Bootování - dva disky s Win10
- SpeederBB
- Začátečník
-
Bootování - dva disky s Win10
Zdravím. Postavil jsem otci nový (ojetý) počítač s novým SSD diskem. Dal jsem tam W10. Teď jsem z jeho starého počítače vyndal HDD a nainstaloval ho tam. Bohužel začal bootovat z něj, byť mám v pořadí bootování nastaven pouze ten SSD disk. Účelem mělo být pouze vytahat fotky a jiná data z HDD a pak ho zformátovat a používat jako úložiště, již bez systému. Deska je tam MSI H61M. Mohl by být problém v tom, že SSD disk mám ve slotu SATA č.3 nebo 4 a ten starý jsem připojil do slotu č. 1 nebo 2, který je na desce nepatrně jinde? Dá se tomu HDD nějak zamezit, aby bootoval? V podstatě by stačilo jednorázově. Děkuju.
MB: MSI 790FX-GD70 [1.1], CPU: AMD Phenom II X4 955 black edition, RAM: DDR3 1333 Kingston Value 2x2GB CL9 + Evolveo Zeppelin 2x2GB CL9, HDD:SSD Crucial MX500, Samsung SpinPoint F3 1TB VGA: Gigabyte nVidia GTX560 Ti Display: Samsung SyncMaster P2450H
- Hexik21
- Mírně pokročilý
Re: Bootování - dva disky s Win10
Můžeš to udělat na čuně. Vyndej z PC plotnu, nabootuj do OS s novým diskem. Pak přípoj plotnu za běhu PC a vykopiruj si data.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak odstranit z tabulky bootu disk snad ani nejde, jen změnit priorita.
Jinak nevidím problém nabootovat z toho HDD a přesunout ty soubory z něj.
Jinak nevidím problém nabootovat z toho HDD a přesunout ty soubory z něj.
- zsdx
- Začátečník
-
MSI, takze F11 pri startu a vyberes SSD pro start OS. Na HDD pak staci odebrat priznak aktivni u spravneho oddilu a uz se nebude plest.