Ahoj, jsem tu nový, dávám raději do Ostatní HW i když by to možná obstálo i v sítích, modemech atd.. Mám takovou dvojotázku pro někoho, kdo víc rozumí rozhraní USB.
O co mi ve finále jde:
Několik android telefonů co připojení přes ethernet adaptér podporují by mělo být online 24/7. Tedy chci je přes USB jak nabíjet, tak je držet na síti.
Koupil jsem si tyhle dvě zařízení.
Vezmem to zařízení vpravo, které samo o sobě vlastně funguje dobře. Z přední strany zapojím UTP do RJ-45, vedle je USB-C-male do kterého bodnu nabíječku (podporuje až 60W nabíjení) a výstup (taky USB-C) bodnu do telefonu. Ten se v tu chvíli nabíjí a je na síti. Supr.
Nj. jenže 10 telefonů by takhle chtělo 10 těhlech zařízení (tj 690,- za jedno, plus 10 nabíječek, 10 UTP kabelů a nějaký switch/router, což už je raketa)
Moje otázka zní, z principu jakým USB a síťové prvky fungují, je možné na výstup (USB-C) nabodnout nějaký USB hub a rozdělit tak napájení a ethernet až za tímto zařízením???
Protože mě to prostě nefunguje. A teď tedy podotázka, kde nebudeme řešit ethernet, ale jen nabíjení. Mám další konektory/redukce. Zajímá mě, proč jedno zapojení funguje a druhé ne, když by podle mě také mělo.
ZAPOJENÍ 1 - ADAPTÉR = KABEL USB-A / USB-C male = REDUKCE USB-C female / USB-A male = REDUKCE USB-A female / USB-A female = KABEL USB-A / USB-C male = můj ETHERNET ADAPTÉR == TELEFON SE NABÍJÍ
ZAPOJENÍ 2 - ADAPTÉR = KABEL USB-A / USB-C male = můj ETHERNET ADAPTÉR = REDUKCE USB-C female / USB-A male = REDUKCE USB-A female / USB-A female = KABEL USB-A / USB-C male == TELEFON SE NENABÍJÍ
Proč sakra? První příklad dokazuje, že všechny konektory, kabely a redukce jsou v pohodě a proud přenášejí. ale když ty samé věci zapojím až za ten ethernetový adaptér, už nefunguje ani nabíjení... Má někdo vysvětlení??
USB Nabíjení, USB Ethernet hub a pročc to nejde
Moderátor: L4mka
- Teapack314
- Nováček
-
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: USB Nabíjení, USB Ethernet hub a pročc to nejde
Na sběrnici může být jen jeden hostitel.
Takže buď 10 adaptérů, nebo nějaký rpi nebo něco podobného jako prostředníka. Nebo bezdrát.
Takže buď 10 adaptérů, nebo nějaký rpi nebo něco podobného jako prostředníka. Nebo bezdrát.
- Teapack314
- Nováček
-
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: USB Nabíjení, USB Ethernet hub a pročc to nejde
Tak jak jsem to napsal, udělat z něj hostitele.