A co ti přinese kdyby jsi dostal non LHR kartu? Příležitost bejt kunda a hned jí střelit minerům za víc?
Sorry, já tady nechci nikomu kazit náladu, ale já osobně na cokoliv od NV co je vejš jak 3070 (ala používá GDDR6X) kašlu. Hrobník povídal že jsou to nejporuchovější karty od NV ever. A neni se čemu divit. Kombinace extra topivých GDDR6X a stupidního návrhu PCB kde jeden modul je mezi GPU a PCI-E a to ještě u zadní hrany kde to nejvíce pruží je naprosto na přes držku a doslova magnet na studeňáky. Karty jsou těžký, ohejbá/pruží se to tam přímo v tom místě, pokud jí člověk nemá ideálně vypodloženou či vertikálně ukotvenou je to všechno jen časopvaná bomba.
To + ten fakt že od další generace už nás dělí jen cca půlrok mi říká že tohle fakt ne. Možná kdyby byla fakt cheap, dobrá záruka , dobře chlazené paměti + člověk chytil kus 3080 co nemá osazenej ten modul dole pod GPU tak možná možná. Ale spíš se mi chce říct ne.
Nechápu jak Nvidia mohla udělat takhle stupidní návrh když kdysi měla GPU s 512-bit sběrnicí a žádnej modul nebyl pod GPU, fakt nepochopim.
https://www.youtube.com/watch?v=GTgDEYLE1Ic
Navíc zakázali 3rd party vendorům měnit určitou část PCB. Můžou měnit pouze oblast napájení a dále, ale GPU+ paměti a jejich laout + připojení je locknuté Nvidií, tzn tenhle problém maj všichni stejnej, je to část návrhu kterou nesměj měnit.