Vysoká voltage procesoru
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- LUVR
- Nováček
-
Vysoká voltage procesoru
Dobrý den,
Potřeboval bych poradit ohledně vysoké voltáže u procesoru Ryzen 5 7600x
Včera jsem si dával dohromady nový počítač a vše fungovalo (asi jak mělo).Ale ráno když jsem zapl počítač na mne vyskočila hláška že má cpu vysokou voltage ,jediná možnost je F1 do biosu tam to ukazuje asi 1.908 a přeskočí to na červená čísla
Desku mám Asus X670E-F ,CPU Ryzen 5 7600X
BIOS tam je verze 705
Mám strach že se něco spálí .
Mohl by mi prosím někdo poradit co mám dělat ,nebo jestli to taky někdo neměl.
Potřeboval bych poradit ohledně vysoké voltáže u procesoru Ryzen 5 7600x
Včera jsem si dával dohromady nový počítač a vše fungovalo (asi jak mělo).Ale ráno když jsem zapl počítač na mne vyskočila hláška že má cpu vysokou voltage ,jediná možnost je F1 do biosu tam to ukazuje asi 1.908 a přeskočí to na červená čísla
Desku mám Asus X670E-F ,CPU Ryzen 5 7600X
BIOS tam je verze 705
Mám strach že se něco spálí .
Mohl by mi prosím někdo poradit co mám dělat ,nebo jestli to taky někdo neměl.
- satik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoká voltage procesoru
Vyfoť, jak máš nastavenej bios
GPU MSI RTX 4090 Suprim X CPU AMD Ryzen 9 7950x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM G.Skill Tridentz 64GB @6000MHz CL30
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
- LUVR
- Nováček
-
Je to default nic sem neměnil
- Mr.Nigga
- Začátečník
Přesto bych zkusil dát Load optimized defaults. Dalším krokem by byl update BIOSu, na stránkách Asusu jsou novější verze. Imho to blbě reportuje, na 1,9 V by to muselo umřít. A pokud to nepomůže, tak reklamuj desku
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- LUVR
- Nováček
-
Ten defaulttní BIOS jsem dával jako první a nepomohlo to ,ještě mě napadlo jestli to nemůže dělat ten software od Asusu co se instaluje sám po čisté instalaci windows ?
- alienGT
- Začátečník
-
Jestli myslis ten otresny Armoury Create, tak se to da zakazat v BIOSu. Je tam bohuel prednastaveno, at se to stahne. Vyper to ven a zkus popr. novejsi BIOS.
Potom staci nainstalovat chipset driver a LANku, popr. VGA driver, pokud jsi ho nezakazal v BIOSu.
Potom staci nainstalovat chipset driver a LANku, popr. VGA driver, pokud jsi ho nezakazal v BIOSu.
7800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
- Baneshee
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ten jejich prasáckej software odinstaluj, ta automatická instalace se dá vypnout v BIOSu v záložce Tool\Asus Armoury Create.
viz https://www.techpowerup.com/248827/asus ... stallation
viz https://www.techpowerup.com/248827/asus ... stallation
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
- LUVR
- Nováček
-
Takže to může být třeba tím ?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
- Mr.Nigga
- Začátečník
Klidně to odinstaluj a zakaž v BIOSu jak psali ostatní, ale sám o sobě ti nic takového neudělá. Navíc pokud jsi dal Load optimized defaults a po restartu ti to při postu hlásilo overvoltage, tak ani neměl šanci mezitím něco změnit
- LUVR
- Nováček
-
Dal jsem novej BIOS a je to stejný ,jednou to nejede pak zase několikrát ne ,poslal bych fotku ale je moc velká a příjde mi že ráno to ukazovalo 1.908 a teď už 1.957 možná se to jen mění .
Ten soft od asusu armory sem odinstaloval ,ale zvláštní včera co jsem to poskládal a instalovalo se to tak mi to naběhlo pokaždé ,až když se tam cpali ovladače od asusu ,tak ráno to nenaběhlo
Ten soft od asusu armory sem odinstaloval ,ale zvláštní včera co jsem to poskládal a instalovalo se to tak mi to naběhlo pokaždé ,až když se tam cpali ovladače od asusu ,tak ráno to nenaběhlo
- sajty
- Začátečník
-
Spíše vadné čidlo. Nevěřím, že by CPU přežilo 1.9V, byť jen krátkodobě. V jiném vlákně se tu řeší průser AMD, že se usmažily procesory už někde mezi 1.35 a 1.45V.
GIGABYTE B650 AORUS PRO AX | Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15 chromax.black | SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G | Kingston 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY Beast Black EXPO | Kingston KC3000 NVMe 1TB + ADATA LEGEND 800 NVMe 1TB | MSI MPG A1000G PCIE5 1000W | be quiet! SILENT Base 802 | AOC Q27G2S/EU Gaming + Viewsonic XG2405 | CZC.Gaming Tiefling | ZOWIE S1-C | Razer Blackshark V2 | DXRACER OH/WY103/N
- LUVR
- Nováček
-
Nemůže být třeba špatně usazený procesor v socketu nebo tak něco ,ještě tedy teď mě napadá nakapala mě voda z vodníka na desku ale byla to nevodivá kapalina ,bylo to ale u slotu na grafiku,jinak to ještě ukazuje že běží na frekvenci něco kolem 5500 Mhz ale to jsem viděl v tom asus armoru ale myslel jsem že může jet jen na 4700
- LUVR
- Nováček
-
Nechci to zakřiknout ale možná problém vyřešen,když jsem instaloval vodní chlazení nakapalo mi trochu vody k slotu na grafiku ,a na internetu na youtube jsem našel nějaké video kde ukazují také vysoké hodnoty voltage cpu ,jedno z řešení vypnout monitoring a ve druhém opravoval nějaký prvek vedle slotu ,zrovna tam mi kapala ta voda.
rozdělal jsem to vyčistil a snad dobrý.
Všem moc děkuji za pomoc a je bezvadný jaká je tady bezva komunita
rozdělal jsem to vyčistil a snad dobrý.
Všem moc děkuji za pomoc a je bezvadný jaká je tady bezva komunita
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zapnout PC s tím, že mi nakapala voda někam. Tomu říkám odvaha a železný koule.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- LUVR
- Nováček
-
Tak už jsem z toho trochu vedle když to nahlásilo vysoké napětí cpu ,tak pro změnu to ukazuje teplotu cpu 11 stupňů ,chvilku bez problémů ,pak zapnu a objeví se další problém viz obrázek který přikládám vytáhl jsem konektor z desky zandal a už zase pc nenaskočí a svítí jen logo .
Už přestávám věřit že to bylo tou vodou .neví někdo co s tím ?
Jestli je špatnej zdroj už vůbec tomu nerozumím
Už přestávám věřit že to bylo tou vodou .neví někdo co s tím ?
Jestli je špatnej zdroj už vůbec tomu nerozumím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dej to do ruky někomu kdo to komplet otestuje. Desku, CPU, RAM, Zdroj. Všechno ven z bedny aby bylo jasno...
jestli jsi tam měl vodu, tak kdo ví, co je všechno špatný.
jestli jsi tam měl vodu, tak kdo ví, co je všechno špatný.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- Mr.Nigga
- Začátečník
Máš jiný zdroj na vyzkoušení? Spíš se ale přikláním k vadné desce
//Baneshee - promaz OT
//Baneshee - promaz OT
- Alfajk
- Začátečník
-
zrovna na me vyskcil tenhle clanek - https://www.cnews.cz/aktualizujte-bios- ... yzen-7000/
nemuze to byt i tvuj pripad?
nemuze to byt i tvuj pripad?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A