Ahoj, zdravím místní guru. Včera mi umřela SAPHIRE NITRO RX 470. A asi jsem to způsobil sám. Stáhl jsem si FanControl a hrál si i s grafikou, tak jsem jí usmažil
(nevadí, v době předražené gpu hysterie jsem jí dostal od kamaráda za pár šupů a službu splnila) Sorry, konec tlachání..
Chtěl bych se zeptat, jakou si mám vybrat grafiku kolem 6-ti tisíc max?
Prosím potřeboval bych konkrétní model/výrobce a proč, pokud by to šlo. Asi mi nejvíce záleží na hlučnosti.
Z Hackintosh/Win10 dual boot jsem přešel na Win11 only a tím pádem bych šel spíše do nvidie. Pracuji s Adobe sadě(PP, LR, AE), nejčastěji pokud je čas, tak hraju Dota2, ale mám nastahované i tituly, které mě baví - Tomb Raidery. Dead Space.. A možná bych si chtěl někdy zahrát zase CoD série. Ale jsem prostě srdcem Dotař. Což moc velké nároky na grafiku neklade - RX 470ka umí v Dotě 100fps+, ale když už chci upgradnout, tak bych si rád vybral. Moje sestava:
- i9900K + SilentiumPC Fera3
Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16
2x Samsung 500Gb SSD + 4Tb HDD
BenQ EX2780Q 1440p 144Hz monitor
Co bych chtěl? Best for a buck. Fakt netuším, jestli jít po novějších kartách, které mají více RT jader, které v sadě Adobe nevyužiji. Ale zas tak moc nejsem závislý na exportních časech videa či lightroomu. Jsem spokojen s výkonem, jaký to má
Po upgradu ramek se mi LR trošku zrychlil. Spíše mi záleží na hluku, ale netuším co vybrat? Asus TUF jsou prej hodně dobré na chlazení, ale po bazarech je moc nevidím. Netuším, jestli 2 větrákové verze jsou lepší/horší, ale jako konzumenta mě více přitahují 3-fan verze.