VPN připojení
Moderátor: Don
- Martin_12
- Nováček
-
VPN připojení
Ahoj, mám problém se připojit k NASU pomocí VPN z notebooku. Dřív to fungovalo, nyní je jiný NAS, jiný router a windows11.
Mám to nastaveno takto, NAS synology918, VPN server - služba PPTP - viz obrázek
router od vodafonu - port forwarding viz obrázek, port 1723
ve win11 se jen napíše ip adresa, tu beru ze serveru whatsmyip a vyplní jméno a heslo (to dávám účtu na nas)
Děkuji za radu
Mám to nastaveno takto, NAS synology918, VPN server - služba PPTP - viz obrázek
router od vodafonu - port forwarding viz obrázek, port 1723
ve win11 se jen napíše ip adresa, tu beru ze serveru whatsmyip a vyplní jméno a heslo (to dávám účtu na nas)
Děkuji za radu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Martin_12
- Nováček
-
- killerek
- Začátečník
-
Re: VPN připojení
Zkus na tom Vodafone modemu vypnout Firewall, jestli to neblokuje.
- Martin Gula
- Začátečník
-
Ahoj, na routeru jsem firewall vypnul, nepomohlo. Na NAS také není firewall zapnut.
- Holda
- Středně pokročilý
Ten modem nějaký log nemá?
Zkus ověřit, jestli je ten port z venku opravdu otevřený - https://www.ipfingerprints.com/portscan.php
Zkus ověřit, jestli je ten port z venku opravdu otevřený - https://www.ipfingerprints.com/portscan.php
.
- Martin_12
- Nováček
-
Ahoj,
port se zdá být otevřen
Host is up.
PORT STATE SERVICE
1723/tcp filtered pptp
router log má, ale loguje jenom věci týkající se wifi, nebo DDos útok, pokus o připojení se na vpn se v logu neobjeví
port se zdá být otevřen
Host is up.
PORT STATE SERVICE
1723/tcp filtered pptp
router log má, ale loguje jenom věci týkající se wifi, nebo DDos útok, pokus o připojení se na vpn se v logu neobjeví
- killerek
- Začátečník
-
Tak tohle by modemem melo projit dle toho vypisu. tak mrknout do logu NASky.
- Martin_12
- Nováček
-
tak v logu na NAS u VPN serveru se nic nezaprotokuluje, ale před 3mi roky tam záznam o používání je viz. obrázek. To když to fungovalo.
Zkusil jsem se ještě připojit z monilu s androidem, to před lety také fungovalo a ted to nefungovalo, taky tento pokus o připojení se neobjevil ani v logu routeru, ani v logu VPN serveru na NAS.
Zkusil jsem se ještě připojit z monilu s androidem, to před lety také fungovalo a ted to nefungovalo, taky tento pokus o připojení se neobjevil ani v logu routeru, ani v logu VPN serveru na NAS.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Martin_12
- Nováček
-
Tak, ještě jsem se k tomu synology zkusil připojit z místní sítě, že jsem z PC napsal do VPN připojení přímo adresu synology a to 192.168.0.245. VPN připojení se navázalo. Tak to asi bude něco špatně na tom vodafone routeru, zkusím zavolat na vodafone.
- Martin_12
- Nováček
-
Tak po konzultaci s vodafonem to blokuje jejich router a nelze s tím nic dělat. Je nutný jejich router přepnout do "bridge" a za něj si dát svůj router.