Rozhodl jsem se, že trochu vylepším a hlavně zrychlím svůj starší laptop Lenovo ideapad 510-15IKB tím, že koupím SSD. Přímo v laptopu mám obyčejný HDD 1TB a bylo mi ho líto vyhodit tak jsem SSD dal místo nevyužívané mechaniky. Výměna dopadla dobře, stávající systém jsem naklonoval pomocí softwaru Samsung data migration (mimochodem koupil jsem SSD od Samsungu EVO 860). V BIOSu jsem přehodil First boot na Legacy a SSD nastavil na první pozici při bootování. Jenomže při startu se mi to nechce načíst a píše mi to hlášku:
This product is coverd by one or more of the following patents: US6,570,884 US6,115,776 and US6,327,625
Realtek PCIe GBE Family Controller Series v2.64
PXE-M0F: Exiting PXE ROM.
A pak se načte OS z HDD.
Ve správě počítače mi to ukazuje, že SSD je offline z důvodu kolize podpisů s jiným diskem, který je v online režimu. Ale pokud HDD fyzicky vyndám z laptopu, tak se systém z SSD načte normálně. Kolize vzniká pouze tehdy, když jsou připojeny oba disky. Nezávisle na sobě fungují úplně v pohodě. Poradíte mi prosím, co to způsobuje(osobně si myslím, že je to tím, že na obou discích je Windows boot manager) a jak to opravit? Předem děkuji, za rady