Tedy herni vykon a productivity je tedy sakra lepsi nez jsem cekal.
A je zajimave ze s DDR5 to zere o 20W vic.
https://www.tomshardware.com/news/intel ... ming-crown
Tedy herni vykon a productivity je tedy sakra lepsi nez jsem cekal.
Bylo by dobré, kdyby sis ten článek přečetl napřed celý.del42sa píše: ↑čtv 4. lis 2021, 16:18 https://www.svethardware.cz/pozor-na-za ... ykon/56315
aby to nebylo jako u Buldozeru a levných desek se slabou napájecí kaskádou .....
Nechápem, prečo stále sem pletieš tie svoje demagogické reči o vláknach a cache. Prezentuješ sa ako nejaký diehard fanatik konkrétnej značky.Tralalák píše: ↑čtv 4. lis 2021, 16:32 Zmena paradigmy procesorov x86 aneb nateraz ŠACH MAT
Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou 16 jadrový desktopový procesor s 8 veľkými P-jadrami Golden Cove a 8 MALÝMI atómovými E-jadrami Gracemont sa väčšinou pozeral do zrkadla na konkurenčný 16-jadrový desktopový procesor, ktorý má o 33,33% viac vlákien/threadov a až o 60,88% viac total cache.
Tralalak si zapomnel vzit prasky. Dokoukal jsem recenzi hardware unboxed a intel to akorat dotahnul na rok stary cpu, teploty nesmyslny, spotreba zoufala. Rychle supky dupky tralalaku at ti to nevyprodaji, das za to dvojnasobek a v lete zjistis, ze to bude mit polovicni vykon, protoze to bude throtlit a neuchladis to.Tralalák píše: ↑čtv 4. lis 2021, 16:32 Zmena paradigmy procesorov x86 aneb nateraz ŠACH MAT
Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou 16 jadrový desktopový procesor s 8 veľkými P-jadrami Golden Cove a 8 MALÝMI atómovými E-jadrami Gracemont sa väčšinou pozeral do zrkadla na konkurenčný 16-jadrový desktopový procesor, ktorý má o 33,33% viac vlákien/threadov a až o 60,88% viac total cache.
Ja tam hlavne vidim slepu ulicku v upgrade, lebo 12600K by mohol byt fajn ale dosky su drahe ako rit ddr5 tiez, povies si ze vezmes ddr4 co fajn ale uz tam nedas Raptor lake, teda keby chces lepsi cpu musis vymenit komplet mb cpu aj ram ak nechces ist hned do ddr5, a ako vravis dotiahli sa na rok stare Amd, staci ked amd vyda nove cpu s v-cache a mierne vyssimi taktami a modry Dinosaurus je znova tam kde bol.jctrnacty píše: ↑čtv 4. lis 2021, 17:54Tralalak si zapomnel vzit prasky. Dokoukal jsem recenzi hardware unboxed a intel to akorat dotahnul na rok stary cpu, teploty nesmyslny, spotreba zoufala. Rychle supkdy dupky tralalaku at ti to nevyprodaji, das za to dvojnasobek a v lete zjistis, ze to bude mit polovicni vykon, protoze to bude throtlit a neuchladis to.Tralalák píše: ↑čtv 4. lis 2021, 16:32 Zmena paradigmy procesorov x86 aneb nateraz ŠACH MAT
A sach mat to urcite neni, mozna tak pat.
Ceny i dostupnost si sednou.Intel ma kapacity zasobovat trh.DOC_ZENITH píše: ↑čtv 4. lis 2021, 19:08 Nemá, ale jestli jsi si všimnul je vyprodáno. Intel zdrovna žádný kvanta nenaskladnil. I7 jsem nestihnul v žádnym obchodě. na Alze mem preorder tam ale ani neprobliklo že bych měl šanci. Mam objednanou I7 odkudsi (z K24) kde svítila skladem ale jaká bude realita ukáže následujících pár dní.
Na computerbasemr.qeg píše: ↑čtv 4. lis 2021, 19:08 Btw. dělali někde IPC test na stejných frekvencích? Např. GC vs. Zen3, Gracemont vs. Skylake, apod.? Jinak za mě taky celkem pozitivně překvapilo, čekal jsem větší fail v tom přepínání, ale nikde se to zatím neprojevilo. Možná kdyby multijádrový test byl i něco jiného, než Cinenbench...
Presne, DDR5 to je slusnej fail, snad bude mit Zen4 lepsi implementaci. Nemluve PCIE5 je ted zbytecnej nonsense.DOC_ZENITH píše: ↑čtv 4. lis 2021, 18:18 Snad jediné mínus a to velké je memory controller. O tom 128GB maximu jsem už házel rage, ale i samotná DDR5 implementacje je joke. Nulovej reálnej výkonnostní přínos oproti DDR4 a i to co se dostalo na trh za doslova sračkamoduly je k pokukání. Velký obchody maj jen low-end 16GB single-rank moduly. U pár dodavatelů jsem zahlídnul 32GB dual-rank Microny to už aspoň jde použít, ale kde jsou 64 a 128GB moduly? To si člověk má připlácet early adopter price za kapacity co jsou k dispozici už mezi DDR4 a za 0% výkonu navíc? Uff.