Tak před rokem se ještě měl ten Philips co měl cca 90% DCI gamutu, takže tam sem nějaký ořez ve hrách neřešil, to spíš bylo takový decentně boostnutý sRGB, a já sRGB moc rád nemam - nemá to tu správnou šťávu a "čistá" červená nebo zelená je prostě moc vypraná.

Takže sem tuhle apku asi z hlavy rychle vypustil pokud si o ní psal
Jinak mě docela překvapuje, že se liší gamma 2,2 a sRGB - já měl za to, že je to to samé, ale při 2,2 to dělá podobný "black crush" efekt jako sRGB v monitoru a to samé platí i pro DCI (adobe neřešim, to je gamut tak nějak k hovnu). Na druhou stranu díky tomuto efektu působí ty profily v monitoru jakoby kontrastněji. Ale ty rozdíly jsou tam minimální, že to nemá smysl vůbec řešit - barevně jsou ty profily stejný (sRGB i DCI). To bych musel mít side-by-side, abych si všimnul nějakých rozdílů a to znamená jen jedno - je to MSI z továrny kalibrováno dobře a ICC profil už s tim moc neudělá.
Jediná zásadní výhoda tak asi je, že si lze v DCI, sRGB rozsahu upravovat teplotu barev (to MSI v těch režimech neumí - pouze v USER), a lze si případně hrát s gamma (MSI má pouze možnost "nightVision" v OSD). Hodivé, nikoliv nezbytné... respektive, tuhle aplikaci lze doporučit v případě, že se bojíte upgarde firmware (pokud už nový kusy fw 15 nebo 16 nemají) protože ořezání tím profilem je safe.