ASRock Radeon RX 6900 XT OC Formula
https://www.techpowerup.com/review/asro ... c-formula/
Tak som si zadovazil tuto kartu. Podla recenzi by to mala byt jedna z naj kariet na OC, tak uvidime. Powerlimit +15% = 375W

Uz to celkom vypeka, karta toci okolo 1900rpm , 70C jadro, 95C hotspot. Od tichej karty to ma daleko, ale preto som ju nekupoval

S UV je z toho ale v pohode ticha karta, teraz mam profil 2,5Ghz a 1200rpm na vetrakoch.
Problem v OC ako takom je ale prave ten powerlimit 375W, co sa zda ako celkom dost, ale karta ide neustale v narocnych scenach ( napr 3Dmark ) na limite, takze ju brzdi, nepusti ju viac ako 2,5Ghz. Pri mensej zatazi typu Forza 5 , ide karta na cca 2,7Ghz pri cca 320-350W.
Dal som jej 400W powerlimit, ale cuduj sa svete, aj tych 400W je proste malo , ked chces vysoke takty

Karta zerie aj stock o dost viac ako bezna 6900XT a v narocnej scene ide stale na doraz 400W ( 3dmark ). Objednal som na nu Bykski blok, z coho som neni moc nadseny, ale je to jediny blok na tuto kartu, takze nebolo na vyber. S tym stock chladicom ale neni problem pri hrani mat 2750mhz, takze s blokom to pojde este vyssie, 2,8ghz musi ist v pohode a to uz je slusny takt

s predchadzajucou Sapphire Nitro+ 6900XT som mohol o takych taktoch iba snivat.
Ked blok pride, potom jej este trochu pridame na wattoch

,, zatial takto max spolu s 12600K @ 5330mhz.
post image