mám takový problém při použití DOCP(XMP) profilu mých RAM pamětí. Když nechám defaultní nastavení BIOSU bez použití DOCP(XMP) profilu moje paměti jsou na 2133Mhz. PC bootuje jako střela nahned, není žádný problém. Když ale použiji nastavený profil časování a taktu z profilu a uložím nastavení (použiji DOCP profil), bootuju v pohodě, projedu mem testy a jiný sračky, všechno ok, stabilní. Dám restart nebo jen vypnu PC, zapnu a hodí to na desce chybu - code 22 detect HDD a nenajede nic. Dám restart a hned v pohodě to nabootuje i s profilem DOCP. Po každém restartu nebo i vypnutí, musím dát ještě jeden restart abych bootnul s nastavením na CL16 3200Mhz. Chápal bych kdyby to nenajelo vůbec, ale že to po restartu jde v pohodě mi přijde divný.
O chybě sem nic nenašel, flashnul sem aktuální BIOS a všechno a nic. Zruším nastavení do defaultu a tohle to nedělá. Kde může být problém ? Mám zkoušet jinou voltáž SOC ? Nic jiného přetaktované není.
Sestava:
AMD Ryzen 9 3900X
ROG Crosshair VIII Formula AMD X570
Operační paměť: 2 sady Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Dominator Platinum PC4-25600, CL16-18-18-36, napětí 1.35V, XMP 2.0
ASUS ROG STRIX RX 580 GAMING TOP 8GB
Zdroj ROG THOR 850W Platinum
Chladič ASUS ROG RYUJIN 360, 3x120mm
Bedna Collermaser Cosmos
WD 1x 1TB HDD 1x 640GB HDD
1x Kingston SSD 120gb
NVMe (PCIe 4x 16.0 GT/s) GIGABYTE GP-AG41TB (zde je nainstalován Win 11 pro verze 22H2 origoš samozřejmě)

freeobrazky