Hmm, ok, to je na prd.
Upravil jsem PL na 85% a 1840Mhz GPU abych mel tech 100-101fps jak ma ache a ukazuje to 330W spotřebu, takze o 60W vice, cekal jsem to lepsi
Moderátoři: Walker1134, Wilik
No cekal jsem to lepsi (i kdyz je fakt, ze to vlastne ma 192bit vs 384bit sbernici u 3080). Ocekaval jsem, asi naivne, ze pri 1850/VRAM 9000Mhz to bude mit podobne fps.
Já v tom problém třeba nevidim, i v defaultu ta karta ve vetšině her jede sotva na 250W. V tom Cyberpunku je i rezerva na zvýšení napětí a získat tak stabilní 3GHz
To Inno celkem jede. Už asi potřetí se na Alze objevil kousek (zrušená objednávka) a za chvíli to tam vždycky zase zmizí.Ache píše: ↑ned 8. led 2023, 23:24 Se nám tu ty 4070ti nějak začínají rozmáhat... a už 3x "sociální" inno. Sem zvědav na porovnání s tou Kentus verzí
...
Tohle asi bude hlavní úspěch té nízké spotřeby v nižších zátěžích alá WoT garáž proklínaná na Ampere To GPU jede jen na takové frekvenci, jaké je na aktuální snímky potřeba. Dříve se to jen tak nějak líně přizpůsobovalo. Tohle je dost podobné chování AMD RDNA regulaci, kde to při nízkým vytížení reguluje bleskově frekvence a každý snímek má jinou.
Já sem koukal, že má hlavně velkou hysterezi - ty fany na automat asi možná poprvé nechám, protože když už se roztočí (kolem 60°C), tak je i při nízké zátěži nechá točit i když je na GPU klidně jen 40°C. Moje dosavadní zkušenosti se stop-fanem u MSI, Gainward, EVGA jsou, že v takový té light zátěži měla karta tendenci fany furt zastavovat a zase roztáčet, což bylo dost rušivý (a životnosti fanu to taky nepřidá).
Ano 100%, nicméně dávat tu kartu do 4K + 8xMSAA je dnes celkem účelové a zavádějící protože to neni směr kterym se moderní enginy vydaly.Hlavson píše: ↑pon 9. led 2023, 15:05 Zdravím, můžu zdejší majitele karet poprosit o krátký test ve hrách, které podporují MSAA? (2x a 4x). Stačí i rozlišení QHD, viz recenze na Diitu, kterou zmiňoval už i marek16 https://diit.cz/clanek/recenze-msi-gefo ... -encore-rt
Výkon s MSAA klesá pod RTX 3080, i když 4070Ti je v průměru o 20-25% silnější. Myslíte, že za to může užší sběrnice?
Zatím co mam vyzkoušeno, tak v RT je vliv nulový (na úrovni chyby), ale v rastrových hrách kde lítají stovky fps ty % OC vram skoro odpovídají rozdílu fps. Zkusim to pak schválně s tim MSAA (kde nebudu narážel na G-SYNC - tedy fps limit... honit nad 200+ fps nemá smysl, když mi monitor dá max 165HzBaneshee píše: ↑pon 9. led 2023, 15:07 Derauer zkoušel OC pamětí, ale překvapivě to na 4070Ti moc vliv na výkon nemá
https://youtu.be/3Iim3xtH5yE?t=396
Vím o tom, používá se deferred rendering, kde MSAA nemůže správně vyhlazovat.DOC_ZENITH píše: ↑pon 9. led 2023, 15:08 Ano 100%, nicméně dávat tu kartu do 4K + 8xMSAA je dnes celkem účelové a zavádějící protože to neni směr kterym se moderní enginy vydaly.
Mnohem větší propadák je v tomhle ohledu ale ta 7900XT kde by člověk vzhledem k papírovejm parametrům čekal mnohem více.