Přidám své zkušenosti. Začínal jsem jako spoustu lidí na Mibandu od Xiaomi, od trojky po 5. Vesměs vždy dělal svou práci dobře, bez problémů a chyb.
S pocitem, že to je úplně základní device jsem přemýšlel o něčem lepším, jako fanda OnePlus jsem si koupil za lepší cenu OnePlus Watch.
Recenze byly tragedie, ale 4 měsíce po vydání jsem si říkal, že to bude už OK, no nebylo... Týká se B62 a B65 update
- Hodinky byly naprosto jednoduché ve všem. Funkčností byly na úrovni hodinek za 2k jen s voláním navíc.
- Cokoliv co měří, měří nepřesně, respektive úplně blbě (zkušenost s B62 a B65 update).
- Tepovka i při uškrcení ruky peakovala o 20-30 výše, než přesné Garmin Fenix 6S, nebo i Miband.
- Měření výšky bylo nepřesné , na vrcholu 1300m hodinky kecaly zhruba o 80-100m. Dementní bylo i to, že počáteční výška na začátku trackingu často neodpovídala té konečné, i když start a konec byl v jednom bodě.
- Neskutečně vyhlazují GPS, jakýkoliv úhyb z trasy ukazují pořád jako rovinku. Na 1km často nepřesnost 50-150m proti Garminu. Samotné zaměření před trackováním často trvalo dost dlouho.
- Hodinky neumí žádné synchronizování, respektive tváří se, že umí Google Fit, ale žádná aktivita se nepropíše. Do Stravy už vůbec ne.
- Samotná aplikace proti MiFit nebo Mobvoi je uplně basic, nic neumí. Základ holý základ. GPS mapa nejde přivlížit, nejde se podívat na jednotlivé km, rychlosti atd...
- Jako plus rozhodně vidím zpracování, vypadají hezky a dražší, než ve skutečnosti jsou a mají 60Hz display, což některý levný mr*ky nemají. Jo a balení vypadá jak pro hodinky za 20 tisíc.
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
- Co se týče výdrže, při alyas ON a měření všech 24/7, notifikace a občas volání tak 4-5 dní, nabíjení je rychlé.
- Neměří přesně ani spánek, vlastně do něj nezapočítávají vůbec nic. Momenty "vzhůrů" nesedí, často si hodinky myslely, že už spím, ale já byl mezitím na 3km cestě chůzí domů. Nebo při použití budíků v hodinkách se do logu nedostal záznam o "vzhůru" při zmáčknutí.
-B65 update pro mě přinesl jen další a další bugy, přidal spotify, který nefungovalo, hodinky se začaly restartovat, měření tepovky v noci skákalo k 160...Nic nebylo opraveno, jen další bugy,
I celková podpora okolo hodinek a vydávání update je kuriozní. Update vyjde pro Indii, takže ho všichni stahují přes VPN, jenže pro funkci je třeba nové verze OnePlus Health, která v té době ještě nebyla schválená pro Google Play. Takže to všichni stáhli a nefungovalo nic.
Uplně nevím pro koho tyhle hodinky jsou, sice mají 110 aktivit trackingu, ale ani ty základní neměří přesně. Volání umí spolehlivě, ale zbytek je k ničemu.
V tuhle chvíli už je update B67m hodinky už díky bohu nemám, tak nemůžu hodnotit, ale podle fora neopravil opět nic.