Jak zvětšit velikost minimalizovaného okna?
Moderátor: Loki5567
- Mila_s
- Nováček
-
Jak zvětšit velikost minimalizovaného okna?
Někdy se mi stává, že spuštěná aplikace (Word, Discord, apod.) je v liště, ale kliknutím se neotevře, resp. má minimální velikost. Z kontextového menu ji lze jen zavřít či připnout. Její restart nepomůže. Co s tím ?
Děkuji.
Děkuji.
- Mr.Nigga
- Začátečník
Re: Jak zvětšit velikost minimalizovaného okna?
Můžeš zmáčknout Win + šipka nahoru a mělo by se maximalizovat
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Mila_s
- Nováček
-
To ale předpokládá, že se okno (aspoň trochu) zobrazí. Bohužel tomu tak není.
- zsdx
- Začátečník
-
Nemusi se zobrazit, ale byt aktivni. Prepni na nej Alt-Tabem.
- AllowedCry
- Začátečník
Jedna aplikace mi to dělá občas taky. Stačí potom najet na ikonu, nad kterou se zobrazí to okno a na něj následně kliknout, třeba to pomůže.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC 400W || M2 VP4300 4TB || HDD 3TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- Mila_s
- Nováček
-
Nepomůže ani Alt-Tab (nezobrazí se stejně jako se nezobrazí po kliknutí z lišty), a ani najet na ikonu - vidím sice náhled, ale kliknout nepomůže (dá se jen kliknout na křížek a zavřít).
- LukášST
- Začátečník
-
Zkus to ve spravci uloh pravym kliknutim na procesu maximalizovat. Delalo neco podobneho kolegovi jeden program, nahodile, tohle mu pomaha.
- Mila_s
- Nováček
-
Já tam tu možnost ve správci úloh nemám (Win10).
- killerek
- Začátečník
-
Zkus si schovat listu, jestli to okno nemas nahodou stazene dolu. Pripadne si pripojit druhy monitor. Uz se mi jednou stalo na notebooku, ze si WIndows u jednoho programu pamatovali umisteni na druhem monitoru, ikdyz sem tam ten program nikdy nedaval. Bylo to na sluzebce dost otravne nez sem se toho po navratu zbavil.
- Mr.Nigga
- Začátečník
To s tím druhým monitorem je dobrá připomínka. Mně to tohle dělá Firefox, když odpojím TV. Okno musí být aktivní a pak dej několikrát po sobě buď Win + pravá šipka nebo Win + levá šipka (podle toho kde ta obrazovka byla), tím to okno vlastně postupně přesuneš.
Ještě mě napadá, nepoužíváš rozložení na několik virtuálních ploch přes Task view? Některé programy to nechápou a když na ně klikneš, tak se sice zobrazí, ale na jiné ploše, než na které zrovna jsi. Zmáčkni Win + Tab a nahoře uvidíš jestli nemáš aktivní další plochu a ten program není na ní
Ještě mě napadá, nepoužíváš rozložení na několik virtuálních ploch přes Task view? Některé programy to nechápou a když na ně klikneš, tak se sice zobrazí, ale na jiné ploše, než na které zrovna jsi. Zmáčkni Win + Tab a nahoře uvidíš jestli nemáš aktivní další plochu a ten program není na ní
- Mila_s
- Nováček
-
Já mám lištu nahoře. Schované to nebylo.
Jedu na notebooku na externím monitoru; zkoušel jsem i rozšířenou plochu (tj. interní a připojený extení), nepomohlo. Tentokrát to asi fakt bylo chybou aplikace - její tvrdé zastavení a znovuspuštění pomohlo. Dříve mi to dělal i Word, to už ale nedokážu zreplikovat.
Pokud by někdo věděl jak aplikaci určit v jaké velikosti okna se má otevřít (byť třeba zásahem do registru), tak bych to uvítal.
Jinak navrhuji toto téma uzavřít. Děkuji.
Jedu na notebooku na externím monitoru; zkoušel jsem i rozšířenou plochu (tj. interní a připojený extení), nepomohlo. Tentokrát to asi fakt bylo chybou aplikace - její tvrdé zastavení a znovuspuštění pomohlo. Dříve mi to dělal i Word, to už ale nedokážu zreplikovat.
Pokud by někdo věděl jak aplikaci určit v jaké velikosti okna se má otevřít (byť třeba zásahem do registru), tak bych to uvítal.
Jinak navrhuji toto téma uzavřít. Děkuji.
- Mila_s
- Nováček
-
Několik virtuálních ploch nemám.
Pozn.: usazování okna přes Win - pravá / levá šipka se mnohem šikovněji řeší pomocí PowerToys, kde si můžeš nadefinovat zóny, a pak tažením záhlaví okna při stisknutém Shift usadíš okno do vybrané zóny.
Pozn.: usazování okna přes Win - pravá / levá šipka se mnohem šikovněji řeší pomocí PowerToys, kde si můžeš nadefinovat zóny, a pak tažením záhlaví okna při stisknutém Shift usadíš okno do vybrané zóny.
- Mr.Nigga
- Začátečník
Mám, používám, ale ty šipky jsou často rychlejší + to okno musíš vidět, že
Se divím, že MS tyhle věci nedává do základu. Třeba ve Win 11 to už víceméně implementováno docela elegantním způsobem je