Windows 10, 70% Ram využití
Moderátor: Loki5567
- sakulitko
- Začátečník
-
Windows 10, 70% Ram využití
Dobrý den, všiml jsem si ve spravci uloh, že mi windows využívá 70% operační paměti, aniž bych viděl proces, který by to využíval. Nevíte kde bych to mohl zjistit, případně kde by mohl být problém.
Mám Windows 10, 16gb ram
Mám Windows 10, 16gb ram
- AllowedCry
- Začátečník
Re: Windows 10, 70% Ram využití
Jak windows? To je nějaký proces? Zbytek sestavy?
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- sakulitko
- Začátečník
-
Ne vyloženě windows, ale spíš nějaký neznámý proces který nejde vidět, nikde nevidím co by zralo těch 13gb paměti, i7 6700k, 1080gtx, 16 gb rám, 256ssd,3tb hdd
- AllowedCry
- Začátečník
Co ti ukazují Podrobnosti ve správci úloh? bude to tam detailněji rozepsané, dej si to řadit dle využití a koukni jestli to není třeba kombinace několika procesů, dál se podívej kolik z těch 16GB ram je použitelných (kolonka paměť) restart PC jsi udělal dělal že.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- sakulitko
- Začátečník
-
K použití je tam nějak 15,9 gb, využity 13 , jo nechal jsem si to seřadit ale rozhodně to nebude těch 13gb, jasný restart i vypnuti pc provedl
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus v cmd msconfig a dej si tam diagnostické spuštění a restartuj
- sakulitko
- Začátečník
-
zkoušel jsem to a furt stejný
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No jooo, chrome, co čekáš.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- sakulitko
- Začátečník
-
tk ten bere ale 700MB ne 13 gb xD
- werygood
- Začátečník
Podívej se do záložky Podrobnosti. Vidíš tam něco?
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jde tam vidět, že běží update, taakže bych to tipl na něj...
- sakulitko
- Začátečník
-
v podrobnostech tam nic nevidim, updaty by měli být stáhly a nainstalovany co vím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Uff... Máš s tím nějaký problémy nebo jen vidíš že máš moc paměti využito? Ty si totiž asi ujíždíš na antivirech, deffender MB, Avast, totalav... To je tak přeinstalovat windowsy, pokud ten problém není jen "design".
- sakulitko
- Začátečník
-
hele mit využito naprazdno 70-80% pameti neni ideal, mam jich dočasně tolik jestli tam neni nějaký virus, připadá mi to jestli se to nestalo po update Windows. Jinak mam jen avast.
- sakulitko
- Začátečník
-
v nouzovým režimu to bere 8%
- Jey
- Středně pokročilý
-
Podle toho obrázku se seznamem procesů ze správce úloh ti na tom počítači běží minimálně 2 antiviry a nejspíš i Windows Defender.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš v nouzovým režimu 8%, tak ti to nejspíš žerou nějaký ovladače. Každopádně s takovým bordelem v PC (kdyžtak mě oprav, soudím to podle task manageru ) to může být cokoli.
Buď to rovnou přeinstaluj, nebo si udělej bokem druhou instalaci a tam si vše postupně naházej a zkontroluj. Ono totiž přeinstalovat ovladače nebo antivir (avast ) může být občas peklo.
Buď to rovnou přeinstaluj, nebo si udělej bokem druhou instalaci a tam si vše postupně naházej a zkontroluj. Ono totiž přeinstalovat ovladače nebo antivir (avast ) může být občas peklo.
- sakulitko
- Začátečník
-
Antiviru tam běží víc od té doby co blbne ta ram, hledal jsem víry, takže to na to vliv nema, nejradši bych to nějak vyřešit jinak než čistou instalaci je to sice už 5 let ale představa vše vymazat z ssd mě děsí xD takže napadá vás nějaká cesta k zbaveni ovladačů apod
- killerek
- Začátečník
-
Jestli vidim dobre, tak tam mas i dva prihlasene uzivatele zaroven, takze to testuj s jednim. Jinak SW k mysim/klavesnicim staly dost casto za vyliz, tak zacni treba odintalaci toho pro SteelSeries. Pak zacni postupne odinstalovavat, co nutne nepotrebujes a treba narazis na vinika.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Však winy si můžeš nainstalovat bokem i na flešku... Za mě rozhodně lepší, jak mazat a znovu instalovat.sakulitko píše:Antiviru tam běží víc od té doby co blbne ta ram, hledal jsem víry, takže to na to vliv nema, nejradši bych to nějak vyřešit jinak než čistou instalaci je to sice už 5 let ale představa vše vymazat z ssd mě děsí xD takže napadá vás nějaká cesta k zbaveni ovladačů apod