Regulátor otáček pro více ventilátorů 4-6ks.
Moderátor: morke
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Regulátor otáček pro více ventilátorů 4-6ks.
Ahoj,
doporučte prosím regulátor otáček pro několik (4-6ks) Arctic P14 nebo ARCTIC P14 PWM PST ventilátorů.
Díky
doporučte prosím regulátor otáček pro několik (4-6ks) Arctic P14 nebo ARCTIC P14 PWM PST ventilátorů.
Díky
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Regulátor otáček pro více ventilátorů 4-6ks.
K čemu regulátor? Deska to neumí?
6KS AC F14 máš 0,66A, takže v klidu.
Pokud máš strach, tak vem PWM + https://cz.farnell.com/akasa/ak-cbfa07- ... price=true
ale pokud máš PWM PST, tak nějak nechápu k čemu regulátor![Confused :?](./images/smilies/eh.gif)
6KS AC F14 máš 0,66A, takže v klidu.
Pokud máš strach, tak vem PWM + https://cz.farnell.com/akasa/ak-cbfa07- ... price=true
ale pokud máš PWM PST, tak nějak nechápu k čemu regulátor
![Confused :?](./images/smilies/eh.gif)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to do rigu. S regulací v mb nemám zkušenosti. Tu akasu mám také. Možná by to šlo? Chtěl jsem něco, kde mohu manuálně nastavit např 3/4 výkon.
Poradíš, jak to nastavit v biosu?
Poradíš, jak to nastavit v biosu?
- tnema
- Začátečník
Stary regulatory pres molex? Bazos/aukro toho bude dost ne.
Za par kc muzes manualne regulovat co chces.
Za par kc muzes manualne regulovat co chces.
ntb lenovo i5/1660Ti
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Čoveče, nikde nic není
- ToxicTears
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Doma mi někde leží ještě Scythe Kama Meter. Přes redukce jsem na tom tahal i 8 ventilátorů, teď už mi tam jenom leží
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nevím kam přesně a jak a jestli je nutná regulace...
Ale co prostě vytáhnout z Molexu 7V a udělat si konektorů kolik budu potřebovat?
Pokud PWM, tak jsem to posílal, ale tam těžko půjde nějak dynamicky regulovat na základě několik GPU. Za mě jednoduše ten molex a zkusit to.
Ale co prostě vytáhnout z Molexu 7V a udělat si konektorů kolik budu potřebovat?
Pokud PWM, tak jsem to posílal, ale tam těžko půjde nějak dynamicky regulovat na základě několik GPU. Za mě jednoduše ten molex a zkusit to.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
Já mám v Arcade mašině tenhle splitter https://www.ebay.com/itm/254733103965
Reguluje pomocí napětí, full jede 12 V, low imho 5 V, takže asi moc pomalé na tebe?
Ten tvůj rig má nějakou speciální desku? Napiš co tam máš, určitě to půjde regulovat jednoduše přes ni
Reguluje pomocí napětí, full jede 12 V, low imho 5 V, takže asi moc pomalé na tebe?
Ten tvůj rig má nějakou speciální desku? Napiš co tam máš, určitě to půjde regulovat jednoduše přes ni
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Asus PRIME H270-PLUS. Je možný, že to bios bude umět. Já jsem se k tomu zatím nedostal
Myslel jsem, že to nastavím natvrdo regulátorem např. na 3/4 otáček. Full dost řve a je to zbytečné moc cfm.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/blush.gif)
Myslel jsem, že to nastavím natvrdo regulátorem např. na 3/4 otáček. Full dost řve a je to zbytečné moc cfm.
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
Tak to je paráda. ARCTIC P14 PWM PST zřetěz do sebe (první do desky, druhý do prvního, třetí do druhého atd...) a v BIOSu najdi položku Q-Fan control
Netuším jak konkrétně to bude u té tvojí (kdyžtak vyfoť a postni), ale mělo by tam být něco jako chassis fan control - tam nastavíš PWM mode a FAN profile nastavíš na manual.
Můžeš si s tím vyhrát a nastavovat třeba podle teploty CPU, ale pokud ti opravdu stačí jen natvrdo nastavit otáčky a neřešit, tak pro každou teplotu nastavíš konkrétní duty cycle v % a je to. Mám Asus TUF a jde mi to nastavit i graficky pomocí křivky, ale netuším jak to má PRIME
Netuším jak konkrétně to bude u té tvojí (kdyžtak vyfoť a postni), ale mělo by tam být něco jako chassis fan control - tam nastavíš PWM mode a FAN profile nastavíš na manual.
Můžeš si s tím vyhrát a nastavovat třeba podle teploty CPU, ale pokud ti opravdu stačí jen natvrdo nastavit otáčky a neřešit, tak pro každou teplotu nastavíš konkrétní duty cycle v % a je to. Mám Asus TUF a jde mi to nastavit i graficky pomocí křivky, ale netuším jak to má PRIME
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Reaguji trochu pozdě
. Vše nastaveno dle tvého návodu a jede to super. Díky moc.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)