GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Ache
- Pokročilý

Re: GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti
Nebo z toho ty mizerný fany sundej a udělej si z toho "noctua edition". 
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- solfan
- Začátečník

-
To je take moznost a ne nerealna 

Kazdopadne zkusim vratit/vymenit a uvidim.
Vsude u teto karty psali ze je ticha, ale toto mi standardni neprislo, nebo je ticho hooodne subjektivni
Kazdopadne zkusim vratit/vymenit a uvidim.
Vsude u teto karty psali ze je ticha, ale toto mi standardni neprislo, nebo je ticho hooodne subjektivni
- python.p
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, ticho je subjektivní.
Kdyby jsi potřeboval, víš na koho se obrátit 
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- Ache
- Pokročilý

No třeba tyhle rezonance při nižších otáčkách jsou i pro mě otravnější než nějaký standardní šum větráků při vyšších otáčkách. To inno je fakt první karta kde fan-stop nevypínám (nechávám default křivku). Protože tady konečně není rozjezd fanů nijak rušivý (hlavně ta karta zbytečně necykluje a nevypíná fany i hluboko pod start hranicí). EVGA 3070 a i před tím MSIčkový Geforce... vždy sem fan-stop vypínal. Protože dost často to mělo tendenci fany vypínat a zapínat a často to vrčelo.
... a na absolutní ticho, to bez noctua edition nepůjde
... a na absolutní ticho, to bez noctua edition nepůjde
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Donic
- Mírně pokročilý

Případně počkat na nějakou edici Noctua/Asus pro fajnšmekry...https://pctuning.cz/article/asus-a-noct ... fajnsmekry
- segestes
- Začátečník

-
Bohužel s tím samým jsem se setkal u Gainward 4090 i GB Windforce. Motor vrčí i na nejnižší otáčky a když se vypne, tak je slyšet cvaknutí. Zvuk, jaký to v provozu vydává je dost rušivej. Je to celkem absurdní, protože i když si člověk koupil nejlevnější neznačkovej fan do skříně za míň jak stokorunu, tak tam to taková hrůza nikdy nebyla.solfan píše: ↑pon 20. úno 2023, 21:57 Druhy a o neco vetsi problem je hlucnost, v podstate v momente, kdy se zapnou ventilatory, tak to proste huci a jakoby i rezonuje, pocatecni otacky jsou kolem 1100...
to Inno mi prislo, ze na minimalnich otackach bylo tiche (ano, tato karta zacina chladit pri vysich teplotach, kde Inno uz tocilo vic, ale i tak...).
jakmile se karta rozhodne prestat chladit, tak zvuk pomine (doprovazi ho cvaknuti jakoby relatka), ale ventilatory se jeste dotaceji, takze ten hluk je proste od motoru, nebo tak neco.
V žádné recenzi to nezmiňují, což nechápu. Nakonec pak nemá smysl asi recenze vůbec dělat. Stačí basic model kvůli výkonu a pak nějaký unboxing, aby člověk věděl, jak karta vypadá.
- solfan
- Začátečník

-
hmm, tak to jsi me nepotesil a vypada, ze to neni problem konkretni karty, ale proste cely rady. a je to presne jak pises, data tam schopny ventilator jsou korunove zalezitosti...
a v recenzich je napsano, ze je quiet
Takze tam uz asi jen pripada v uvahu custom chlazeni, z tech dkratsich pak uz jen PNY kvuli rozmerum...
a v recenzich je napsano, ze je quiet
Takze tam uz asi jen pripada v uvahu custom chlazeni, z tech dkratsich pak uz jen PNY kvuli rozmerum...
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

A co vlastní křivka na otáčkách, které jsou v poho? Taky mám doma kartu, která má na roztáčení ventilátorů spalovací motor, ale při stabilní hladině okolo 1300ot je to tichý 
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- solfan
- Začátečník

-
no zkousel jsem to kratce, ale tam je zvuk v otackach spatny a velmi spatny 
takze to by uplne asi nepomohlo...
takze to by uplne asi nepomohlo...
- solfan
- Začátečník

-
jeste dotaz na zkusene, co podle vas znamena tiche? 
kolik db? myslim cela sestava…
ja zkousim laicky jen s mobilem a db metrem aplikaci a vypada to tak, ze zalezi na ocekavani
takze je dost mozne ze ta karta ticha je, jen ja mam jinou predstavu nad tim, co je tiche
zkousel jste nekdo, jaky hluk vam pocitac dela?
diky.
kolik db? myslim cela sestava…
ja zkousim laicky jen s mobilem a db metrem aplikaci a vypada to tak, ze zalezi na ocekavani
takze je dost mozne ze ta karta ticha je, jen ja mam jinou predstavu nad tim, co je tiche
zkousel jste nekdo, jaky hluk vam pocitac dela?
diky.
- Ache
- Pokročilý

Mobilem - to je nějaký fór? Kdo takový decibel metr kalibruje?
ale čistě z prdele můžu zkusit nějaký měřák nainstalovat a změřit hlučnost bedny v klidu, zátěži a zátěži z UV... proč ne.
Ale to není jen o dB, ale i o frekvenci a nebo celému harmonickému spektru. Některý větráky jsou při vyšších dB méně otravné než jiné při nižších. Jestli chceš ticho, hoď si to celý pod vodu a na velký pasivní radiátor. Mě nějaký mírný šum větráků (řekněme kolem 40dB) vůbec nevadí. Ale nesmí dělat pazvuky / rezonance apod.
Ale to není jen o dB, ale i o frekvenci a nebo celému harmonickému spektru. Některý větráky jsou při vyšších dB méně otravné než jiné při nižších. Jestli chceš ticho, hoď si to celý pod vodu a na velký pasivní radiátor. Mě nějaký mírný šum větráků (řekněme kolem 40dB) vůbec nevadí. Ale nesmí dělat pazvuky / rezonance apod.
- solfan
- Začátečník

-
ano, je to for 
kazdopadne mi jde o nejaky benchmark i kdyz s obrovskou chybou, to si uvedomuju
nemam kalibrovany mikrofon na mereni.
kazdopadne kdyz merim mobilem s pochybnou kalibraci samozrejme, tak vypada ze hlucnost je ok

a jde fakt jen o nastavena ocekavani co je a co neni pro nekoho hlucne (level, frekvence a pod)

a co jsem koukal, tak recenzenpisou k teto karte kolem 35 db...
kazdopadne mi jde o nejaky benchmark i kdyz s obrovskou chybou, to si uvedomuju
nemam kalibrovany mikrofon na mereni.
kazdopadne kdyz merim mobilem s pochybnou kalibraci samozrejme, tak vypada ze hlucnost je ok
a jde fakt jen o nastavena ocekavani co je a co neni pro nekoho hlucne (level, frekvence a pod)
a co jsem koukal, tak recenzenpisou k teto karte kolem 35 db...
- Thellwin
- Administrátor

Tohle všechno je subjektivní. Pro mě je tiché to, co mě nějak neruší, pro někoho je tiché to, co prostě neslyší ...
Goldnoob team proud member!
- python.p
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak tak.
Ono je to pak o tom, že některé fany mají prostě hnusnej zvuk i když jsou tišší.
Ono je to pak o tom, že některé fany mají prostě hnusnej zvuk i když jsou tišší.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- Ache
- Pokročilý

Tolik mě neukazoval ve dne ani "kalibrovaný měřák" co sem měl půjčený od nvidie na recenzi nějakého super q-max notebooku nebo tak nějak - to až úplně v noci kdy byl úplný klid. Ve městě i přes zavřený okno to sotva bylo na těch 35... až úplně v noci se to dalo dostat na 33. Potřebuješ studio, izolované, aby ses dostal tak nízko... 40dB mi tu teď ukazuje ten blbej telefon jen tak v klidu když leží na stole - ale to je nekalibrovaný meření, takže oničem.
- solfan
- Začátečník

-
Nojono, jsem to zkusil aspon
Diky.
Diky.
- Thellwin
- Administrátor

Narazil jsem na test 10 RTX 4070 Ti (včetně social Inno3D!!
) v polštině - https://www.youtube.com/watch?v=x2i_HZ1jOfI
- Ache
- Pokročilý

pěkný, tam jsou víceméně všechny známé modely, i ten LGBT palit... Jako na čistý dualslot chladič není to inno nějak zásadně pozadu za těmi 3+ slotovými monstry.
- Thellwin
- Administrátor

Jj. Jinak jsem prošel těch různých recenzí víc a ten Ventus je fakt nic moc, co se týče chladiče, většinou vycházel co se týče teplot jako jedna z nejhorších. A ještě jeden model od Zotacu taky nic moc i když to je všechno minimálně o půl slotu větší než social Inno.
- marek16
- Začátečník

Zajímalo by mě, co se u toho Kentusu podělalo, ten chladič byl fakt masivní, ale teploty tomu vůbec neodpovídaly, a hlučnost příšerná. 
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
Quis custodiet ipsos custodes?
Quis custodiet ipsos custodes?