The Last of Us Part I
Moderátor: Baneshee
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: The Last of Us Part I
Jak jste na tom se zátěží CPU? Ta hra ho u mě naprosto ždíme, nic takovýho jsem v žádný jiný hře ještě neviděl.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- Danny202
- Začátečník
-
Náročné je to na všechno. Doslova to ždíme HW na maximum a výsledek nula nic. Stačilo mi 20 minut sledovat video od Digital Foundry. Tak zprasený konzolový port tu dlouho nebyl. Chce se mi zvracet a mrzí mě, že jsem tu hru koupil. Je to ostuda pro Sony a Naughty Dog a příště si dám velký pozor na to jaké studio port dělá, protože Iron Galaxy je záruka špatně odvedené práce. A to ještě musím dodat, že mě hra běží relativně dobře a za 11 hodin hraní spadal jen jednou. Jinak hra jako taková je vynikající.
Spoiler
PC: Intel Core i9-9900K, SilentiumPC Fortis 5 ARGB, Gigabyte Z390 M Gaming, Kingston Fury Renegade RGB 32GB@3600CL16, ASUS Dual RTX 4070 OC 12GB, Crucial MX100 256GB + Crucial MX500 1x 500GB + 1x 2TB, Seasonic Focus GX 750 Gold , Fractal Design Arc Mini, Windows 10 Home
Monitor: Dell S2721DGFA (1440p, 165Hz, G-SYNC Compatible)
Příslušenství: Yenkee Zero YMS 3000 e-Sport PRO, Yenkee Zero YKB 3000 TKL, SteelSeries Arctis Nova 7
Monitor: Dell S2721DGFA (1440p, 165Hz, G-SYNC Compatible)
Příslušenství: Yenkee Zero YMS 3000 e-Sport PRO, Yenkee Zero YKB 3000 TKL, SteelSeries Arctis Nova 7
- _DAVE_
- Začátečník
RE: delarge - jop, procesor mi to cucá na 80-95%.
Konečně těch milion jader k něčemu máš ne
Ve vysokých fps to sežere i novou i7, já mám lock ba 60, víc by moje i5 stejně nedala
Danny - proč jsi to nerefoundnul?
Konečně těch milion jader k něčemu máš ne
Ve vysokých fps to sežere i novou i7, já mám lock ba 60, víc by moje i5 stejně nedala
Danny - proč jsi to nerefoundnul?
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX3060 12GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.
- Alfajk
- Začátečník
-
anti-refund mechanika - prvni dve hodiny kompilujes shadery a jedes intro hry
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ne že by to nějak zvlášť vadilo, jenom mě to překvapilo. Musel jsem trochu poladit křivku chlazení, protože je to první hra, při který mi větrák na CPU chladiči řval a není problém dostat se přes 80C.
Jinak 3440x1440, DLSS Q a Ultra nastavení docela drží někde mezi 80-120. Hrát se to dá Meme glitche žádný nepozoruju, akorát se mi jednou Ellie zasekla s půlkou života a nechtělo se jí jít dál, vždycky se pak ke mně po chvilce teleportovala a spravilo se to, až když jsem chcípnul A vypadá to pěkně, ne že ne, ale nějakej next level stuff to fakt taky není.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- _DAVE_
- Začátečník
RE: alfajk - musíš skipnout kompilaci, abys pak měl reálný důvod to vrátit - jako 80% expertů co psali recenze na steam..
RE: Delarge - žadný skokový next level už nikdy nebude, to jsme si užili v devadesátkách. Vše bylo v plenkách a bylo co vylepšovat.
Dnes musíš investovat 100% výpočerních prostředků, abys grafiku pohledově vylepšil o 20%, to je ten problém/vlastnost
RE: Delarge - žadný skokový next level už nikdy nebude, to jsme si užili v devadesátkách. Vše bylo v plenkách a bylo co vylepšovat.
Dnes musíš investovat 100% výpočerních prostředků, abys grafiku pohledově vylepšil o 20%, to je ten problém/vlastnost
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX3060 12GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
- radekhgt
- Začátečník
Tak som si dal hodinku tejto lahôdky a CPU vytazuje rovnako jak RDR2 ktory mám rozohrany čiže nejaký extrém by som v tom nehľadal. Skor ma prekvapuju RAMky, tie dostavuju pekny zahul, bežné to žerie 25GB
Hrajem to na 4K,Ultra s DLSS Q a je to ok. Hybe sa to okolo 90fps co bohate stačí, VRAM cca 12GB, škoda toho stutteru.
berat33@ diky, skusim to
Hrajem to na 4K,Ultra s DLSS Q a je to ok. Hybe sa to okolo 90fps co bohate stačí, VRAM cca 12GB, škoda toho stutteru.
berat33@ diky, skusim to
CPU: Ryzen 7 7800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: Gainward RTX 4090 MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: Super Flower Golden King 1kW LCD: LG OLED42C2
- marek16
- Začátečník
Týpek to testoval tady - tam kde PS5 jede na locked 60fps, tak PC to nedává na 720p min+DLSS. https://twitter.com/iamRayy_/status/1641106050072936448
Prej to vypadá na problém s dekompresí assetů, což PS dělá hardwarově, a ze hry to dělá ideálního kandidáta na implementaci DirectStorage.
Uvidíme, jestli se dočkáme, už by bylo na čase aby to hry začaly implementovat povinně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Quis custodiet ipsos custodes?
- _DAVE_
- Začátečník
marek16 - když na něco nestačí procesor, tak nikomu nepomůže ani 360p a DLSS.. To je ale celkem logické.
PS5 "na papíře" vypadá jako ořezávátko, ale není to ořezávátko.
Pokud by někdo chtěl provozovat TloU na něčem slabším než je dejme tomu i5-10600 nebo R5-5600,, bude třeba to zamknout na 30-45fps, nebo s těmito hodnotami prostě počítat..... i se silnou kartou.
PS5 "na papíře" vypadá jako ořezávátko, ale není to ořezávátko.
Pokud by někdo chtěl provozovat TloU na něčem slabším než je dejme tomu i5-10600 nebo R5-5600,, bude třeba to zamknout na 30-45fps, nebo s těmito hodnotami prostě počítat..... i se silnou kartou.
- CZ_viper
- Začátečník
Tak kompilace byla hotová do cca půl hodiny, ve 4k na ultra to chtělo 16,7 GB VRAM, grafika sice pěkná, ale nic, co by tu už nebylo. Hratelnostně nuda, prostě kopie seriálu. Takže refund.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
- ArgCZ
- Začátečník
DAVE: jaký ořezávátko, podobně výkonný PC dnes nesložíš pod 20k (RX6700,8c/16t Ryzen s rychlým SSDčkem) 4 roky po uvedení tý konzole na trh!!! Digital edice stojí 12k a kdo předobjednal na začátku tak měl za 10,5K , jsou tu lidi co se tomu HW chtějí smát ale víš jak, PC lepší za ty prachy nesložíš a těm co PS5 mají je ostřejší šutr pod lupou a hromada FPS na PC za 80k fakt volný
za mě i jen na exkluzivky se PS5 vyplatí všem, kór v situaci kdy většina exkluzivek co vychází na PC je tam už "zadarmo" v předplatným, s těma exkluzivkama bych se na PC vůbec neobtěžoval za daných okolností.
za mě i jen na exkluzivky se PS5 vyplatí všem, kór v situaci kdy většina exkluzivek co vychází na PC je tam už "zadarmo" v předplatným, s těma exkluzivkama bych se na PC vůbec neobtěžoval za daných okolností.
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne pon 3. dub 2023, 09:58, celkem upraveno 1 x.
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- _DAVE_
- Začátečník
RE: CZ_viper - Kopie seriálu, no tak to je gól ))))
Zpravidla kopíruješ něčím něco, co vzniklo dříve
Tady je vidět, že tuhle hru zkoušejí hrát především lidé, co ji vlastně ani nemají nejmenší zájem hrát.
RE: ArgCZ - Teď nevím, jak to uchopit. Píšu, že PS5 rozhodně není ořezávátko, ačkoli by to tak někdo mohl vnímat.
Reaguješ zcela inverzně, buď čteš každé druhé slovo, nebo jsi nepobral význam sdělení.
Zpravidla kopíruješ něčím něco, co vzniklo dříve
Tady je vidět, že tuhle hru zkoušejí hrát především lidé, co ji vlastně ani nemají nejmenší zájem hrát.
RE: ArgCZ - Teď nevím, jak to uchopit. Píšu, že PS5 rozhodně není ořezávátko, ačkoli by to tak někdo mohl vnímat.
Reaguješ zcela inverzně, buď čteš každé druhé slovo, nebo jsi nepobral význam sdělení.
Naposledy upravil(a) _DAVE_ dne pon 3. dub 2023, 09:55, celkem upraveno 1 x.
- CZ_viper
- Začátečník
Vím, že to bylo na konzolích, a co. Seriál bych nudný, skončil jsem šestým dílem. A ten PC port je jen obyč. kopie, tedy stejně nudný a pomalý děj.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
- _DAVE_
- Začátečník
RE: CZ_viper - No děkujeme za dojmy, ale pořád to nevysvětluje, že hraješ hry, které už na začátku víš, že hrát nechceš.
Nebo ti nějak uniká obsah sdělení.
PS: Máš už děti?
Nebo ti nějak uniká obsah sdělení.
PS: Máš už děti?
- CZ_viper
- Začátečník
Je to snad téma o hře a dojmy k tomu patří ne? Chtěl jsem tu hru zkusit, jestli nebude mít lepší atmosféru, než seriál.
A nevím sice, co to má společného s tím mít děti, ale vsadím se, že jich mám více než ty.
A nevím sice, co to má společného s tím mít děti, ale vsadím se, že jich mám více než ty.
- _DAVE_
- Začátečník
Víc než já jich nechceš. Raději se nesázej. Seriál bych do toho vůbec nepletl, dokonce je podle mě velká chyba že jsi jej sledoval.
V podstatě sis vyspoiloval hru. On děj +/- kopíruje.
Co se týče děje a atmosféry, tahle hra dost exceluje. Spíš je to to prostě o tom, že tě podobné hry vůbec neberou.
Schválně zkus vypsat co nejpodobnější hru, co tě opravdu bavila a dá se tak považovat za mnohem lepší.
V podstatě sis vyspoiloval hru. On děj +/- kopíruje.
Co se týče děje a atmosféry, tahle hra dost exceluje. Spíš je to to prostě o tom, že tě podobné hry vůbec neberou.
Schválně zkus vypsat co nejpodobnější hru, co tě opravdu bavila a dá se tak považovat za mnohem lepší.
- CZ_viper
- Začátečník
Tak kolik jich máš, více než 4? S tím seriálem máš pravdu, byla to ztráta času.
Např. Days Gone bylo výborné, Uncharted je až moc akční.
Např. Days Gone bylo výborné, Uncharted je až moc akční.
- _DAVE_
- Začátečník
RE: CZ_viper - Jo Uncharted je moc dobré, ale proti TloU se nebere vůbec vážně a je to spíše taková popcornová akční jízda.
Days Gone je akčnárna na "velké počty".
TloU je takový vážný survival, kde s každým enemákem bojuješ doslova o život - na těžší obtížnost určitě.
Průběh děje i hry samotné je místy opravdu pomalý.
Když to přirovnám k filmu, je to spíše depkodrama alá "TheRoad", než IndyJones nebo "Úsvit Mrtvých".
Pokud máš děti, měl by na tebe fungovat i postupně vyvíjející se vztah těch dvou postav.
Fakt, že ona je na začátku přítěž a postupně "nahradí" ztracenou dceru. Tak moc až....... dál už to nebudu kazit ostatním.
Asi už mě dávno nebaví takové "plochosti" jako DOOM(2016), ale spíše tohle.
Days Gone je akčnárna na "velké počty".
TloU je takový vážný survival, kde s každým enemákem bojuješ doslova o život - na těžší obtížnost určitě.
Průběh děje i hry samotné je místy opravdu pomalý.
Když to přirovnám k filmu, je to spíše depkodrama alá "TheRoad", než IndyJones nebo "Úsvit Mrtvých".
Pokud máš děti, měl by na tebe fungovat i postupně vyvíjející se vztah těch dvou postav.
Fakt, že ona je na začátku přítěž a postupně "nahradí" ztracenou dceru. Tak moc až....... dál už to nebudu kazit ostatním.
Asi už mě dávno nebaví takové "plochosti" jako DOOM(2016), ale spíše tohle.
- GamesPeter
- Začátečník
-
Jestli ti hra jela v pohodě, tak by jsi ji měl dát šanci. Je to fakt jedna z nejlepších her. Ten seriál je nízkorozpočtová podprůměrná sra*ka, která neměla nikdy vzniknout. Není tam ani vidět nějaké POST APO, jenom chlap s holkou chodí americkým vidlákovem a jsou tam cca v průměru 2 nakažení na každý americký stát. Lidé jsou hodní a vůbec se nezabíjí kvůli botám, poslední plechovce šunky, není tam ani potřeba nosit zbraň. Ten seriál má fakt jen 1:1 cut scény ze hry, které jsou fakt dobře zahraný, za mě ale byly lépe zmáknuté v 3D v Remasteru. Pedro zahrál Joela výborně, ale ten 3D je prostě lepší a Bella je dobrá herečka, ale na xicht Ellen Page nemá. Tu hru kromě kvalitních cut scén, vyprávění obyč předvídatelného příběhu a hereckých výkonů hlavně dělá gamelayem ty dech beroucí souboje s monstry i lidmi. Není to easy jako v jiných hrách, obzvlášť pokud to hraješ na 2 nejvyšší obtížnost, tak je to fakt survival, že kolikrát máš poslední 2 náboje a modlíš se, aby jsi se třefil do 1 cápka a toho druhého rushnul a umlátil. Nevím jak vylepšily AI v Remaku, ale třeba v Part II byla fakt dobrá, spolupracovali, obkličovali, hlídali perimetr, že bylo těžké proklouznout a když si např. 1 zabil hlasitě, tak se na tebe seběhly další 3 z různých stran. Je to tvoje věc, ale jestli zahodíš skvělý 1 díl, tak v případě portu 2 dílu se ochudíš o kvalitní a brutální gameplay. Škoda že v Remaku nejsou ty vztahy mezi lidskými nepřáteli, kdy jako v 2 dílu, jednoho z nich zabiješ nebo i psa, tak na to dost emočně reagují a chovají se podle toho agresivně, hodně to přidá na atmosféře + brutální gore, které se v jiných hrách fakt nevidí - viz. neexistující krev v Ubisoft pi*ovinách, případně jenom jemný poprašek. V tom seriálu, kdyby udělali v každém díle, souboj s 2 až 3 nakaženými a nějakými lidmi, tak by to taky bylo o něčem jiným, ale tak rozpočet padl na velmi "kvalitní" epizodu 3, která tam neměla co dělat a člověk se hodinu koukal na 2 buzíky, jak přežívají "rádoby" post apo.
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D COOLER: Noctua NH-D14, MB: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI RAM:, 64GB (2X32GB) Kingston Fury Beast Black 6000MHz CL36 GPU: Gainward RTX 4080 Phantom 16GB, 1. SSD: Kingston A2000, M.2 1TB, 2. SSD: Crucial MX500 1TB, PSU: ASUS TUF GAMING 850W, CASE: CoolerMaster Cosmos II, LCD: LG 27GL850 27" 1440p @ 144 Hz OS: Microsoft Windows 11 Home 64bit MOUSE: Logitech G502 Lightspeed + Logitech G240 mouse pad, KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed TKL GL Tactile
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ono by stacilo, kdyby se tvrde prosazoval u novych her direct storage a spousta issues by odpadla, od kompilovani shaderu az po pretizene CPU.
A kdyz to nakonec pridaji do hry, tak je to zrovna srajda, o kterou nikdo nestal.
A kdyz to nakonec pridaji do hry, tak je to zrovna srajda, o kterou nikdo nestal.