod pokud letoční mánie ještě chvíli vydrží) co jsem měl v plánu dát do herního PC na upgrade (cca 10K) a navíc s lepší kartou.

Musíš samozřejmě počítat s nějakým opotřebením, pokud je to pro tebe rozhodující, ale zdroj a skříň máš slušnou, takže by to mělo fungovat s nějakejma normálníma teplotama a přežít by to mělo v pohodě i provoz 24/7, nejvíc to odnášej větráčky na grafice, zbytek to při slušným chlazení vydrží v pohodě.
Naposledy upravil(a) Atapi dne úte 23. úno 2021, 13:10, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Pedris
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pedris »

Atapi píše:Podle toho co je pro tebe pár tisíc měsíčně (řekněme 3+- autobus podle toho jak dlouho ti to bude běžet a taky záleží jestli a kdy cena eth klesne nebo neklesne žejo), tolik ti může v současnosti hodit i ta jedna karta.
Já to tak dělám, jinak bych si ani kartu za 19 nekoupil, díky tomu že už se mi pár tisíc vrátilo a pár se dozajista ještě vrátí, tak jsem se dostal prakticky na cenu (nebo i pod pokud letoční mánie ještě chvíli vydrží) co jsem měl v plánu dát do herního PC na upgrade (cca 10K) a navíc s lepší kartou.

Musíš samozřejmě počítat s nějakým opotřebením, pokud je to pro tebe rozhodující, ale zdroj a skříň máš slušnou, takže by to mělo fungovat s nějakejma normálníma teplotama a přežít by to mělo v pohodě i provoz 24/7...
Super, díky moc. Tak sa pustím do čítania ako vôbec na to :-D
Zachytil som niečo s Phoenixom, takže začnem okolo toho
CPU: Ryzen 5600X MB: ASUS ROG STRIX B550-A GAMING GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING X TRIO RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB PSU: Seasonic Focus GX 750 W Gold Case: Fractal Design Define S2
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Tak na 3070 to není extra složitý... Minery když stáhneš v sobě mívaj několik souborů pro nastavení dokonce s předvyplněnou IP poolu (já používám ethermine), jen si tam musíš dát číslo svoji peněženky a max si zkontroluj jestli tam je evropská IP poolu a ne US.
A RTX 3070 protože mám ti taky ušetřím čas, ta se nastavuje v základu na 52% power limit (130W), core -400, paměť +1200 (některé zvládnou i 1300 a výjimečně jen 1150) a tak by ses měl dostat na cca 61+ MH/s při těch 130 W (plus spotřeba zbytku PC, takže pokud máš větší přetaktování CPU, ram atd., tak se to v rámci úspor může vyplatit to stáhnout). Případně pokud budeš chtít na PC i pracovat nebo hrát nějaký nenáročný hovadiny během těžby, tak si ještě v tom souboru mineru sniž intenzitu o jeden nebo dva body, to obvykle postačí na to aby se ti pc přestalo při práci zasekávat atd., ale v klidu to výkon těžby prakticky neovlivní.
Obrázek
Pedris
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pedris »

Díky moc za rady, cením si že pomáhaš aj takým noobom ako som ja :)
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“