Ryzen 7 3700X
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Mr_Trollfan
- Červená karta
-
Re: Ryzen 7 3700X
Sorry ale znovu, len blbec by veril niekomu ze ten chladic je nahovno oproti boxu ked to testujes vo variabilnom loade.
- skaven321
- Začátečník
-
v tom loade, co som testoval, mi ten gelid daval o 12 stupnov viac ako default chladic. nie je o com. co mi povie nejaky cpu test, ked v beznych hrach mi gelid piekol cpu?
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, Sapphire RX 7900 XT GAMING 20GB, GB2770QSU - Red Eagle
- Mr_Trollfan
- Červená karta
-
V BEZNYCH HRACH NIKDY NEDOSIAHNES IDENTICKE TESTOVACIE PODMIENKY. Uz to chapes konecne?
- skaven321
- Začátečník
-
ja ta chapem, len vravim, ze default chladic mi drzi 78 stupnov max uz skoro 3 mesiace, a phantom po 3 dnovom skusani mi dava 89 stupnov. Nechcem testovacie podmienky, chcem realne pouzivanie. Tot vsjo. IMO pre mna je dolezitejsia informacia o teplote pri 2-3hodinovom hrani Total war WH2, ako nejaky furmark, co je maximum, ktory ziadna hra nedosiahne.
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, Sapphire RX 7900 XT GAMING 20GB, GB2770QSU - Red Eagle
- Spirit
- Středně pokročilý
-
Jediny, kto nechape, sa tu javis ty. Max hodnota v realnom provoze je to, co skavena zaujima. A tu dosahuje podstatne horsiu, nez s default chladicom. Ci sa ti to paci alebo nie.Mr_Trollfan píše:V BEZNYCH HRACH NIKDY NEDOSIAHNES IDENTICKE TESTOVACIE PODMIENKY. Uz to chapes konecne?
- skaven321
- Začátečník
-
dnes som nasadil novy chladic Silentium Fera 5 Dual, a odporucam. Tichucky a oproti default chladicu nebe a dudy.
V hrach aj teraz ked su 30tky mam cca okolo 59 - 62 stupnov, max co mi dalo bolo pri teste OCCT AVX bolo 80stupnov
pasta - gelid GC extreme
V hrach aj teraz ked su 30tky mam cca okolo 59 - 62 stupnov, max co mi dalo bolo pri teste OCCT AVX bolo 80stupnov
pasta - gelid GC extreme
- Jey
- Středně pokročilý
-
Tak o tom žádná. Default sice uchladí, zabliká, ale to je asi tak všechno. Taky na těch cca 80°C, ale při uširvoucích 2500-3000rpm.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Jey
- Středně pokročilý
-
Vybírám chladič na Ryzen 7 5700X, ideálně přibližně do 800 + poštovné.
Koukal jsem a všechny chladiče v uvedené relaci jsou podobné nehynoucí klasice CoolerMaster 212, který už ale dávno nemám, navíc nepodporovala socket AM4.
Chladiče vypadají všechny slušně, jen budu muset ověřit rozměry kvůli šířce skříně. Ale co bych potřeboval vědět je, zda je tam vůbec dostupný nějaký chladič bez nutnosti použití spon pro montáž od výrobce a tudíž nutnosti přístupu k základní desce ze zadní strany (tj. s montáží na ty default plastové spony na socket AM4).
Koukal jsem a všechny chladiče v uvedené relaci jsou podobné nehynoucí klasice CoolerMaster 212, který už ale dávno nemám, navíc nepodporovala socket AM4.
Chladiče vypadají všechny slušně, jen budu muset ověřit rozměry kvůli šířce skříně. Ale co bych potřeboval vědět je, zda je tam vůbec dostupný nějaký chladič bez nutnosti použití spon pro montáž od výrobce a tudíž nutnosti přístupu k základní desce ze zadní strany (tj. s montáží na ty default plastové spony na socket AM4).
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Jey
- Středně pokročilý
-
Pokračování v tématu:
viewtopic.php?t=293895
viewtopic.php?t=293895