Mizející schuzky z Google kalendáře
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Mizející schuzky z Google kalendáře
Mám problém s mizejícími událostmi, které jsem si vložil do kalendáře od Googlu. Registruji se na nejakou událost, tu si přidám do kalendáře - vidím ji tam. Zhruba 24h před událostí sjem si všiml, že mi z kalendáře zmizne. Zkoušel jsem hledat pomoc, ale nic, co by pomohlo...
Má někdo podobnou zkušenost?
Má někdo podobnou zkušenost?
- werygood
- Začátečník
Re: Mizející schuzky z Google kalendáře
Nemaže je ten, co je původně zakládal?
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
nerozumím ted.werygood píše:Nemaže je ten, co je původně zakládal?
Proste když si založím udalost, tak se mi zhruba den před udalostí smaže z kalendáře.
- werygood
- Začátečník
Sorry, já to pochopil, že někdo vytvoří událost a tebe pak pozve.
1) Máš synchronizaci s nějakým zařízením (Android?) nebo jiným softwarem?
2) Když dáš nahoře v G kalendáři ozubené kolečko, je tam položka "Trash" (česky asi "Koš"?). Jsou tam ty položky, co ti mizí?
1) Máš synchronizaci s nějakým zařízením (Android?) nebo jiným softwarem?
2) Když dáš nahoře v G kalendáři ozubené kolečko, je tam položka "Trash" (česky asi "Koš"?). Jsou tam ty položky, co ti mizí?
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
1) ano, mám telefon s Androidem
2) ano, v koši události jsou. Problém je, že se smažou dřív, než potřebuji. Pokud by se smazaly po skončení události, tak ok, ale takhle to je špatný.
2) ano, v koši události jsou. Problém je, že se smažou dřív, než potřebuji. Pokud by se smazaly po skončení události, tak ok, ale takhle to je špatný.
- werygood
- Začátečník
Já hlavně nechápu, proč by se vůbec měly mazat.
Tip bych si, že se ti zesynchronizuje prázdný kalendář v telefonu s plným v cloudu a tím se události mažou. Ale to je fakt jen tip, nikdy se mi to nestalo (ani nevím o nikom, kdo by měl podobné problémy).
Tip bych si, že se ti zesynchronizuje prázdný kalendář v telefonu s plným v cloudu a tím se události mažou. Ale to je fakt jen tip, nikdy se mi to nestalo (ani nevím o nikom, kdo by měl podobné problémy).
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Máš uplnou pravdu. V Outlooku se taky mohu podívat, jaké schuzky jsem měl týden zpět. Proto to nechápu.werygood píše:Já hlavně nechápu, proč by se vůbec měly mazat.
V mobilu používám stejný učet jako na PC. Na mobilu ty udalosti také jsou. Cca den před se smažou, takže nedostanu upozorneni, že se udalost blíží a nezúčastním se.
Nevím, co s tím. Tipy na googlu mi nepomohly.

- Shaquille
- Středně pokročilý
-
Zkusil bych v telefonu smazat cache. Taky si myslim, ze je chyba v synchronizaci...
Step 1: Go to the Settings on your phone.
Step 2: Click on the Apps option from the menu.
Step 3: Choose Google Calendar from the Apps list.
Step 4: Click on the Storage option.
Step 5: Click on the buttons Clear Data and Clear Cache.
Finish off by exiting Settings and opening the Google Calendar app again.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
To jsem udělal.
Vytvořil jsem (na mobilu) si na zítra a na neděli testovací událost. Zajímavé je, že za pár sekund se mi událost vytvořila ještě jednou - jinymi slovy mám ji v kalendáři dvakrat tu samou. Chyba synchronizace?
Update: v kalendáři od Huawei je mám jen jednou
Vytvořil jsem (na mobilu) si na zítra a na neděli testovací událost. Zajímavé je, že za pár sekund se mi událost vytvořila ještě jednou - jinymi slovy mám ji v kalendáři dvakrat tu samou. Chyba synchronizace?
Update: v kalendáři od Huawei je mám jen jednou
- werygood
- Začátečník
A normálně používáš na telefonu jakou appku na kalendář?
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Žádnou. Kalendář jsem nepotřeboval. Jak mi začaly chodit pozvánky na workshopy, tak jsem začal využívat Google Kalendář.
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkontroloval jsem obě testovací události a obě zmizely. 

- zombux
- Odborník PCT
asi bych udělal tenhle test - vytvořit testovací událost, zkontrolovat že je v appce Kalendář a zkontrolovat že je i na webu (calendar.google.com). pak na telefonu bych odřízl appku Kalendář od synchronizace - možná zakázal synchronizaci čehokoliv v ní, případně ji disabloval. a sledoval bych, jestli událost na webu normálně zůstane a nesmaže se - pak bude jasné že to způsobuje appka.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Konečně jsem to otestoval. Včera večer jsem vytvořil dvě testovací události: jednu na dnešek a druhou na zítřek. Obě na 22:00-23:00. Po pár sekundách byla událost videt jak na webu, tak i na mobilu. Po nějaké chvili bylo videt v apce na mobilu, že se obě události zdvojily - dve stejné udalosti. Toto bylo jen na mobilu, na webu byla každá událost správně jen jednou.
Mobilní aplikaci kalendáře jsem smazal z mobilu. Než jsem šel spat, tak obe události byla v kalendáři videt.
Dnes ráno událost, která měla být na dnešek, zmizela. Je videt v koši. Zítřejší je stále v kalendáři.
Při tomto chování je apliakce absolutně k ničemu. Dám si do kalendáře událost, abych na ni nezapomněl a aplikace ji smaže:-).
V nastavení kalendáře není nic, co by to mohlo zpusobit.
Takže mobilem to nebude a problém bude někde na backendu googlu?
udpate: nyní už není v kalendáři ani ta druhá událost na zítřek, je v koši
Mobilní aplikaci kalendáře jsem smazal z mobilu. Než jsem šel spat, tak obe události byla v kalendáři videt.
Dnes ráno událost, která měla být na dnešek, zmizela. Je videt v koši. Zítřejší je stále v kalendáři.
Při tomto chování je apliakce absolutně k ničemu. Dám si do kalendáře událost, abych na ni nezapomněl a aplikace ji smaže:-).
V nastavení kalendáře není nic, co by to mohlo zpusobit.
Takže mobilem to nebude a problém bude někde na backendu googlu?
udpate: nyní už není v kalendáři ani ta druhá událost na zítřek, je v koši
- werygood
- Začátečník
To by ses musel odhlásit z Google účtu na telefonu nebo aspoň zakázat synchronizaci, protože i když jsi smazal aplikaci (předpokládám přímo Google Calendar?), tak ti imho furt syncuje ta, která je v telefonu defaultně (a ta, aspoň třeba na Huawei smazat nejde).
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak možná posun. Vypnul jsem synchronizaci a znovu vytvořil události. Událost ted probíha a nesmazala se. Mám vytvořené další dve na zítra. Pokud se nesmažou, tak nechám synchronizaci kalendáře vypnutou.
update: dnes ráno jsem zkontroloval kalendář a události v kalendáři jsou a již se nemaží. Musím jen nechat vypnutou synchronizaci kalendáře.
update: dnes ráno jsem zkontroloval kalendář a události v kalendáři jsou a již se nemaží. Musím jen nechat vypnutou synchronizaci kalendáře.
- olda02
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
děkuji všem za pomoc!