Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- LukášST
- Začátečník
-
Re: Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU
z phoenixminer.org jsem stahoval vždy ještě z dob těžby na W10.
Ale řídil jsem se pravidlem, že pokud těžba běží a není vyloženě důvod (ke konci loňskýho roku byl kvůli posuvu EPOCHů na těžbě 4GB karet) tak jsem updaty vůbec nedělal a těžil půl roku bez updatu mineru, následný udpate nepřinel asi změnu ve výkonu nebo menší spotřebu apod.
Dneska těžím na hiveos v phoenixu 5.4b
o updatu nebude dlouho řeč...
Ale řídil jsem se pravidlem, že pokud těžba běží a není vyloženě důvod (ke konci loňskýho roku byl kvůli posuvu EPOCHů na těžbě 4GB karet) tak jsem updaty vůbec nedělal a těžil půl roku bez updatu mineru, následný udpate nepřinel asi změnu ve výkonu nebo menší spotřebu apod.
Dneska těžím na hiveos v phoenixu 5.4b
o updatu nebude dlouho řeč...
- racecar
- Středně pokročilý
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
Takže, vypadá to že fake verze phoenixminer 5.5d pochází od Nicehash a pěkně si naběhli.
Spoluzakladatel NiceHash, Škorjanc, známý pod nickem „serdo“, je mimo jiné obviňován z vytváření a nasazování škodlivého botnetu Mariposa, který získával osobní data z téměř milionu počítačů po celém světě. Mariposa způsobil odhadované škody ve výši přibližně 4 milionů USD.
https://www.coindesk.com/former-nicehas ... ng-charges
https://www.infosecurity-magazine.com/n ... rested-in/
Spoluzakladatel NiceHash, Škorjanc, známý pod nickem „serdo“, je mimo jiné obviňován z vytváření a nasazování škodlivého botnetu Mariposa, který získával osobní data z téměř milionu počítačů po celém světě. Mariposa způsobil odhadované škody ve výši přibližně 4 milionů USD.
https://www.coindesk.com/former-nicehas ... ng-charges
https://www.infosecurity-magazine.com/n ... rested-in/
- C1c1n
- Začátečník
-
Na nicehashi jsem teď jakožto amatér začal těžit, mám mít strach z té platformy? doporučíte mi něco lepšího? těžím s dvěma RTX 3070
CPU - i7 8700k - GPU - 1080Ti - MB - Gigabyte GA Z370 HD3 - RAM - Kingston HyperX 2700Mhz CL15 - SSD - Kingston HyperX M.2 240G - DISK - WD Blue 1TB - Zdroj - EVGA Supernova 650 P2
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Miner stat, jeden rig je free a je to docela jednoduché na nastavení a správu.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
Po tom co teď vyplavalo na povrch, bych raději doporučil všem ukončit těžbu na Nicehash a převést veškeré vklady co nejdříve na jiný účet nebo burzu.C1c1n píše:Na nicehashi jsem teď jakožto amatér začal těžit, mám mít strach z té platformy? doporučíte mi něco lepšího? těžím s dvěma RTX 3070
Můžeš dál těžit na poolu např.
https://ethermine.org/start
https://help.nanopool.org/article/26-po ... connection
Každý ať posoudí sám.
https://bitcointalk.org/index.php?topic ... sg56522538Phoenixminer: We will only add that the sudden disappearance of Clyamore some time ago had really spooked us ("are we next?"), especially given that the one of the last versions of his miner contained digitally signed Windows driver, which implies that he had to reveal his identity to the signing authority. This may be coincidence, but we are not willing to gamble with our lives, and the safety of our families by ignoring the risks. In the end, we decided to continue developing PhoenixMiner but with strict measures to keep our identities private.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Nikdy by nikdo neměl těži na službě co mu posílá peníze nebo jiné coiny než ty co těží. Ano nůže to bejt pohodlné ale trochu se tím i ztrácí pointa těžby. Prostě nic 3rd party. Hezky na pool a rovnou do své peněženky.
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
JJ, ale ta správná pointa těžby je, těžit solo když trefíš blok jó to byly časy.
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
tak tak súhlasim s doc zenithom. To čo mate natažene v nicehashi a vidíte na ich účte vy vlastne ani tak "fyzicky,, nevlastníte ako ked to už to je na klasickej penaženke. to iste sa tyka Pool Binance napr. A keď by sa rozhodli nicehash majitelia z minuty na minutu všetko vypnuť tak aj o všetko natažene čo tam mate pridete. to iste sa tyka burzy. preto najbezpečnejšie je mať krypta v hardware peňaženke a hned za ňou je softwarova v mobile. držať to na burze typu coinbase / binance no dajme tomu. je to vačši typ rizika ale ešte sa to dá. no držať vytažené krypto dlhodobo na stránke typu nicehash to by som už neriskoval. hlavne keď maju povesť aku maju a nie všetko je s kostolnym poriadkom. a keď to chcete poslat priamo z nicehash do svojej penaženky plati sa už poplatok.3-6usd záleži od Trafficu. Ak tažite priamo z ethermine a mate napojenu penaženku ide vam to priamo do penaženky bez poplatku resp je to 0.03usd.
Najlepšie je to cez klasicky miner napr phoenix v efektivnom poole ako je napr ethermine a mat to napojene na penaženku.
Najlepšie je to cez klasicky miner napr phoenix v efektivnom poole ako je napr ethermine a mat to napojene na penaženku.
Aká bola odmena za to ? keĎ človek takto ťažil sám a trafil blok ?HafanPetr píše:JJ, ale ta správná pointa těžby je, těžit solo když trefíš blok jó to byly časy.
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
No, řeknu to takhle v 2015 se na jedné R-380 těžily cca 3 ETH denně.
- Atapi
- Začátečník
Tak princip je stejnej i dneska, jen je potřeba mnohem většího výkonu než dřív aby to vůbec mělo smysl a nesnažil ses o jeden blok několik let, tady je třeba aktuálně jeden... https://www.etherchain.org/block/12003620
Odměna 3,5 ETH pro toho kdo to najde, v tomhle případě to bylo ethermine, takže se to pak přerozdělí těžařům žejo.
Odměna 3,5 ETH pro toho kdo to najde, v tomhle případě to bylo ethermine, takže se to pak přerozdělí těžařům žejo.
Naposledy upravil(a) Atapi dne úte 9. bře 2021, 11:26, celkem upraveno 1 x.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
90 ETH za měsíc, to je hezké. 3 644 991,- Kč to jde. Ale kdo to tenkrát věděl a ty ETH si škludlil, že?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
Tenkrát měl ETH v podstatě směšnou hodnotu - 1 USD (20,-Kč) Pro menší těžaře je určitě výhoda těžit na poolu, pravděpodobnost že dnes trefíš blok je vzhedem k obtížnosti ETH velmi malá (před pár lety bez problému i několik denně).
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasný, stejně jako BTC, LTC, dneska ADA, atd...
- MikeSmith
- Nováček
-
Číňani asi prolomili ta omezení od Nvidie u 3060, takže teď jsou schopni na těch kartách dosáhnout až 45 MH/s. Vietnamští těžaři se prý dostali až na 50 MH/s...
https://wccftech.com/chinese-cryptocurr ... -ethereum/
https://wccftech.com/chinese-cryptocurr ... -ethereum/
- logingame
- Začátečník
-
kouknul jsi detailněji na ty zdroje? nebo přečetl jen titulek a díval se na obrázky z článku. Tam není jasně jestli se jedná o ETH, je to vyfocený mobilem kousek obrazovky. Prošel jsem všechny ty odkazy, i tu skupinu na fb. Jsou to ve směs malé ryby a pravděpodobně se jedná o fake...
- MikeSmith
- Nováček
-
Asi je to fake, jde o Octopus a ne Ethereum.
Update: It seems like the mining algorithm used here wasn't Ethereum but Octopus which is a different cryptocurrency coin and based on an algorithm that NVIDIA might not have limited its hash rate for yet. So as of right now, the hash rate limiter remains in place but if other crypto-currencies can give out similar profits as ETH, then that doesn't stop miners from consuming the card for mining purposes.
Update: It seems like the mining algorithm used here wasn't Ethereum but Octopus which is a different cryptocurrency coin and based on an algorithm that NVIDIA might not have limited its hash rate for yet. So as of right now, the hash rate limiter remains in place but if other crypto-currencies can give out similar profits as ETH, then that doesn't stop miners from consuming the card for mining purposes.
- Pedris
- Začátečník
Sorry za blbú otázku, ale ak už mám teda nejaké vyťažené ETH na svojej peňaženke (Metamask) ako si ich teraz, respektíve kde najlepšie, zamením za peniaze ktoré si viem poslať na bežný účet, paypal a pod. ?
Nechcem to robiť teraz len aby som vedel do budúcna.
Díky
Nechcem to robiť teraz len aby som vedel do budúcna.
Díky
CPU: Ryzen 5600X MB: ASUS ROG STRIX B550-A GAMING GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING X TRIO RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB PSU: Seasonic Focus GX 750 W Gold Case: Fractal Design Define S2
MONITOR: 27" MSI Optix G273QF 2K 165Hz
MONITOR: 27" MSI Optix G273QF 2K 165Hz
- Atapi
- Začátečník
Třeba já používám pro coinbase (kdysi gdax), vybírat můžeš po ověření účtu (stačí zaslat třeba 2e na jejich účet, ty 2e ti pak připíšou ve směnárně).
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
ja som to robil cez binance a bolo to extremne ľahké. z penaženky svojej pošleš do binance ethereum penaženky,, mna to stalo 3,3 usd.. tam som to zamenil na burze.. a za poplato 1 percento v mojom pripade to bolo z 50e 0,5 lebo som to iba skúšal.. tak mi to za 3 minuty poslali priamo na bankomatnu kartu do banky. visa/mastercard