Ahoj, v dalším příspěvku jsem řešil air flow skříně a nakonec jsem se rozhodl i pro upgrade CPU chladiče. Chladič jsem nakonec zvolil ten co jsem měl prvně vyhlídnutý a to Scythe Mugen rev. b. se vším spokojenost, první zapnutí v pořádku, jen teď při druhém zapnutí PC mi to před zapnutím hodilo obrazovku logo - "american megatrends" - vypsané hodnoty taktů CPU a RAMek a pod tím CPU Fan error - press F1 to run SETUP, no tak jsem dal F1 otevřel se BIOS ale v podstatě jsem nic nezměnil a jen zapnul PC.
Co jsem hledal čím to je tak někdo doporučoval změnit v BIOSu nastavení rychlostí cpu větráku, aby se tahle hláška už nevyskytovala?
Řešení je vlastně navrhnuté v sekci BIOSu "monitor" u CPU fan speed vypnout monitoring a změnit kolonku na "ignore".
Je to tedy jen tím, že se větrák třeba v první chvíli po stisknutí zapnutí PC nerozjede a BIOS to registruje jako "chybu" i když větrák normálně jede?
Díky
Nový CPU chladič - po druhém zapnutí PC "CPU fan error"
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- ThomasVT
- Začátečník
-
Nový CPU chladič - po druhém zapnutí PC "CPU fan error"
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový CPU chladič - po druhém zapnutí PC "CPU fan error"
Dej tam klidně ignore, nebo si nastav nišží minimální točky. Většinou je to nastavené tak aby to pod 500 řvalo.
Spíš to bude těma RPM.
Spíš to bude těma RPM.

Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- ThomasVT
- Začátečník
-
Re: Nový CPU chladič - po druhém zapnutí PC "CPU fan error"
Děkuju za odpověď. Pěknej den přeju.python.p píše:Dej tam klidně ignore, nebo si nastav nišží minimální točky. Většinou je to nastavené tak aby to pod 500 řvalo.
Spíš to bude těma RPM.
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W