Jediná doopravdy tichá karta je Asus Noctua edition. Ale to už se motáme mimo téma.
Třeba u GB sundaš fany tak, že nemusíš řešit nějakou plombu. A co teprve ti co si dají grafiku na vodu, blázni!!! Karta za 50 a hned bez záruky!!!
![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)
Moderátoři: Walker1134, Wilik
Tak já to bral u New Worldu (ano to je ten killer nVidia karet co bylo kolem toho ten bum než to opravili patchem tak to pár karet usmažilo)
Píšeš karta za 50... U které 4090 GB jde sundat fany, aniž bys musel řešit nějakou plombu? Protože zrovna to jsem chtěl udělat u Windforce a rozhodně to nešlo. Šroubky držící kryt byly na hodně nepřístupných místech (i když se správným nářadím by se to možná dalo) a jeden konektor ventilátorů byl pod heatsinkem schovaný tak, že by bez jeho sundání nešel odpojit....
dík za pěkný shrnutí. TUFka pro mě asi padá, páč v recenzi na alze píše týpek coil whine. MSI už nevěřím po tom kentusu - to byl fakt ten největší shit karta, co jsem kdy viděl, a do toho počítám i tu s rozpadlým větrákem.
Už sem to tu řešil i vyřešilVeCkO píše: ↑čtv 20. dub 2023, 17:57 btw nestává se někomu když má v MSI Afterburneru UV profil že mu někdy prostě zčerná monitor?
Když mám aktivní UV profil jako že start up s Afterburnerem tak se mi třeba tak 1-2 tydně stane, že mi zčerná obrazovka a pomůže jen restart.
Myslím tim jako že ve Winech když mám třeba zaplý prohlížeč jen tedy v 2D taktech ve hrách žádný pád nebo tak, vždy v 2D.
Vypozoroval jsem to když mám dany UV..
Když mám default profil tak to neudělá.
Takty v 2D jsou kolem 210MHz/50Mhz na 0,88V co koukám GPU-Z spotřeba 7,5Watt
Možná mám něco špatně, ale na 3080RTX jsem udělal UV profil a bežel jsem na tom 24/7 bez problémů.
ano, coilwhine na asus uslysis asi vic, protoze je karta obecne tissimarek16 píše: ↑čtv 20. dub 2023, 18:06dík za pěkný shrnutí. TUFka pro mě asi padá, páč v recenzi na alze píše týpek coil whine. MSI už nevěřím po tom kentusu - to byl fakt ten největší shit karta, co jsem kdy viděl, a do toho počítám i tu s rozpadlým větrákem.
Kdyby se povedlo, tak momentální favorit je pro mě asi Gainward Phantom za 22.5. (pozor, BEZ "Reunion", ta má menší díru v backplatu a tím pádem asi horší chladič)
I v té polské recenzi zněl docela tiše, 1150 otáček v loadu asi přežiju, když jsem doteď přežíval 2000 s Inno![]()
phantoms.jpg
Ache píše: ↑úte 28. úno 2023, 19:44 ono to skoro vypadá, že řešim dva problémy, který vypadají stejně - blackscreen.
1) Na ADA očividně asi novideo sRGB (ořez a kalibrace barev přes NVAPI) dělá problémy a dost často po startu systému je black screen, ale systém běží a po resetu driveru (přes kláves zkratku) je vše ok. K zamrznutí v tomhle případě nedochází, jen výstup na monitor po bootu je nějaký failnutý, bez použití ořezu gamutu je reboot cajk. Poslední dny sem jen na neořezaným gamutu a cajk, aktivován dnes, reboot po instalaci nových driverů a black.![]()
2) Blacksreen jen tak kdykoliv (většinou na youtube, nebo i jen tak na webu, ploše - ale vždy jen ve 2D), který ale zasekne PC - klávesnice nereaguje a nejde vyvolat reset driveru. Tady je tedy podezření na tu křivku nebo VRAM - problém je, že to nejde očividně jen tak vyvolat / nasimulovat aby se to stalo častěji, ale s GPU na default (bez UV) / default VRAM, se to ještě nestalo... od teď tedy zkouška OC VRAM +2000 při default GPU![]()
Coil whine je u mojej TUFky takmer uplne eliminovany. Proste sa to zapieklo a po pociatocnom dost intenzivnom whine to uz nie je problem. Vobec by som sa nebal do nej ist na tvojom mieste. Plus je kvalitne postavena, mas istotu ze ti z vetraku neodletia lopatky
Dejvak píše: ↑pát 7. dub 2023, 06:36 Jak poladit křivku ventilátorů u sociální Palitky? - https://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=4728&lang=en
v AB nastaveno roztočení ventilátorů na 60°C, ve skutečnosti se roztočí při 56°C a rovnou na 1150rpm.
Jdou u týhle karty nastavit nižší minimální otáčky?
![]()
![]()
Která levná 4070Ti umí jít s otáčkami níž?DOC_ZENITH píše: ↑pát 7. dub 2023, 10:29 Nejdou. Všechny Pality/Gainwardy týhle generace maj tyhle otáčky jak minimum.