Windows 10 defender porad otravuje kvuli vypnutemu firewallu
Moderátor: Loki5567
- Jey
- Středně pokročilý
-
Windows 10 defender porad otravuje kvuli vypnutemu firewallu
Necha se ve Windows 10 vnutit nejak Windows Defenderu, aby pri kazde kontrole neotravoval s hlaskou, ze je vypnuty Windows Firewall a system v ohrozeni? (PC je v lokalni siti za routerem s NAT). Otravuje nekolikrat denne s uvedenou hlaskou a pri kazdem rychlem testu PC. A ja vazne nehodlam vypinat Windows Defender, ani zapinat Windows Firewall. Predem diky
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- killerek
- Začátečník
-
Re: Windows 10 defender porad otravuje kvuli vypnutemu firew
Ehm ehm a je nejaky duvod ten FW vypinat? To, ze je PC v lokalni siti neznamena, ze neni FW potreba. Zkus tohle rict nekomu ze security a budes se hodne divit jeho reakci. Vymyslis si tady posledni dobou zajimave problemy, ktere vlastne problemy nejsou.
- Jey
- Středně pokročilý
-
No ja ten Windows Firewall v lokalni siti schovane za NAT urcite nepotrebuju. Neznam jediny duvod k cemu, nebo ty snad jo, a kdyz uz jsme teda u toho, dost by me zajimal tvuj racionalni duvod, proc ten firewall v lokalni siti pouzivat. Rad si prectu tvoji odpoved.
Nemam tu nikoho ze "security", protoze domaci sit jsou 3 PC a NAS server, kde mam naroutovane, jen to co potrebuju. A Windows Firewall jsem vypnul, protoze jedno PC je server a nedavno se Windows Firewall nastavil na default, takze blokoval i RDP, proto jsem musel pripojit klavesnici a mys a FW manualne vypnout. Bez takovych nezadoucich eskapad a bezpredmetnych rad se klidne obejdu.
Nemam tu nikoho ze "security", protoze domaci sit jsou 3 PC a NAS server, kde mam naroutovane, jen to co potrebuju. A Windows Firewall jsem vypnul, protoze jedno PC je server a nedavno se Windows Firewall nastavil na default, takze blokoval i RDP, proto jsem musel pripojit klavesnici a mys a FW manualne vypnout. Bez takovych nezadoucich eskapad a bezpredmetnych rad se klidne obejdu.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- werygood
- Začátečník
A vadi ti ten FW? Jestli ne, tak ho zapni a aspon te to prestane otravovat. To je to nejjednodussi reseni.. A urcite to neblokuje RDP, pouzivam jej na hodne PC s W10 v ruznych verzich a nikdy s tim nebyl problem - ten bude imho jinde.
- zombux
- Odborník PCT
tak, snad nastavíš ve firewallu RDP in allow, když potřebuješ RDP, ne?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- werygood
- Začátečník
No podle me to nastavovat vubec nemusis. RDP povolis v Settings a FW si to poresi uplne samo.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Napíšu to ještě jednou. Na serveru bez klávesnice a myši se to RDP bez připojení klávesnice a myši povoluje docela obtížně. Nevím proč se tam Windows Firewall hodil sám od sebe do defaultu. Samozřejmě že do té doby tam bylo RDP povoleno. FW jsem vypnul.
A protože tam mám FW vypnutý a stejně tak i na mém PC, aby pořád neotravoval, hledám možnost jak se zbavit těch varování.
A protože tam mám FW vypnutý a stejně tak i na mém PC, aby pořád neotravoval, hledám možnost jak se zbavit těch varování.
- killerek
- Začátečník
-
Spise se ti prehodila sit do verejneho modu nez, ze by FW zablokoval povolene RDP.
- Jey
- Středně pokročilý
-
No, musel jsem připojit klávesnici a myš + monitor, abych ten Windows Firewall vypnul. Ale asi už je to bezpředmětné, protože Windows Defender otravoval spíše kvůli nebezpečnému procesu, který se tam neukazoval a proto se ani nenabízela žádná akce k provedení. Promáznul jsem mu soubory a už je to vyřešeno (vybráním akce). FW je stále vypnutý a Notification Center už neprudí.
- killerek
- Začátečník
-
Ono se obcas (teda velice vzacne) Windows (i server verze) rozhodnou, ze tvoje sitovka neni v privatnim, ale verejnem modu, ikdyz je v interni siti. Verejny mod nema funkcni RDP z bezpecnostnich duvodu, protoze pocita, ze jsi v nezabezpecene siti, takze si vypnutim FW vyresil mozna nasledek a ne pricinu.
- zsdx
- Začátečník
-
Pravda, takovy psexec (a pak netsh) neni pro kazdehoJey píše:Na serveru bez klávesnice a myši se to RDP bez připojení klávesnice a myši povoluje docela obtížně.
- Holda
- Středně pokročilý
To ten server nemá nějaký iLO, iRMC nebo tak?
.
- Octopuss
- Začátečník
O bezpečnosti nic nevím, tak mě někdo poučte, ale já si vždycky myslel, že NAT a firewall jsou dvě úplně odlišný věci.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Tak určitě. Když mám síť za NAT, kde mám na server povolené a nasměrované jen určité porty, tak snad nepotřebuju firewall.
Tohle není linux server, kde bych se připojil přes SSH, je tam normálně Windows 10 Pro a firewall blokoval komplet všechno.
Tohle není linux server, kde bych se připojil přes SSH, je tam normálně Windows 10 Pro a firewall blokoval komplet všechno.
- killerek
- Začátečník
-
Jestli si myslis, ze domaci sit za NATem na routeru je chranena, tak si klidne FW vypni. Dle me to neni validni predpoklad pro vypnuti FW, ale je to na tobe.
- Jey
- Středně pokročilý
-
No mám to tak od léta páně 2001. Jasně že může být 1 zařízení nečím infikováno a pak se to třeba hodí, ale dosud bez problému.