python.p píše: ↑ned 26. úno 2023, 15:27
A deskou by to být nemělo, byla tam ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO, což je slušná deska bych řekl.
Rikam dual dimm desku a ty tady napises quad dimm overpriced mrdku s topologii ala brambora... A jestli tohle davas lidem do PC, tak je pekne natahujes, protoze ta fosna nema absolutne nic, co by ospravedlnovalo tu cenovku. Na druhou stranu, pokud to plati, proc ne, penize nesmrdi.
Však ano, je to o kusu CPU, takže nemůžeš psát, že tohle jde u každého - nejde.
Ta kusovost je myslena tak, ze dva ruzne procesory se muzou chovat uplne jinak z pohledu nastaveni biosu. Zatimco jeden bude k dosazeni stability potrebovat zvysit treba SA napeti, ten druhy ho naopak bude potrebovat snizit, protoze prave s vyssim bude nestabilni. Samozrejme i kusovost na IMC existuje, ale jestli eventualne skoncis na 8000, nebo 7800 s o neco lepsim casovanim, to uz je uplne jedno. Jestli se neumis dostat ani na minimalne ~7600, tak sis vybral blby hardware (deska a pameti).
Není pravda i u herního zatížení musíš řešit víc vláken, BF umí ždímat všechny, stejně tak to umí MSFX a další hry.
Zrovna tyhle dve nemam, ale neni realne, aby byly vyrazne narocnejsi nez zname CPU heavy veci jako UE5 Matrix nebo Spiderman s RT (4090 s DLSS na performance = CPU bottleneck vsude):
To je s 12900K @ 5.1 a 1.26V (ring a e-cores 4.1), celkovy CPU load na vsech 24 threadu nejakych 65-70%. Jak si muzes vsimnout, tak i v tehle pomerne extremni situaci se spotreba pretaktovaneho procesoru pohybuje kolem 140W v Matrixu a 160W v Spidermanovi. Pripominam, ze treba Cinebech to v pohode dostane na 260W, ale hry ani naaahodou. Muzes mi tady laskave ukazat prubeh nejak normalne nastaveneho procesoru ze hry, kde to bezne zere kolem 250W a hrozi throttlingem? Ja pockam, pane experte.
Ale jsem strašně rád, že jsi mě poučil jak mám taktovat. Jsem to nikdy totiž nedělal a nevím jak na to... OPRAVDU MOC TI DĚKUJU!!!
Heh, proc si tak triggered? Ja nekoho poucoval? Napsal jsem hlasku v uplne obecne rovine a moc netusim, proc sis to vylozil ze jako TOBE neco doporucuju - moje pocitace to nejsou a mi je uplne jedno, co s nima delas.
Ale tohle patri do temata o Intelu, takze nerozumim, proc si tady tema otazkama na me rozjizdel uplne zbytecne OT. Ja se proste divim tomu, ze uniknou FIRST PARTY testy od AMD, kde jejich Zen 4D je sotva o 6% rychlejsi nez 13900K se shit DDR5 6000 XMP trashem a tady to evidentne nikomu neprijde divne?
Fakt nikdo necekal trochu vic a s timhle jste spokojeni? Kdybych vyhlizel tyhle nove procesory, tak sakra doufam, ze AMD ty svoje benchmarky hooodne podstrelilo a realita bude vyrazne lepsi. No, uvidime snad zitra. Ale jak rikam, mainstream recenzenti stejne vetsinou testujou nejake celkem basic shit XMP pameti, takze alespon u tech znamych outletu bych odhadoval, ze AMD v prumery vyjde jako o neco rychlejsi. Ale pro PC entuziasty to muze byt trochu jinak.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs