Ryzen 5900X - problém s teplotami ve hrách
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- MonsterMX
- Začátečník
-
Re: Ryzen 5900X - problém s teplotami ve hrách
Tak on má 2070 to zas nieje žiadna velká piecka, rtx 3080 s 375W PL a viac je trochu ine kafe
- jctrnacty
- Začátečník
-
Souhlas, otevrena skrin v tomhle pocasi je jediny normalni reseni.Trek píše:Karty 300W a výše s odvodem vzduchu do skříně podpékají paměti a CPU, stačí se podívat infra kamerou pokud máte, musel jsem dát ventilátor na paměti. Záleží jak vzdušný je case.
Ty procesory mají tu malou plochu, ale co jsem tak viděl i tady na fóru tak nějak více pomůže až high end custom vodní chlazení. Ve vedrech zatím otevírám skříň - mám Corsair co má otvíratelný čelo a bok, ale přemýšlím o nové vzdušnější skříni.
AMD 9800x3D, Asus X670E ProArt, Dark rock 4, 64GB DDR5 CL30 Patriot Viper Venom. Asrock RX 6800 XT, Fractal Define C, Seasonic focus gold+ 650W, samsung evo plus 970 2TB, X52 Pro, Benq ew3280u, WMR HP Reverb G1
AMD 9800x3D, Asus X670E ProArt, Dark rock 4, 64GB DDR5 CL30 Patriot Viper Venom. Asrock RX 6800 XT, Fractal Define C, Seasonic focus gold+ 650W, samsung evo plus 970 2TB, X52 Pro, Benq ew3280u, WMR HP Reverb G1
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš dobře větranou skříň, tak rozhodně není potřeba RAM ofukovat.Trek píše:Karty 300W a výše s odvodem vzduchu do skříně podpékají paměti a CPU, stačí se podívat infra kamerou pokud máte, musel jsem dát ventilátor na paměti. Záleží jak vzdušný je case.
Ty procesory mají tu malou plochu, ale co jsem tak viděl i tady na fóru tak nějak více pomůže až high end custom vodní chlazení. Ve vedrech zatím otevírám skříň - mám Corsair co má otvíratelný čelo a bok, ale přemýšlím o nové vzdušnější skříni.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jctrnacty píše:Souhlas, otevrena skrin v tomhle pocasi je jediny normalni reseni.Trek píše:Karty 300W a výše s odvodem vzduchu do skříně podpékají paměti a CPU, stačí se podívat infra kamerou pokud máte, musel jsem dát ventilátor na paměti. Záleží jak vzdušný je case.
Mě teda přijde jediný normální řešení mít dobře navržené chlazení a neriskovat s otevřenou bočnicí...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- Trek
- Začátečník
S tím nesouhlasím, jako že tento názor ani není můj ale zkušenějších lidí. Pokud máš silnou grafiku a přetaktovaný paměti tak se musí.python.p píše:Pokud máš dobře větranou skříň, tak rozhodně není potřeba RAM ofukovat.
Mohl bys presentovat jaké sestavy máš a co na nich děláš, jaké skříně, grafiky, paměti jaký napětí, teploty, apod? Nechám se rád poučit samozřejmě, jsem pouhý hobbyista, žádnej profík stavitel sestav a zkušenosti rád asimiluji.
- premo
- Začátečník
Tak jsem přepastoval a dodal dva 14cm outtake fany nahoru do skříně a teploty v Linpacku tak o 3-4st. dole, i ve hrách je to o něco málo lepší, ale řekl bych, že to odpovídá tomu dodání těch dvou fanů.
//Baneshee - OT vyděleno do sekce chlazení. Fotky nějakých PC s Intelem do této sekce skutečně nepatří
//Baneshee - OT vyděleno do sekce chlazení. Fotky nějakých PC s Intelem do této sekce skutečně nepatří
CPU: AMD Ryzen 5900X + Noctua NH-D15 SE AM4, RAM: 64GB 3200MHz CL16 Kingston HyperX Fury, MB: Asus TUF X570-Pro (Wifi) VGA: EVGA Geforce RTX 3090 XC3 ULTRA, SSD: Samsung 980 Pro 1TB + Samsung 970 Evo Plus 2TB + Samsung 860 Evo 2TB SATA + Samsung 870 Evo 2TB SATA, HD: 2x WD40EZRZ Blue 4TB, DVD-RW: Asus DRW-24D5MT, Monitor: Samsung Odyssey G7 32" QHD, Case: Fractal Design Define 7 XL, Zdroj: Seasonic Prime Gold 750W - Windows 11 Home
NTB: Lenovo ThinkPad E15 Gen4: i5-1235U/0,9-4,4GHz/40GB/512GB + 1TB/GeForce MX550/Windows 11 Pro
Samsung S21 FE - Android 13 + OneUI 5.1
NTB: Lenovo ThinkPad E15 Gen4: i5-1235U/0,9-4,4GHz/40GB/512GB + 1TB/GeForce MX550/Windows 11 Pro
Samsung S21 FE - Android 13 + OneUI 5.1