Je pravdou, že ta MB je z nějakýho už hotovýho HP počítače, co už před lety byl low-end, nicméně kdybych kartu chtěl hodit do elektrošrotu a měl 20k na novou sestavu, tak tady nešaškuju, že jo...
Šlo by teoreticky tento problém vyřešit koupí nové základní desky, když budeme předpokládat, že je grafická karta funkční ?
Pokud by to bylo deskou, tak ano, ale desky na tuhle platformu (socket 1155) se už hrozně blbě shání. V prvé řadě vyzkoušej tu graf. kartu někde u kamaráda, jestli je vůbec funkční, protože je mnohem pravděpodobnější, že bude vadná ona.
Tahle grafika je od známého, který měl 2 tyto r9 280x v crossfire a jednu jsem odkoupil, takže zítra jak budu doma, tak zkusím tu starou grafiku (GTX650), abych vyloučil, že to dělá zdroj a příp, zkusím tu druhou r9 280x, která je prý plně funkční i v plné zátěži, pak bych mohl celkem s jistotou vyhodit MB, že ?
hladam dobru radu, po dlhsej dobe som oprasil R9 290 s morpheusom a 2x12cm ventilatormi, do zalozneho pocitaca. Naistaloval som posledne ovladace, ale ventilatory idu na maximum, robia velky hluk, a v amd ovladacoch nie je ani moznost nastavit custom krivku. tak som vyskusal afterburner poslednu verziu, custom krivku viem nastavit, ale nefunguje to, ventilatory stale bezia na maximum. ma niekto nejaku skusenost s funkcnymi AMD ovladacni kde sa to da nastavit- akukolvek stasiu verziu? moderne hry sa nehram, potrebujem to len ako zobrazovadlo, a popripade nejake starsie hry, dakujem.
CPU:Ryzen 9 5900x,Be Quiet Dark Rock 4 PRO,2x16Gb G.Skill RipJaws V DDR4-3200 D CL16,Gigabyte Aorus X570 Pro AX, Fractal Desing Define R6, Powercolor Hellhound RX 6700 XT, PSU Corsair RM850x,Kingston HyperX Savage 240Gb,Kingston KC2500 1Tb, ,Toshiba P300 3TB,Monitor:LG 27GK750F
ventilatory su PWM, zapojene su cez mini adapter priamo do PCB grafickej karty, kartu som pouzival naposledy tak pred 4 rokmi mal som Win 7 a vsetko fungovalo cez afterburner, teraz som to hodil do pocitaca s Win 10, povodne drivery som odinstaloval cez DDU, nainstaloval posledny driver od AMD, bohuzial ked otvorim ponuku v amd ovladaci nie je ani moznost nastavit custom krivku pre ventilatory, tak som naistaloval afterburner, ani s tym sa neda nic zmenit, sice vytvorim custom krivku potvrdim to, ale karta ide stale na max otacky...
CPU:Ryzen 9 5900x,Be Quiet Dark Rock 4 PRO,2x16Gb G.Skill RipJaws V DDR4-3200 D CL16,Gigabyte Aorus X570 Pro AX, Fractal Desing Define R6, Powercolor Hellhound RX 6700 XT, PSU Corsair RM850x,Kingston HyperX Savage 240Gb,Kingston KC2500 1Tb, ,Toshiba P300 3TB,Monitor:LG 27GK750F